ΣΙΝΕΜΑ

Όλες οι νέες ταινίες στις αίθουσες: ο Ben Affleck λογιστής κι ο νέος Almodovar

Με μια ματιά, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

Σε ένα βολικό ποστ, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για να ξέρεις τι να πας να δεις το ερχόμενο ΠΣΚ. Συν μία επιλογή, κάθε βδομάδα, ταινίας που συνεχίζεται και δεν πρέπει να χάσεις.

***

The Accountant (Ο Λογιστής)

Τα ονόματα: Ο Ben Affleck εκτός Batman είναι και ο Accountant. Σκηνοθετεί ο Gavin O’Connor του ‘Warrior’ και συμπρωταγωνιστεί η Anna Kendrick με τον J.K. Simmons.

Η ταινία: Λογιστής το πρωί, εκτελεστής το βράδυ. Ο αυτιστικός ήρωας του Affleck είναι μαθηματική ιδιοφυία, ζει απομονωμένος με πανάκριβους πίνακες να κρέμονται στους τοίχους (οι αφίσες είναι εντελώς πρώτο έτος πανεπιστημίου) και έχει στο κατόπι του μαφίες και κυβερνήσεις και τελοσπάντων σε δουλειά να βρισκόμαστε.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Η κριτική του PopCode για το ‘Accountant’
Ξενύχτησα βλέποντας το ‘Warrior’

Julieta

Τα ονόματα: Pedro Almodovar, ξανά μαζί μας μετά τη φρικωδία του αμέσως προηγούμενου φιλμ του, ‘Los Amantes Pasajeros’, γνωστό και ως ‘Τρεις Τρελοί, Τρελοί Αεροσυνοδοί’. (Όχι, αλλά ναι.)

Η ταινία: Μάνα και κόρη έχουν απομακρυνθεί στη διάρκεια των χρόνων και η μαμά Julieta αρχίζει σταδιακά να ανακαλύπτει τα κρυφά κομμάτια της προσωπικής της ιστορίας που αποκαλύπτουν μεγάλες αλήθειες. Και μελό και αγωνία και ερωτικές σκηνές σε τρένα, μια χαρά.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Η κριτική του PopCode για το ‘Julieta’
Οι γυναίκες του Almodovar

Frantz

Τα ονόματα: Ο François Ozon έχει γυρίσει περίπου 287 ταινίες εκ των οποίων θα έχεις δει περίπου τις μισές. Η ταινία βασίζεται στο ‘Broken Lullaby’ του Ernst Lubitsch και πρωταγωνιστεί η Paula Beer που κέρδισε το βραβείο ερμηνείας πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού στη φετινή Βενετία.

Η ταινία: Γάλλος αναζητεί γερμανική οικογένεια μετά τον πόλεμο για να τους μιλήσει για τον χαμένο τους γιο, τον οποίον γνώρισε (κι έγιναν φίλοι) στα χαρακώματα. Η ταινία έχει εκπλήξεις, στιβαρή αισθητική και μπόλικο συναίσθημα. Η σωστή επιλογή σινεμά-πέρλα για αυτή τη βδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Η κριτική του PopCode για το ‘Frantz’
Συνέντευξη με τον François Ozon
Πρώτη αντίδραση για ‘Frantz’ στο Φεστιβάλ Βενετίας

Coming Home (Η Μεγάλη Επιστροφή)

Τα ονόματα: Ο μεγάλος Zhang Yimou επανενώνεται με τη μεγάλη μούσα του, Gong Li,  σε μια ταινία…

Η ταινία: …πάνγλυκα μικρή. Στην εποχή της Πολιτιστικής Επανάστασης στην Κίνα, γυναίκα που πάσχει από αμνησία περιμένει επί σειρά ετών τον άντρα της να επιστρέψει από την εξορία. Κάθε φορά που φτάνει στη μέρα της ‘επιστροφής’, κάνει reset. Συγκίνηση, πολιτική και χαμηλών τόνων μελόδραμα. Άψογο double feature με το ‘Frantz’.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Η κριτική του PopCode για το ‘Coming Home’

Pete’s Dragon (Ο Πιτ και ο Δράκος του)

Τα ονόματα: Bryce Dallas Howard, Robert Redford, Wes Bentley αλλά όχι οι φωνές τους, μιας κι η ταινία βγαίνει μόνο μεταγλωτισμένη. Σκηνοθετεί ο David Lowery του ‘Ain’t Them Bodies Saints'(!).

Η ταινία: Απρόσμενα γλυκό ριμέικ παλιότερης Disney ταινίας με τις περιπέτειες ενός ορφανού αγοριού και του καλύτερού του φίλου που, ΟΚ, είναι δράκους. Ένας μικρός ύμνος υπέρ της διαφορετικότητας από έναν σκηνοθέτη με ευαίσθητο, λυρικό βλέμμα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Οι καλύτερες ελληνικές μεταγλωττίσεις της Disney
Από Ταρζάν μεχρι την πριγκίπισα Μονονόκε, όλα τα άγρια παιδιά του σινεμά
H παθιασμένη παράνομη americana του ‘Ain’t Them Bodies Saints’

Ouija: Origin of Evil (Ouija 2: Η Πηγή του Κακού)

Τα ονόματα: Από τον Mike Flanagan, σκηνοθέτη του καλού τρόμου ‘Oculus’.

Η ταινία: Σίκουελ αδιάφορης ταινίας τρόμου που ταξιδεύει πίσω στα ’60s για να καλέσει μερικά ακόμα πνεύματα με ouija board, και είναι ξεκάθαρα ανώτερο του προκατόχου του.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Οι 25 καλύτερες ταινίες τρόμου από τα ’90s και μετά

Αν το έχασες, παίζεται ακόμα

The Handmaiden (Η Υπηρέτρια)

Γερό χαρτί για το τελικό κινηματογραφικό τοπ-10 της χρονιάς, το ερωτικό ψυχολογικό θρίλερ του Park Chan-wook βρίσκει τον σκηνοθέτη του ‘Stoker’ και του ‘Oldboy’ στην ίσως κορυφαία φόρμα της καριέρας του. Το απόλυτο κινηματογραφικό must του Οκτώβρη.

Η κριτική του PopCode για το ‘Handmaiden’
13 σπουδαίες Κορεάτικες ταινίες

Επίσης βγαίνουν σήμερα στις αίθουσες

Belgica. Ο σκηνοθέτης του ‘Broken Circle Breakdown’ επιστρέφει με φρέσκο μελόδραμα και μουσική των Soulwax.

Middle School: The Worst Years of My Life (Σχολικά Γυμνάσια). Μαθητής έχει προβλήματα με την εξουσία και με τον κολλητό του καταστρώνουν σχέδιο για να τη φέρουν στον διευθυντή του καταπιεστικού νέου του σχολείου. Από τον σκηνοθέτη του ‘Paul Blart: Mall Cop’. Γιατί.

Λόγος Καθρέφτης. Ντοκιμαντέρ για τις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.

Finish Line (Ο Τερματισμός). 3 μαραθωνοδρόμοι και οι εμψυχωτικές ιστορίες που τους έφεραν στον τερματισμό.