ΣΙΝΕΜΑ

Όχι, η Marvel δεν ετοιμάζεται να υποδεχτεί την πρώτη τρανς super hero

Πώς μια παρεξήγηση μάς οδήγησε να περιμένουμε τον πιο ενδιαφέροντα ήρωα μέχρι σήμερα.

Πιστεύαμε ότι ήταν πολύ πιθανό να δούμε σύντομα τον πρώτο τρανς χαρακτήρα σε ταινία της Marvel, σύμφωνα με όσα τουλάχιστον νομίσαμε ότι υποστήριξε ο ίδιος ο πρόεδρος της εταιρείας. Δήλωσε πράγματι όμως ο Kevin Feige ότι ένα διεμφυλικό άτομο θα εμφανιστεί “σε μία ταινία που γυρίζεται αυτήν την περίοδο” ή όχι; Άφησε και ανοικτό το ενδεχόμενο να εμφανιστούν ακόμη περισσότερο τρανς άτομα στο μέλλον ή παρακούσαμε;

Μάλλον παρακούσαμε. Πηγές που ήταν δίπλα στον Feige όταν είπε ότι “Ναι. Και πολύ σύντομα. Σε μια ταινία που γυρίζουμε τώρα”, εξηγούν ότι αναφερόταν στην ερώτηση αν θα δούμε και άλλους γκέι super ήρωες και όχι συγκεκριμένα τρανς.

Ωστόσο, υπάρχει εξήγηση γιατί όλο το ίντερνετ κατάλαβε κάτι άλλο.

Αυτή την εξέλιξη (τρανς ήρωα) την περιμένουν πολλοί εδώ και χρόνια, με τη φημολογία να έχει φουντώσει ιδιαίτερα μετά το ‘Infinity War’ και όλοι να υποθέτουν ότι αυτό θα συμβεί στο φιλμ ‘Thor: Love and Thunder’ που θα βγει στους κινηματογράφους το 2021. Και αυτό επειδή οι φανς πιστεύουν ότι το μόνο άτομο που θα μπορούσε να εμφανιστεί με αυτά τα χαρακτηριστικά, βρίσκεται στο σύμπαν του Thor. Πρόκειται για τη Sera, η οποία κατάγεται από μία ομάδα αρσενικών αγγέλων, η οποία όμως άλλαξε το φύλο της σε θηλυκό.

Αν και το πλήρες cast της ταινίας δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, θεωρείται δεδομένο ότι θα συμμετάσχουν ξανά οι Chris Hemsworth, Natalie Portman και Tessa Thompson.

Ο χαρακτήρας της Thompson, η Valkyrie, o οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως bisexual, στέφθηκε βασίλισσα στην τελευταία ταινία των Avengers. Η ίδια ηθοποιός έχει πει ότι ο βασικός της στόχος στη νέα ταινία του Thor, θα είναι “να βρει τη βασίλισσά της”.

Την ίδια στιγμή, τον Νοέμβριο περιμένουμε το ‘Eternals’, μία ακόμη νέα ταινία της Marvel η οποία θα εισάγει στο σύμπαν της και τον πρώτο γκέι χαρακτήρα, τον Ikaris. Θα τον υποδυθεί ο Richard Madden. Ο Ikaris θα έχει την ικανότητα να πετάει, να τηλεμεταφέρεται και να παίρνει δύναμη από την “αφθονία της κοσμικής ενέργειας”. Σύμφωνα πάλι με τον πρόεδρο της Marvel “θα είναι παντρεμένος, θα έχει οικογένεια και αυτό θα είναι απλά άλλο ένα κομμάτι της προσωπικότητάς του”.

Οι ‘Eternals’, είναι μία αρχαία φυλή η οποία έπεσε θύμα πειραμάτων των εξωγήινων και τα οποία τους άφησαν ένα σωρό υπερδυνάμεις. Μεταξύ άλλων, στην ταινία συμμετέχουν οι Angelina Jolie, Kit Hartington, Kumail Nanjiani, Salma Hayek και Brian Tyree Henry.

Η κοινωνία αλλάζει, εξελίσσεται, γίνεται πιο ανεκτική στη διαφορετικότητα και σιγά σιγά αυτό το βλέπουμε να αποτυπώνεται παντού. Μόνο ως θετικό μπορεί να εκτιμηθεί.

***

Αν και εσύ αγαπάς τα Star Wars και την ιστορία τους, το αφιέρωμά μας ‘May the Pod Be With You’ είναι εδώ!

Πώς διαμορφώθηκε το Force Awakens και τι φρέσκο έφερε στο τραπέζι; Ποιος είναι ο ρόλος του Last Jedi και ποιο ήταν το όραμά του για τα Star Wars; Τι επηρέασε το Rise of Skywalker και τι έκανε καλά; Και τελικά, σκότωσαν οι φαν αυτό που αγαπούσαν περισσότερο;