NETFLIX

Η άφιξη του Witcher και 10 ακόμη επιλογές για τον Δεκέμβριο στο Netflix

Ένα έπος φαντασίας, τα true crime της χρονιάς και διπλό πιθανά οσκαρικό χτύπημα.

Το Netflix χτυπά με ένα έπος φαντασίας, το true crime της χρονιάς και το βλέμμα του στα Oscars.

Έχουμε και λέμε:

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΣΕΙΡΕΣ

The Witcher

Ο Geralt of Rivia, ένας μοναχικός κυνηγός τεράτων, πασχίζει να βρει τη θέση του σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι αποδεικνύουνται συχνά πιο μοχθηροί από τα τέρατα. Όταν όμως η μοίρα του τον οδηγεί σε μία παντοδύναμη μάγισσα και μία νεαρή πριγκίπισσα με ένα επικίνδυνο μυστικό, οι τρεις τους πρέπει να μάθουν να βγάζουν άκρη σε μία Ήπειρο ολοένα και πιο ασταθή.

Το ‘Witcher’ μπορεί να είναι περισσότερο γνωστό ως brand από τα ομώνυμα video games των ‘90s, η σειρά όμως θα βασιστεί στα βιβλία που εμπνεύστηκαν απ’ αυτά. Τα βιβλία (Blood of Elves, Time of Contempt, Baptism on Fire, The Tower of the Swallow, The Lady of the Lake, Season of Storms) έχουν γραφτεί από τον Πολωνό Andrzej Sapkowski, ο οποίος ανακατεύεται και στην παραγωγή της σειράς. Καλός οιωνός θα πούμε, καθώς η τελευταία μεταφορά έργου του, το ‘Hexer’, δεν τον άφησε ικανοποιημένο. Το πολωνικό, σλαβικό πνεύμα είναι παρόν στα βιβλία και η σειρά ευελπιστεί να το κρατήσει ζωντανό.

Πρεμιέρα: 20/12

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

The Witcher: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το fantasy epic του Netflix

Lost in Space: Season 2

To πιο προσγειωμένο, πιο δραματικό, πάντα οικογενειακό remake της ομώνυμης, κλασικής κωμωδίας του ‘65 για μια οικογένεια που χάνεται στο διάστημα, έτη φωτός μακριά από τον προορισμό τους, έκανε μια άτσαλη αρχή στα πρώτα του επεισόδια, μέχρι όμως το φινάλε της 1ης σεζόν είχε βρει την ταυτότητά του. Στον πυρήνα του το νέο ‘Lost in Space’ είναι μια σειρά επιβίωσης για πολύ διαφορετικούς ανθρώπους που αναγκάζονται να ενωθούν για έναν κοινό σκοπό και περιστρέφεται γύρω από την ιδέα ότι η ανθρωπιά είναι το σπουδαιότερο, ίσως το μοναδικό όπλο, που μπορεί να εγγυηθεί την μακροημέρευσή μας. Παρ’ όλα αυτά όμως, το κρυφό όπλο του show ήταν το ανθρωπόμορφο ρομπότ του. Αυτό θα προσπαθήσουν να βρουν ξανά οι ήρωες της σειράς, μετά την εξαφάνισή του στο τέλος του 1ου κύκλου.

Πρεμιέρα: 24/12

You: Season 2

Στο τέλος του ‘Gossip Girl’, ο Dan Humphrey αποκαλύφθηκε ως το ίδιο το Gossip Girl. Η φυσική συνέχεια του ρόλου κατά κάποιον τρόπο λοιπόν, είναι ο stalker χαρακτήρας Penn Badgley στο ‘You’. Η σειρά ακολουθεί έναν μάνατζερ βιβλιοπωλείου που με τη σειρά του ακολουθεί μία φοιτήτρια, θίγοντας θεματικές όπως τα social media και ο εμμονικός έρωτας. Εάν η 1η σεζόν που κέρδισε κοινό και κριτικούς δεν σε έκανε να κοιτάς διαρκώς κάτω από το κρεβάτι σου, η 2η θα βάλει τα δυνατά της για να το πετύχει. Φιλική συμβουλή: Μη δεθείς με κανένα χαρακτήρα.

