WOMEN

Η Βίβιαν Νικολαΐδη μας έριξε στα βράχια

Κατεβάσαμε τη 'μούσα' του Χρήστου Δάντη από την πίστα και την πήγαμε στην παραλία.

Ένα βλέμμα της είναι αρκετό για να σε κερδίσει. Μου πήρε μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να το καταλάβω. Το χαμόγελο και η θετική της αύρα είναι ακόμη δύο στοιχεία που ξεχωρίζουν πάνω της. Η Βίβιαν Νικολαΐδη μπορεί να είναι σχετικά νέα στο χώρο της δισκογραφίας, όμως έχει ήδη κάνει συνεργασίες που θα ζήλευαν αρκετοί συνάδελφοί της.

“Από μικρή τραγουδούσα όπου βρισκόμουν. Στο αμάξι, στο μπάνιο, παντού. Αφού απηύδησαν λοιπόν οι δικοί μου, είπαν πως το παιδί πρέπει να το πάμε κάπου. Γράφτηκα σε ωδείο στα 12 και από τότε ασχολούμαι με τη μουσική. Έχω κάνει επίσης όπερα και πιάνο”.

Δεν χρειαζόταν να μου το πει για να αντιληφθώ το πόσο πολύ της αρέσει να τραγουδάει. Τόσο που ακόμα και κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης σιγοτραγουδούσε τους στίχους από το νέο της κομμάτι. Κι εγώ μαζί της.

(Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson)

Τα ‘Βεγγαλικά’ σε μουσική του Χρήστου Δάντη, στίχους του Βασίλη Γιαννόπουλου, και ενορχήστρωση των Pete και Ανδρέα Γιατράκου ήταν το κομμάτι με το οποίο η Βίβιαν εγκαινίασε τη συνεργασία της με τη Sonar Music και απέδειξε ότι ήρθε για να μείνει. “Ο Δάντης είναι εξαιρετικός καλλιτέχνης. Τον ξέρω χρόνια, απλά ήρθε η κατάλληλη στιγμή να συνεργαστούμε στο κομμάτι αυτό. Πιστεύω μου ταιριάζει και το έχω αγαπήσει”. Κάπως έτσι έγινε η ‘μούσα’ του.

 

Αν κι έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθήνα, πλέον ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. “Ήμουν στο Room 63 αυτή τη σεζόν και πήγαμε πάρα πολύ καλά. Μου αρέσει η ζωή στη συμπρωτεύουσα. Πιστεύω επειδή είναι και μικρότερη από την Αθήνα, ο κόσμος έχει ένα διαφορετικό τρόπο διασκέδασης. Πιο αυθόρμητο, πιο παρεΐστικο. Έτυχε η δουλειά να είναι πάνω, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένη”.

Δουλεύει πολύ, αλλά έχει σταθεί και τυχερή στη μέχρι τώρα καριέρα της. Δεν είναι και λίγο άλλωστε να έχεις συνεργαστεί στα πρώτα σου βήματα με καλλιτέχνες όπως ο Ρέμος, ο Αντύπας, η Πάολα, ο Μακρόπουλος, ο Γονίδης, ο Σφακιανάκης, ο Κουρκούλης και άλλοι. Εκείνη όπως μου είπε λειτουργεί σαν σφουγγάρι. Ακούει τις συμβουλές τους και συλλέγει εμπειρίες.

Σηκώθηκε και πήγε να αλλάξει για να ξεκινήσουμε παράλληλα και τη φωτογράφιση. Η τοποθεσία ήταν εξαιρετική, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι καλύτερο. Κι η Βίβιαν όμως το απολάμβανε. Οι ερωτήσεις μου φυσικά δεν σταμάτησαν εκεί. Την είχα προειδοποιήσει άλλωστε πως θα την ανακρίνω. Κακή κίνηση όπως αποδείχθηκε.

