ΣΙΝΕΜΑ

Η Ρέα του Scripta Manent πιστεύει πως το τατουάζ είναι η επανάστασή σου

Με αφορμή την ταινία 'Amerika Square', το tattoo studio Scripta Manent κάνει δώρο ένα τατουάζ σε έναν αναγνώστη. Μπες για να συμμετάσχεις στην κλήρωση!

“Τζαζ, τατουάζ και σύγχρονη Αθήνα,” γράφαμε πρόσφατα παρουσιάζοντας το επίσημο τρέιλερ της ταινίας ‘Amerika Square’ του Γιάννη Σακαρίδη. Η ταινία, με φόντο την πολύβουη Πλατεία Αμερικής, ακολουθεί τις ζωές τεσσάρων διαφορετικών ανθρώπων που συναντιούνται και βλέπουν τις ζωές τους να αλλάζουν σε μια πολυπολιτισμική Αθήνα που καίει.

Θυμήσου τα όλα στην παρουσίαση του τρέιλερ.

Κομβικό σημείο στη δράση του πολυαναμενόμενου φιλμ, παίζει ένα στούντιο τατουάζ. Είναι του Μπίλι (Γιάννης Στάνκογλου), ενός rock ‘n’ roll σαραντάρη που διατηρεί παράνομο tattoo studio πάνω από το μπαρ του, στην περιοχή.

Το στούντιο στην πραγματικότητα δεν είναι άλλο από το Scripta Manent, ένα από το καλύτερα tattoo studio της Αθήνας. Η Ρέα του Scripta Manent, μάλιστα, διατηρεί στην ταινία και το ρόλο της Νάντιας, ενώ ανέλαβε και το coaching του ίδιου του Στάνκογλου, εν όψει των απαιτητικών και ρεαλιστικών σκηνών τατουάζ της ταινίας.

Το τατουάζ είναι, πολύ απλά, ο κώδικας που ενώνει τους πρωταγωνιστές του φιλμ:

 

To Scripta Manent, με αφορμή την κυκολφορία του ‘Amerika Square’, χαρίζει σε έναν τυχερό μας αναγνώστη ένα τατουάζ αξίας 100 ευρώ. Εμείς μιλήσαμε με τη Ρέα για το τατουάζ, τι σημαίνει για εκείνην και τι σημαίνει για την ίδια την ταινία. Μπορείς να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό συμπληρώνοντας τη φόρμα αμέσως μετά το Q&A με τη Ρέα.

Γιατί άρχισες να ασχολείσαι με το τατουάζ;

Πριν 15 χρόνια ένα κορίτσι 20 ετών αποφάσισε να ασχοληθεί με το τατουάζ… Ήθελε θάρρος αυτή η απόφαση- και τρόπο να γλιτώσουν οι γονείς από απανωτά εγκεφαλικά… Άρχισα να ασχολούμαι με τη συγκεκριμένη τέχνη λοιπόν, γιατί το τατουάζ είναι θάρρος, είναι τα όνειρά σου, είναι η αισθητική σου, η επανάστασή σου, αυτά που θες να θυμάσαι κι εκείνα που καταγράφεις για να αφήσεις πίσω σου. Με μια λέξη το τατουάζ είσαι εσύ.

Υπάρχει κάποιο κινηματογραφικό τατουάζ που σε εντυπωσίασε περισσότερο;

Θα φανεί κοινότυπο και δεν είναι ακριβώς κινηματογραφικό… Προέρχεται από τη σειρά ‘Prison Break’ και είναι ευφυέστατο. Είναι ένας κωδικοποιημένος χάρτης διαφυγής από φυλακές υψίστης ασφαλείας και το έχει ο πρωταγωνιστής.

Πώς προέκυψε η εμφάνισή σου στην ταινία;

Η πρώτη προσέγγιση έγινε από τον Γιάννη Τσίρμπα, προκειμένου να γίνουν τα γυρίσματα της ταινίας στο χώρο μου, δηλαδή  στο Scripta Manent Tattoo Studio και ταυτόχρονα να αναλάβω το coaching του πρωταγωνιστή Γιάννη Στάνκογλου ως tattoo artist. Στη συνέχεια ήρθα σε επαφή με το σκηνοθέτη μας Γιάννη Σακαρίδη και πέραν του τεχνικού κομματιού, μου πρότεινε να εμφανιστώ στην ταινία ως Νάντια. Δέχτηκα αμέσως . Έρωτας με την πρώτη ανάγνωση…

Τι τατουάζ θα έκανες στον κάθε πρωταγωνιστή της ταινίας, και γιατί;

Δύσκολη ερώτηση… Θεωρώ το Tattoo πολύ, μα πολύ προσωπικό ζήτημα, οπότε σπανίως αναλαμβάνω πρωτοβουλία στην επιλογή της ιδέας ή του σχεδίου που πρόκειται να κάνει κάποιος. Ο ρόλος μου είναι συμβουλευτικός συνήθως- ακόμα κι αν γνωρίζω πολύ καλά τον «καμβά» μου.

Στους πρωταγωνιστές της ταινίας, αν έπρεπε οπωσδήποτε να επιλέξω εγώ το τατουάζ που θα έκαναν στο σώμα τους, θα έγραφα “Refuse to sink”, μιας και αποτελεί motto της ταινίας, η οποία με τη σειρά της θα μείνει σε όλους ως μια θετική εμπειρία-ανάμνηση.

Μπες στην κλήρωση κι εσύ για ένα δώρο τατουάζ από το Scripta Manent:

 

Δες το τρέιλερ της ταινίας:

 

Info: Το επίσημο σάιτ του tattoo studio Scripta Manent και το facebook page της ταινίας ‘Amerika Square’.

*To ‘Amerika Square’ βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη 23 Μαρτίου από την Feelgood.