Πρεμιέρα: 26/12

V Wars

Ο Ian Somerhalder έμπλεξε πάλι με βρικόλακες. Ο πρωταγωνιστής του ‘Vampire Diaries’ υποδύεται έναν επιστήμονα που, μαζί με τον καλύτερό του φίλο, αντιμετωπίζουν μια γρήγορα μεταδιδόμενη ασθένεια που μετατρέπει τα θύματά της σε βρικόλακες. Όταν η επίδραση του ιού χωρίσει τον κόσμο σε στρατόπεδα, οι δυο τους θα βρεθούν σε αντίθετες παρατάξεις. Αυτό όσο στο μεταξύ ο πόλεμος μεταξύ ανθρωπότητας και βρικολάκων δεν φαίνεται τόσο μακρινός.

Πρεμιέρα: 5/12

Fuller House: Season 5

Το ‘Full House’ ήταν πιο γλυκερό και από τα γλυκερά, πιο εύκολο και από τα εύκολα tv shows των ‘90s που είχαμε μεγαλώνοντας. Γι’ αυτό ίσως και δεν μπήκε ποτέ ανάμεσα στα αγαπημένα μου. Η αναβίωση όμως της σειράς που εδραίωσε τις δίδυμες Olsen, είχε ως τώρα τη μεγαλύτερη διάρκεια που έχει πετύχει οποιοδήποτε άλλο revival και αυτό από μόνο του είναι ένα όχι και τόσο μικρό επίτευγμα. Η 5η σεζόν του ‘Fuller House’ θα είναι και η τελευταία, εκτός εάν οι εξαγριωμένοι φαν καταφέρουν να της δώσουν λίγο ακόμα χρόνο ζωής.

Πρεμιέρα: 6/12

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Marriage Story

Η καλύτερη ταινία του Noah Baumbach ξεκινάει από το τέλος. Το τέλος του γάμου των χαρακτήρων που υποδύονται ο Adam Driver και η Scarlett Johansson, σε ερμηνείες που θα τους φτάσουν λογικά μέχρι τα Όσκαρ. Ο Baumbach έχει φτιάξει ένα ωμό, σπαρακτικό οικογενειακό δράμα βιογραφικών του στοιχείων, με ένα τεράστιο βάρος που αναπνέει με πολύ σωστά τοποθετημένο χιούμορ και μια απέραντα συμπονετική ματιά, γεμάτη χάρη και σεβασμό για την κατάσταση. Το απόλυτο must της λίστας.

Πρεμιέρα: 6/12

The Two Popes

Πίσω από τα τείχη του Βατικανού, ο συντηρητικός Πάπας Βενέδικτος (Anthony Hopkins) και ο φιλελεύθερος μελλοντικός Πάπας Φραγκίσκος (Jonathan Pryce) πρέπει να βρουν κοινό έδαφος για να συνεχίσουν την πορεία της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο Fernando Meirelles του ‘Επίμονου Κηπουρού’ και της ‘Πόλης του Θεού’ σκηνοθετεί το ‘Two Popes’ με μια ενδόμυχη, υπόγεια συναρπαστική ματιά στην ιστορική στιγμή της Καθολικής Εκκλησίας και της οργανωμένης θρησκεία. Οι δύο βασικές ερμηνείες υψηλού επιπέδου συζητιούνται ήδη για τα Oscars.