Αυτό που δεν ήξερα για εκείνη είναι πως ασχολείται με πολεμικές τέχνες και μάλιστα είναι και καλή. “Ασχολούμαι πολύ με τη γυμναστική, κάνω γιόγκα, λίγο crossfit, αλλά μου αρέσουν οι πολεμικές τέχνες. Κάνω σότοκαν.

Έχω μαύρη ζώνη στο καράτε. Αν ζούσα σε άλλη εποχή θα ήμουν πολεμίστρια ή αμαζόνα

Μετά από αυτή την αποκάλυψη δεν με έπαιρνε να πω και πολλά. Στη θεωρία δηλαδή, γιατί στην πράξη άλλα έγιναν.

Δεν μπορούσα για παράδειγμα να μην τη ρωτήσω τι προσέχει σε έναν άνδρα. “Καλή και η εμφάνιση, αλλά αυτό που θεωρώ το πιο σημαντικό σε έναν άνδρα είναι το πώς θα μου φερθεί.

Θέλω να μου φέρεται λες και είμαι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή του. Να έχω την απόλυτη προσοχή”. Γυναίκες…

Ερωτική πόλη η Θεσσαλονίκη. Πώς την αντιμετωπίζουν άραγε οι άνδρες της συμπρωτεύουσας;

“Έχουν αλλάξει οι εποχές και οι άνδρες δεν φλερτάρουν τόσο. Πάντως αυτά που λένε για τη Θεσσαλονίκη ισχύουν. Μου το έλεγαν οι φίλοι μου, αν έρθεις εδώ θα δεις. Τελικά πήγα και είδα. Όπως λέω, είμαι ερωτικός μετανάστης”.

Μια ωραία κοπέλα σαν τη Βίβιαν όμως θα έχει ζήσει και κάποιο περίεργο σκηνικό θαυμασμού στην πίστα.

Κι όμως η πιο ακραία εκδήλωση θαυμασμού που μου έγινε ήταν από γυναίκα

Όπως ήμουν πάνω στην πίστα μου άρπαξε τη γάμπα. Καθόταν στο πρώτο τραπέζι. Στην αρχή μου τη χάιδευε και μετά την άρπαξε και κόντεψα να πέσω από κάτω. Σίγουρα θα υπάρχουν και κάποιοι που θα πουν ακραία πράγματα. Αλλά δεν εκνευρίζομαι έτσι εύκολα. Έχω πολύ θετική ενέργεια για να εκνευριστώ. Τα προσπερνώ απλά”.

Να σημειωθεί επίσης ότι είναι από τις κοπέλες που ξέρουν τι είναι το οφσάιντ. Κι όχι μόνο. “Ασχολούμαι με τα αθλητικά. Παρακολουθώ ποδόσφαιρο, πηγαίνω γήπεδο, ακόμη και σε εκτός έδρας παιχνίδια στο εξωτερικό.

Με έχουν βάλει κι αρκετοί φίλοι στο κλίμα. Τώρα που μένω Θεσσαλονίκη βλέπω και παιχνίδια του ΠΑΟΚ στην Τούμπα”.

Η ζέστη γινόταν όλο και πιο έντονη, αλλά δεν έφταιγε μόνο ο ήλιος. Η Βίβιαν είχε φορέσει το μαγιό της και έπαιρνε πόζες κοιτώντας το φακό. Μόλις τελείωσε η φωτογράφιση, κάτσαμε να απολαύσουμε τον καφέ μας και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι τότε όμως προέχουν άλλα αφού το καλοκαίρι της θα είναι γεμάτο: “Έχω κλεισμένες συναυλίες με τον Νίκο Μακρόπουλο ανά την Ελλάδα. Θα πάμε και εξωτερικό για κάποιες εμφανίσεις. Όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε”.

* Ευχαριστούμε το Peñarrubia Lounge (Λ. Ποσειδώνος 10, Άλιμος) για τη φιλοξενία. To make up-hairstyle της Βίβιαν επιμελήθηκε η Despoina Savvaidou (Aλ. Παπαναστασίου 97-Αιγάλεω) και τα ρούχα το Princess of fashion (Χρυσοστόμου Σμύρνης 5 Αιγάλεω).