ΜΟΥΣΙΚΗ

10 στίχοι της Πέγκυς Ζήνα που θέλουμε να 'πειράξει' ο Μίκης Θεοδωράκης

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ
02 ΙΟΥΝ. 2016 11:39

Η είδηση της συνεργασίας της λαϊκής τραγουδίστριας με τον μεγάλο συνθέτη μας άνοιξε την όρεξη.

Η είδηση που ξεχώρισε χθες απ' τον καλλιτεχνικό χώρο, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη απ' το γεγονός ότι ο Μίκης Θεοδωράκης επέλεξε την Πέγκυ Ζήνα για να ερμηνεύσει ορισμένες απ' τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.

Η είδηση που ξεχώρισε χθες απ' τον καλλιτεχνικό χώρο, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη απ' το γεγονός ότι ο Μίκης Θεοδωράκης επέλεξε την Πέγκυ Ζήνα για να ερμηνεύσει ορισμένες απ' τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.

ADVERTISING

Ακουμπώντας πάνω στο σπουδαίο αυτό νέο για την coach (έτσι θα την λέμε πλέον, σαν άλλο Στιβ Γιατζόγλου του χώρου), ελπίζουμε η συνεργασία τους να μην σταματήσει εδώ και να επεκταθεί και στα τραγούδια που έχει κατά καιρούς ερμηνεύσει η Πέγκυ Ζήνα.

Γιατί δηλαδή να μην "πειράξει" κι ο Μίκης Θεοδωράκης τα τραγούδια της, ερμηνεύοντάς τα με το δικό του τρόπο, διασκευάζοντας ή ακόμα και αλλάζοντας τη μουσική. Ακολουθούν 10 στίχοι με τους οποίους θα θέλαμε να ασχοληθεί ο μεγάλος μουσικός.

Love is a wonderful thing, turns your winter to spring, just believe what I `m saying baby.

love

ADVERTISING

Μου πήρες όσα ζήτησες και δε συζήτησες, μα όλα τ’ αμφισβήτησες και όλα τα ζητάς. Γι’ αυτό κι εγώ σε χώρισα, αναθεώρησα, γι’ αυτό και σε τιμώρησα αλλού να τα χρωστάς.

Σαν αφύλαχτες διαβάσεις, είναι αυτά που σου έχω γράψει, όσα κάποτε κρατήσαν τη ζωή σε μια κλωστή.

Δεν μπορώ να αντισταθώ, με φιλάς κι εγώ ριγώ και γι’ αυτό. Δεν μπορώ να φιλήσω κανέναν όπως φιλώ εσένα, όπως φιλώ εσένα.

Είσαι ο ήλιος μου είσαι ο φίλος μου, είσαι ό,τι έχω και δεν έχω στη ζωή μου. Είσαι ο ήλιος μου και το φεγγάρι μου, το τυχερό μαργαριτάρι μου.

Μου είπαν φύγε αλλού ταξίδεψε, όσο μπορείς πιο μακριά του, γιατί η Ιθάκη του είναι ψεύτικη και θα βουλιάξεις στα νερά του.

Και πάω στα σκυλάδικα και γίνομαι κομμάτια και πίνω ως τα χαράματα για τα δικά σου μάτια. Και πάω στα σκυλάδικα και γίνομαι κομμάτια και πίνω ως τα χαράματα για τα δικά σου μάτια.

Αν πας με άλλη θα σου σπάσω το κεφάλι,  γιατί σαν κι εμένα για σένα δεν υπάρχει άλλη.

alli

Ονειροπαρμένο μου κορμί χαμένο, μες στο δρόμο πεταμένο να σε παρατάνε, είναι άδικο και όλοι τους να λένε ότι είσαι για τρελάδικο.

Πολύ καλά περνάμε, αρχίζω και φοβάμαι, γι’ αγάπες ξεκινάμε με σχέδια τρελά. Πολύ καλά περνάμε αρχίζω και φοβάμαι, τους έρωτες θυμάμαι που έχασα παλιά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