ENTERTAINMENT

Με τι κολλήσαμε αυτή την εβδομάδα

Κωμωδίες, δράση και πραγματικοί υπερήρωες. Άλλη μια εβδομάδα στα κολλήματα του PopCode.

Κάθε βδομάδα το πλήρωμα του PopCode θα μοιράζεται τα πιο πρόσφατα κολλήματά του. Μπορεί να είναι τραγούδια, βιντεάκια, ταινίες, εκθέσεις, tweets, ή οτιδήποτε άλλο οποιουδήποτε pop culture που τους έχει φάει ένα αξιοσέβαστο κομμάτι χρόνου και εμμονής.

Για να παίρνεις ιδέες.

Με τους πυροσβέστες – ήρωες, ο Γιάννης Μπαϊρακτάρης

Φωτογραφία: Eurokinissi

Αυτή η εβδομάδα δεν άφησε πολλά περιθώρια για γέλια. Ήταν από τις πιο ‘μαύρες’ που έχει ζήσει η χώρα και δεν θα μπορούσα να κολλήσω με κάτι άλλο, παρά με τους ανθρώπους που πάλευαν με τις φλόγες στην Ανατολική Αττική. Πυροσβέστες, αλλά και απλοί άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί και προσπάθησαν να σώσουν ό,τι μπορούσαν, με όποιον τρόπο μπορούσαν. Φυσικά, πολλά μπράβο αξίζουν και σε όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε αμέσως και βοήθησε προσφέροντας χρήματα, αίμα ή είδη πρώτης ανάγκης. Τουλάχιστον μέσα από όλο αυτό, μάθαμε ότι είμαστε ακόμα άνθρωποι, όπως εύστοχα έγραψε και ο Κωνσταντίνος Αμπατζής.

ΜΕ ΤΟ LOVESICK ΞΑΝΑ, Η ΙΩΣΗΦΙΝΑ ΓΡΙΒΕΑ

Το ‘Lovesick’ είναι κάτι σαν παυσίπονο. Το επαναφέρω στη ζωή μου όταν θέλω κάτι να με παρηγορήσει. Αυτή την εβδομάδα με όσα έχουν συμβεί, ήταν περισσότερο σαν σωσίβια λέμβος. Ευαίσθητη, πραγματικά αστεία βρετανική κομεντί για έναν τύπο που πρέπει να ειδοποιήσει όλες τις πρώην του για το σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημά του. Ιδανική αφορμή για να ξεκινήσεις τη σειρά, ιδανικό τρικ των δημιουργών για να μιλήσουν στην πραγματικότητα για τις σχέσεις και τη φιλία των τριών βασικών πρωταγωνιστών.

Με το ‘Παγοδρόμιο’ του Ρομπέρτο Μπολάνιο, ο Κωνσταντίνος Αμπατζής

Δεν είχα διαβάσει ούτε ένα βιβλίο του Χιλιανού συγγραφέα και πριν πέσω στα βαθιά με το ‘2666’, αποφάσισα να ξεκινήσω με κάτι μικρότερο και λιγότερο διαφημισμένο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν το διάβασα με τρομερό ενδιαφέρον και ευχαρίστηση. Το ‘Παγοδρόμιο’ παρουσιάζει την ιστορία 3 ηρώων στο παραθαλάσσιο προάστιο Ζ της Βαρκελώνης, όπως μας την διηγούνται οι ίδιοι και σε αυτήν μπλέκονται από ζητιάνες και όμορφες πατινέρ μέχρι δήμαρχοι, εξόριστοι Λατινοαμερικάνοι και άνθρωποι που τυφλώνονται από τον έρωτα. Κάπου εκεί μέσα, κρύβεται κι η ιστορία του Μπολάνιο αλλά και η πρώτη αίσθηση του ‘2666’, αφού το ‘Παγοδρόμιο’ γράφτηκε 20 χρόνια πριν. Νομίζω ότι πια είμαι έτοιμος να ανέβω πίστα στο σύμπαν του συγγραφέα.

