VIKINGS

Vikings S05E05: Driving home for Christmas

Όσα είδαμε σε άλλο ένα αιματηρό επεισόδιο της σειράς. Το όνομα αυτού "The Prisoner". Μαζί μας απόψε, ο Chris Rea, έτσι για το γιορτινό το κλιμα. Καλά Χριστούγεννα σε όλους.

Στο τέλος του επεισοδείου είχα την εντύπωση ότι δεν έχω δει και ένα ιδιαίτερα πολεμοχαρές επεισόδιο. Σκεφτόμενος όμως τι έχω να γράψω στο recap, θυμήθηκα τη σφαγή στο York και το ανθρώπινο κολατσιό που έφαγαν οι δυο Vikings στην έρημο και αναθεώρησα. Βλέπεις, η σειρά μάς έχει μάθει στο αίμα σε αυτή τη σεζόν και οτιδήποτε λιγότερο μοιάζει περίεργο.

(μικρό διάλειμμα για νοσταλγία)

Τέτοια εποχή πέρυσι χάσαμε τον Ράγκναρ. Σε μια σειρά συγκλονιστικών επεισοδείων που οδήγησαν τον Ράγκναρ στον λάκκο με τα φίδια και τους γιους του στην εκδίκηση του θανάτου του, ανακαλύψαμε πολλά για την σειρά αλλά συνειδητοποιήσαμε επίσης και ότι θα πρέπει να μάθουμε το Vikings χωρίς τον βασικό του πρωταγωνιστή.

Το πώς τα πήγε η σειρά χωρίς τον Ragnar λέω να το κρίνουμε στο τέλος της σεζόν. Αλλά ήδη τα πάει πιστεύω εξαιρετικά.

(τέλος διαλείμματος)

Πάμε να δούμε τι έγινε στα 3 κύρια μέτωπα της σειράς αυτή την εβδομάδα.

Ain’t no way out of here at all, ‘cos we’re winning

 

Με τα ποντίκια να έχουν ανέβει στο έδαφος, περίμενα ομολογώ κάτι πολύ πιο εντυπωσιακό από το να ανέβουν οι Vikings από τις τάπες των υπονόμων και να αρχίσουν να σφάζουν κόσμο. Περίμενα να τους βάλουν φωτιά από κάτω. Να έχουν ανακαλύψει μια εκρηκτική ύλη και να τους τινάξουν. Αλλά και πάλι, έτρεψαν τους Σάξονες σε φυγή οπότε είμαι ευχαριστημένοι. Ειδικά από την στιγμή που το έκαναν όταν ο Aethelwulf πανηγύριζε για το κατόρθωμά του.

Και πάλι οι σκηνές της μάχης ήταν καταιγιστικές. Με τον βασιλιά Aethelwulf να αποδεικνύει πόσο θαρραλέος πολεμιστής είναι. Ριχνόταν στην μάχη χωρίς να λογαριάζει το στέμμα και τον Alfred. “I will never die” φώναζε στους Vikings που του επιτίθονταν, την στιμή που ο Alfred δεχόταν επίθεση από ένα κτήνος με μορφή ανθρώπου με ένα σφυρί σαν εκείνο του Thor.

 

Το τέλος της μάχης βρίσκει τους Σάξονες να μετρούν πληγές πίσω στο στρατόπεδό τους και τους Vikings να οργανώνουν τα επόμενα βήματα. Σε μια αιφνίδια εξέλιξη, είναι ο Hvitserk ο οποίος βάζει τέλος στο ταξίδι στην Αγγλία προτρέποντας τον αδερφό του να πάρει τον στρατό και να επιστρέψουν στο Kattegat για να σφάξουν Ubbe και Lagertha και να διεκδικήσουν ό,τι τους ανήκει. Ο Ivar φαίνεται να πείθεται από τον αδερφό του αλλά προσωπικά δεν είμαι τόσο πεπεισμένος ότι ο Hvitserk πράττει πολύ αθώα.

Το δεύτερο μεγαλύτερο κέρδος του Ivar πέρα από την νίκη στη μάχη, είναι ο Heahmund τον οποίο ντροπιάζει επαρκώς στη μάχη, πριν τον αλυσοδέσει για να περάσει μαζί του τη δική του φάση υπαρξιακών αλά Ragnar. Η απόφαση να τον πάρει μαζί του πίσω στην πατρίδα θυμίζει πολύ τον πατέρα του και σίγουρα προσδίδει ενδιαφέρον σε αυτό το δίδυμο που ούτως ή άλλως φαινόταν ότι θα κυριαρχήσει στην σειρά.

You must be evil

 

Ο Floki επιστρέφει στο σπίτι και εκεί όλοι τον υποδέχονται καλόκαρδα. Μόνο που δεν περνάνε και πολλά λεπτά αφήγησης μέχρι η Lagertha να τα βάλει μαζί του. Εκείνος της ανοίγει την καρδιά του και της λέει ότι θέλει πιστούς να ταξιδέψουν μαζί του στην Ισλανδία και εκείνη του απαγορεύει να της πάρει πολεμιστές εν μέσω κρίσης.

Βλέπουμε τον Floki να παρακούει τις εντολές της και να μαζεύει αρκετούς ώστε να μετοικήσουν την κατοικία των Θεών. Τους λέει να συναντηθούν μια συγκεκριμένη ημέρα, ενώ εκείνος θα φτιάχνει τις βάρκες που θα τους ταξιδέψουν.

Θα ήθελα να μην δούμε για άλλη μια φορά τον Floki αιχμάλωτο στο Kattegat.

S01E05: Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ

 

Θα είναι λίγο αστείο να πεθάνει ο Bjorn μέσα στην έρημο. Αγνοώ παντελώς την ιστορία του Bjorn Ironside και πώς καταλήγει αλλά πραγματικά θα ξενερώσω απεριόριστα αν το ταξίδι του τελειώνει σύντομα. Στην έρημο πάντως θα μου φανεί περίεργο να πεθάνει α) γιατί θα το είχε χάσει το κεφάλι του στο τέλος του προηγούμενο επεισοδίου να φάμε την ψύχρα μας να ησυχάσουμε και β) γιατί έχουν χτίσει αρκετά το δίδυμο Bjorn – Halfdan για να τους εγκαταλείψουμε από τώρα.

Ο Halfdan είναι μια περίεργη φιγούρα. Του έλαχε το shemale το βράδυ στο κρεβάτι και στράβωσε αρκετά αλλά όταν έμαθε ότι έτρωγε ανθρώπινη σάρκα, δεν τον είδαμε να χαμπαριάζει και πολύ. Μοιάζει να έχει αφεθεί ολοκληρωτικά στη μοίρα μετά από μία ανιαρή ζωή στο πλάι του φιλόδοξου Harald.

 

Είναι λίγο κωμικό το storyline και οι σκηνές στην Αφρική. Θυμίζουν πρώτη σεζόν Vikings και σίγουρα όχι τη μεγαλοπρεπή παραγωγή που είδαμε στα τελευταία επεισόδια.