ΘΕΑΤΡΟ

Πώς θα αποκτήσεις αστέρι στο Hollywood Walk of Fame

Αν έχεις ποτέ αναρωτηθεί γιατί σταρ όπως ο DiCaprio δεν έχουν αστέρι, σκέψου ότι μπορεί να μην έχουν ακολουθήσει αυτά τα 6 απαραίτητα βήματα.

Αν έχει ποτέ περάσει από το μυαλό σου ότι θρυλικοί σταρ όπως ο Leonardo DiCaprio, η Angelina Jolie ή ο Clint Eastwood δεν έχουν το δικό τους αστέρι στο διάσημο Hollywood Walk of Fame, είμαστε εδώ για να σου εξηγήσουμε τους λόγους: It’s complicated.

Παρακάτω θα βρεις τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κανείς για να αποτυπωθεί για πάντα στη συλλογική μνήμη του Hollywood και κάπως έτσι θα σου λυθούν βασικές απορίες:

ΒΗΜΑ 1: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ

AP

Εννοείται, θα μου πεις. Αυτό όμως που χρειάζεσαι στην πραγματικότητα είναι φήμη για την «αδιαμφισβήτητη ειδικότητά» σου στην τηλεόραση, το σινεμά, το ραδιόφωνο, το θέατρο ή τη μουσική. Δεν είναι απαραίτητο δηλαδή να είσαι κάποιος πασίγνωστος ηθοποιός ή μουσικός. Θα μπορούσες να έχεις επιτύχει στην παραγωγή ή σε κάποιον άλλον τομέα πίσω από τις κάμερες. Αρκεί να έχεις γίνει γνωστός για τη δουλειά σου για τουλάχιστον 5 χρόνια.

ΒΗΜΑ 2: ΠΡΕΠΕΙ ΟΝΤΩΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΣ

Κάθε αίτημα για αστέρι στο Hollywood Walk of Fame πρέπει να συνοδεύεται από μια επιστολή γραμμένη από εσένα, όπου θα αποδέχεσαι την πρόταση της υποψηφιότητάς σου. Αν σου κάνει εντύπωση ως κίνηση, σκέψου ότι ο Clint Eastwood και η Julia Roberts είναι δύο μονάχα ανάμεσα στους σταρ που, παρότι έχουν προταθεί για αστέρι, δεν έχουν συναινέσει ποτέ στη διαδικασία.

ΒΗΜΑ 3: ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

AP

Όχι, δεν κάνεις εσύ ο ίδιος το αίτημα (γι’ αυτό και μπορείς να το αρνηθείς όπως οι παραπάνω). Το Walk of Fame λειτουργεί σαν ιδιωτική λέσχη και πρέπει να σε προτείνει κάποιο μέλος της που θα είναι ο χορηγός σου. Μπορεί ο αγαπημένος σου καλλιτέχνης να μην έχει αστέρι γιατί, πολύ απλά, δεν έχει προταθεί ή δεν έχει αναζητήσει χορηγό.

ΒΗΜΑ 4: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ

Εσύ ή ο χορηγός που μόλις προαναφέραμε, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί. Μπορεί κάποιο φιλαράκι να θεωρεί πως το αξίζεις, μπορεί κάποιον να έχεις ρίξει στο φιλότιμο για να κάνει το αίτημα κι ας βάλεις εσύ το χρήμα, πάντως είναι 30.000 τα δολάρια που απαιτούνται. Τα μισά χρήματα πηγαίνουν στο Hollywood Historic Trust που συντηρεί το Hollywood Walk of Fame και τα άλλα μισά στη δημιουργία του αστεριού.

ΒΗΜΑ 5: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΟ CREW

AP

Καταρχάς πρέπει να είσαι στην τελετή. Η Barbra Streisand είναι η εξαίρεση που τους έπεισε ότι δεν μπορεί να παρευρεθεί γιατί δεν αντέχει την πολυκοσμία, αλλά δεν έχει υπάρξει άλλη. Κάτι χιλιόμετρα κόκκινο χαλί στρώνουν οι άνθρωποι, ας μην είσαι γαϊδούρι.

Επιπλέον, είναι άτυπα αναμενόμενο ότι θα προσκαλέσεις και θα συνοδευτείς από πολύ κόσμο που θα κάνει ντόρο και, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα βγάλει τιμητικό λόγο για σένα.

BHMA 6: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΝΕΚΡΟΣ

Όπως υπάρχουν χορηγοί για τους ζωντανούς, υπάρχουν και για τους πεθαμένους. Η ευκαιρία σου να αφήσεις το σημάδι σου στο Walk of Fame δεν χάνεται με τον θάνατό σου, αρκεί να έχουν περάσει 5 χρόνια από όταν έφυγες απ’ τη ζωή. Τα μέλη που ψηφίζουν για τα ετήσια αστέρια μπορούν να εξασφαλίσουν μόλις 1 μετά θάνατον αστέρι τον χρόνο.

***

Αν και εσύ αγαπάς τα Star Wars και την ιστορία τους, το αφιέρωμά μας ‘May the Pod Be With You’ είναι εδώ!

Στο 1ο επεισόδιο αναλύουμε τα prequels με καλεσμένο τον Μάκη Παπασημακόπουλο, μέσα από μία βασική ερώτηση: Είναι όντως όσο χάλια τα θυμάσαι;