Με το σινεμά στον κήπο, ο Πάνος Κοκκίνης

Φωτογραφία: 123RF

Καλοκαίρι χωρίς θερινό δεν λέει, λέει; Ειδικά αν το κάνεις prive, στον κήπο του εξοχικού σου ή έστω στην πυλωτή σου. Το πίστευα ανέκαθεν αυτό. Και πάντοτε λιγουρευόμουν τις σχετικές οθόνες, κανονικές ή φουσκώτες. Αλλά φέτος τελικά αποφάσισα να κάνω το βήμα παραπάνω. Πήρα (φθηνό) προβολέα. Πήρα (φθηνή) 100άρα οθόνη. Πήρα (ακριβή) μηχανή του ποπ κορν. Και ετοιμάστηκα να την δω αλλιώς και αλλιώτικα. Το μόνο πρόβλημα; Ποτέ δεν κατάφερα να μάθω πως εστιάζει ο προβολέας. Το τριπόδι της οθόνης πήγε να μου κόψει το δάχτυλο. Και όλοι πάνε και βλέπουν μέσα Netflix. Δεν πειράζει. Τουλάχιστον η μηχανή του ποπ κορν μια χαρά δουλεύει. Κάτι είναι και αυτό.

Με το ‘Manhunt Unabomber’, ο Δημήτρης Μπούτσικος

Τις τελευταίες μέρες δυσκολεύομαι να αποχωριστώ τον καναπέ μου εξαιτίας της ζέστης (ένας πειστικός λόγος) και της σειράς ‘Manhunt Unabomber’ (ένα δώρο εξ ουρανού). Η πρωτότυπη σειρά του Netflix είναι καθηλωτική. Ξεψαχνίζει την δραματική ιστορία του Ted Kaczynski, γνωστού στην πιάτσα των βομβιστών με το ψευδώνυμο ‘Unabomber’, από τα μοναχικά παιδικά του χρόνια έως τις συντονισμένες βομβιστικές επιθέσεις του. Από το 1978 έως και το 1995 σκότωσε 3 ανθρώπους και τραυμάτισε σοβαρά άλλους 23 στέλνοντας μέσω ταχυδρομείου παγιδευμένους με εκρηκτικά φακέλους. Συνελήφθη μετά από 17 αγωνιώδη χρόνια, παραδέχθηκε την ενοχή του και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη στην φυλακή υψίστης ασφαλείας του Κολοράντο. Ο Kaczynski δεν είναι μανιακός ούτε ψυχοπαθής. Είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος που έχασε το μέτρο και εγκλωβίστηκε στον θυμό του. Υπέφερε και υποφέρει. Θα τον βαραίνει αφάνταστα ο αναίτιος θάνατος των αθώων συμπολιτών του. Γιατί ρε Ted, γιατί;

Με τον Φοίβο Δεληβοριά, η Ναστάζια Καπέλλα

Πριν ένα μήνα βρέθηκα μετά από μια σειρά τυχαίων γεγονότων στην Ταράτσα του Φοίβου. Δεν ήμουν ποτέ ούτε φαν ούτε αντιφάν του Δεληβοριά. Σίγουρα τον έβλεπα πάντα με συμπάθεια και κατα καιρούς είχα κολλήσει με κάποια τραγούδια του όπως το ‘Εκείνη’ ή τη διασκευή του στο ‘Γυφτάκι’. Αυτό τον μήνα όμως, δεν έχει περάσει μέρα που να μην ακούσω 3-4 τραγούδια του. Στο πλέιλιστ κυρίως παίζει το ‘Κ-13’, ο ‘Καθρεύτης’, η ‘Υβρεοπομπή’, η ‘Κική κάθε βράδυ’, η ‘Μπόσα νόβα του Ησαϊα’ και ο ‘Μπάσταρδος γιος’.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.