CONJURING 2

James Wan, πώς είναι να είσαι ο τσάρος του τρόμου;

Βρεθήκαμε στο Λονδίνο και μιλήσαμε on camera με τον σκηνοθέτη του 'Conjuring 2'.

Αντικρίζοντας τον James Wan κατά τη συνάντηση μας στο Λονδίνο, στα πλαίσια της προώθησης της κυκλοφορίας της συνέχειας του mega-success θρίλερ ‘The Conjuring’, πραγματικά εξεπλάγην.

Αρχικά, αυτός ο μικροσκοπικός, νεαρός άντρας, δείχνει-δεν-δείχνει πάνω από 30 χρονών (στην πραγματικότητα είμαστε σχεδόν συνομήλικοι, ετών 39 κατά την Wikipedia, αλλά μάλλον κάτι κάνει σωστά), δεν έχει την ‘πόζα’ που το status του στο Χόλυγουντ θα δικαιολογούσε. Να εξηγηθώ: από τη μία, τα horror franchises ‘Insidious’ και τώρα του ‘Τhe Conjuring’, φέρουν αποκλειστικά τη δημιουργική υπογραφή του, έχουν σκίσει στα ταμεία και χαίρουν ακόμη και της εκτίμησης των κριτικών, κάτι ακόμη πιο σπάνιο για το είδος του horror.

Από την άλλη, με το ‘Furious 7’ να χτυπάει ενάμιση δις δολάρια σε εισπράξεις, μόλις πέρυσι, ήρθε η επιβεβαίωση ότι ο Wan ξέρει κι από καλό blockbuster, όχι μόνο τρόμο. Πρακτικά ο τύπος μπορεί να ζητήσει ό,τι θέλει από πλευράς budget και να το πάρει.

Το άλλο που με εξέπληξε κατά τη συζήτηση μας ήταν πόσο cool, προσγειωμένος κι ενδιαφέρων τύπος είναι. Με χαλαρή διάθεση και όρεξη να απαντήσει στα πάντα, έκανε χιούμορ για τον ‘μούσο’ (sic) του Patrick Wilson -4 ταινίες παρέα and counting- κ ι επίσης μας επιβεβαίωσε ότι το Aquaman ‘is in the pipeline’ κι έτσι μας γέμισε ελπίδες ότι μετά το φιάσκο του ‘Batman vs Superman’, μπορεί επιτέλους να βγει μια ταινία από το σύμπαν των DC Comics που πραγματικά να βλέπεται.

Μας είπε κι άλλα πολλά, αλλά καλύτερα να τα ακούσετε από τον ίδιο.

Όσο για το ‘Conjuring 2: The Enfield Files’ όχι μόνο βλέπεται, αλλά μπορούμε να πούμε ότι είναι και καλύτερο από το πρώτο. Well done James!

 

*Το ‘Conjuring 2’ παίζεται από σήμερα στις αίθουσες από την Tanweer.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Patrick Wilson μας μιλά on camera για το ‘Conjuring 2’
Το ‘The Conjuring 2’ θα γίνει το καλύτερο δίωρο της εβδομάδας σου
Υπερήρωες χωρίς υπερδυνάμεις: Η Vera Farmiga μας μιλά για το ‘Conjuring 2’
Θες να ουρλιάξεις; Να 10 από τις τρομακτικότερες σκηνές στην ιστορία
Οι 25 καλύτερες ταινίες τρόμου των τελευταίων 25 χρόνων