ΣΙΝΕΜΑ

Επιτέλους ξεκίνησαν τα γυρίσματα των σίκουελ του ‘Avatar’

Για την έξοδο στις αίθουσες πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2020. Δεν το λες και πολύ.

Είχα προσπαθήσει να δω το ‘Avatar’ όπως έπρεπε σε 3D σε multiplex σινεμά τρεις φορές. Τρεις φορές. Δεν το είδα καμία. Όλες οι προβολές της ημέρας και τις τρεις φορές ήταν εξαντλημένες. Όχι και άσχημη προσπάθεια για την πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών. Όταν σταμάτησε να προβάλλεται, αποφάσισα να μην το δω μέχρι να βγει το σίκουελ για να μην υποβιβάσω την εμπειρία μου. Τα χρόνια πέρναγαν και σίκουελ δεν έβγαινε, έτσι κατέληξα να το δω στην τηλεόραση δύο χρόνια πριν. Περιττό να πω ότι και έτσι μου άρεσε πάρα πολύ.

Ο James Cameron είχε στο μυαλό του δύο σίκουελ για το ‘Avatar’ πριν καν ολοκληρώσει την πρώτη ταινία και, αν εκείνη πήγαινε καλά, είχε σκοπό να τα γυρίσει. Μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε το ‘Avatar’ επιβεβαίωσε ότι θα γίνουν, ενώ στην πορεία προστέθηκαν πλάνα για τρίτο και τέταρτο σίκουελ.

Σκοπός του ήταν να έχει έτοιμα και τα τέσσερα σενάρια μαζί και τα γυρίσματα να γίνουν διαδοχικά, ώστε και να είναι και οι τέσσερις ταινίες γυρισμένες πριν μπουν στο στάδιο του post-production. Έτσι οι ταινίες θα έβγαιναν στις αίθουσες με μικρή χρονική απόσταση μεταξύ τους.

Για την ακρίβεια, αν όλα είχαν πάει σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, θα είχαμε ήδη δει το ένα σίκουελ και τα φετινά Χριστούγεννα θα ετοιμαζόμασταν για το δεύτερο. Οι ημερομηνίες όμως άρχισαν να αναβάλλονται χρόνο με τον χρόνο. Η καθυστέρηση οφειλόταν στο ότι ο Cameron, παρά την αρχική του αισιοδοξία, δυσκολεύτηκε να γράψει τα τέσσερα σενάρια ταυτόχρονα. Λογικό, εδώ είναι δύσκολο να γράψεις τέσσερα άρθρα ταυτόχρονα.

(AP Photo / Dan Steinberg)

Όπως λένε οι πληροφορίες όμως, τα γυρίσματα ξεκίνησαν με μπάτζετ που θα ξεπεράσει το 1 δις. Δε χρειάζεσαι τις πληροφορίες βέβαια για να το υποθέσεις αυτό αν σκεφτείς ότι το πρώτο ‘Avatar’ είχε μπάτζετ 250 εκατομμύρια και έφερε στο box office πάνω από 2 δις.

Το ‘Avatar 2’ αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 18 Δεκεμβρίου του 2020, το ‘Avatar 3’ το 2021 και τα υπόλοιπα δύο το 2024 και το 2025.

Αυτό που ελπίζουμε είναι το σίκουελ του ‘Avatar’ να μην είναι σαν το σίκουελ της Ποκαχόντας.

ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η νέα Sabrina θα φοράει πεντάλφα
Το ‘Watchmen’ γίνεται σειρά από τον δημιουργό του ‘Lost’ και του ‘Leftovers’
Ο Martin Scorsese ετοιμάζει ταινία για τον Joker για κάποιο λόγο