Πρεμιέρα: 20/12

6 Underground

Αν αναρωτήθηκες ποτέ πώς θα κατέστρεφε ο Michael Bay (Transformers, Bad Boys, Armageddon) ωραιότατες πόλεις της Ιταλίας με τη βοήθεια του Ryan Reynolds και ενός μάτσου έξαλλων παιδιών, το ‘6 Underground’ είναι για σένα. Το ασυμβίβαστο παρεάκι μαζεύεται με την πρωτοβουλία του Reynolds, λόγω των μοναδικών τους δεξιοτήτων και της ανάγκης τους να σβήσουν το παρελθόν. Όλοι μαζί θα οργανώσουν τον ψεύτικο θάνατό τους και θα αρχίσουν να τα βάζουν με τους κακούς. Δίπλα στον Reynolds θα βρεις τη Melanie Laurent του ‘Inglourious Basterds’, ενώ ανάμεσα στους έξαλλους θα αναγνωρίσεις τον Corey Hawkins με τον οποίο είχαμε μιλήσει για την επαναφορά του ‘24’ και τον Dave Franco.

Πρεμιέρα: 13/12

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Το ρομπότ και το κορίτσι: Ο Μichael Bay ως τα ‘Transformers’

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

The Confession Killer

Ο Henry Lee Lucas ήταν ένας καταδικασμένος δολοφόνος που φυλακίστηκε για τον φόνο της μητέρας του και για άλλους δύο φόνους τη δεκαετία του ‘80. Η διασημότητά του ήρθε λίγο αργότερα όμως, όταν ομολόγησε σε 600 φόνους που τον κατέταξαν στην κατηγορία των κατά συρροή δολοφόνων. Ο Lucas λογαριαζόταν για καιρό ως ο πιο ‘εργατικός’ σίριαλ κίλερ στην ιστορία, αλλά τι κρυβόταν πραγματικά πίσω από την ομολογία του;

Θα μας τα πει καλύτερα το ‘Confession Killer’, σε σκηνοθεσία του οσκαρικού Robert Kenner.

Πρεμιέρα: 6/12

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

8 σειρές του Netflix που απογείωσαν το true crime

Don’t Fuck With Cats: Hunting an Internet Killer

Υπάρχει ένας απαράβατος, άγραφος κανόνας του Ίντερνετ που λέει πως, υπό καμία συνθήκη και για κανένα λόγο, δεν τα βάζεις με τις γάτες. Αυτό το ένιωσε για τα καλά στο πετσί του ένας νεαρός βασανιστής ζώων που σκότωνε γάτες, βιντεοσκοπούσε τις πράξεις του και αποσκοπούσε την προσοχή ανεβάζοντάς τες online. Στην πορεία προχώρησε και σε ανθρώπινα θύματα, δεν είχε λογαριάσει όμως πως ερασιτέχνες ερευνητές του Ίντερνετ, τσαντισμένοι με τη βία του εναντίον γατών, θα βρίσκονταν μερικά βήματα μόνο πίσω του.

Πρεμιέρα: 18/12

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

Phantom Thread

Το κύκνειο άσμα του Daniel Day Lewis ήρθε με την αριστοτεχνική υπογραφή του Paul Thomas Anderson για να ολοκληρώσει μια καριέρα στιβαρών χαρακτήρων ενός τεράστιου ηθοποιού. Μένει να δούμε αν μείνει στην απόφασή του να απομακρυνθεί από το σινεμά, πάντως το ‘Phantom Thread’ δεν χάνεται.

Ανεβαίνει: 1/12

Ανεβαίνουν επίσης: Glow Up (6/12), A Christmas Prince: The Royal Baby (5/12), Spirit Riding Free (6/12), A Family Reunion Christmas (9/12) Fast & Furious Spy Racers (26/12), Alexa & Katie: Season 3 (30/12), Paddington (1/12), The Accountant (1/12), Syriana (1/12), The Devil’s Advocate (1/12), Fifty Shades Freed (8/12).

***

Class of ’99: Το αφιέρωμά μας στο θρυλικό σινεμά του 1999 ολοκληρώνεται στο νέο επεισόδιο του POP για τις Δύσκολες Ώρες, με τις 35 ταινίες που διαμόρφωσαν την καλύτερη χρονιά του κινηματογράφου!