ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Τι Νύχτες Πρεμιέρας να δεις σήμερα: Πέμπτη 28/9

Μένουν αρκετές ακόμα Νύχτες Πρεμιέρας κι εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Κάθε μέρα το PopCode θα ξεχωρίζει 5 ταινίες από το πρόγραμμα των Νυχτών Πρεμιέρας.

***

Πάμε να δούμε τα SOS της ημέρας:

LE SEMEUR (O ΘΕΡΙΣΤΗΣ)

Σκηνοθεσία: Μαρίν Φρανσέν

Σύσσωμος ο ανδρικός πληθυσμός ενός χωριού αιχμαλωτίζεται κατά τη διάρκεια ενός πραξικοπήματος, στη Γαλλία του 1852. Απελπισμένες από την πολύμηνη απομόνωσή τους, οι γυναίκες παίρνουν έναν όρκο: για να συνεχιστεί η ζωή πρέπει να μοιραστούν οποιονδήποτε άντρα βρεθεί στο χωριό. Η βοηθός σκηνοθέτη των Μίκαελ Χάνεκε και Ολιβιέ Ασαγιάς υπογράφει ένα εντυπωσιακό και θεσπέσια φωτογραφημένο ντεμπούτο-φόρο τιμής στη γυναικεία φύση, εξερευνώντας τα λεπτά όρια μεταξύ έρωτα και επιβίωσης σε μια πανέμορφη ιστορία αγάπης.

YOU WERE NEVER REALLY HERE

Σκηνοθεσία: Λιν Ράμσεϊ

Ένας αντικοινωνικός βετεράνος πεζοναύτης αναλαμβάνει να σώσει την ανήλικη κόρη ενός γερουσιαστή μόνο για να βρεθεί μπλεγμένος σε ένα θανάσιμο δίκτυο πολιτικής διαφθοράς. Μία από τις σπουδαιότερες γυναικείες φωνές του μοντέρνου σινεμά, η Λιν Ράμσεϊ, παραδίδει ένα αιματοβαμμένο θρίλερ για έναν αλύτρωτο εξολοθρευτή άγγελο, φέρνοντας στο μυαλό ένδοξες ταινίες των ’70s όπως ο ‘Ταξιτζής’ του Σκορσέζε και το ‘Hardcore’ του Πολ Σρέιντερ. Βραβείο Σεναρίου και Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στο Φεστιβάλ Καννών για τη μινιμαλιστική αλλά εκρηκτική ερμηνεία του Χοακίν Φίνιξ.

António Um Dois Três (Ο ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ)

Σκηνοθεσία: Λεονάρντο Μουραματέους

Μεταμοντέρνα διασκευή στις ‘Λευκές Νύχτες’ του Ντοστογιέφσκι, το γοητευτικό ντεμπούτο του 26χρονου Βραζιλιάνου σκηνοθέτη θολώνει τα όρια πραγματικότητας και φαντασίας, ακολουθώντας τον Αντόνιο σε τρία διαφορετικά σταυροδρόμια. Χαμένοι έρωτες, αφραγκία και η μοναξιά της μητρόπολης αφήνουν τα αποτυπώματά τους στην πορεία και την καρδιά ενός 20άρη που προσπαθεί να την παλέψει στη σύγχρονη Λισαβώνα.

Παρουσία του σκηνοθέτη.

THELMA

Σκηνοθεσία: Γιόακιμ Τρίερ

Η Θέλμα αφήνει το θρησκόληπτο σπίτι της για σπουδές στο Όσλο και βρίσκει τον έρωτα στο πρόσωπο μιας συμφοιτήτριας, τη στιγμή που πασχίζει να τιθασεύσει τις τρομακτικές υπερφυσικές δυνάμεις της. Η ‘Κάρι’ του Ντε Πάλμα συναντά τις ‘Μέρες Οργής’ του Ντράγερ, στο πλέον τολμηρό φιλμ ενός από τους πιο ενδιαφέροντες Ευρωπαίους σκηνοθέτες, υπεύθυνου για τα πολυβραβευμένα ‘Όσλο, 31 Αυγούστου’ και ‘Reprise’.

SICILIAN GHOST STORY

Σκηνοθεσία: Φάμπιο Γκρασαντόνια, Αντόνιο Πιάτσα

Η αληθινή ιστορία απαγωγής ενός 13χρονου αγοριού από τη Μαφία που σόκαρε τηνΙταλία των ’90s, μετατρέπεται στα χέρια των Γκρασαντόνα και Πιάτσα σε ένας άγριας ομορφιάς, σπαρακτικό παραμύθι το οποίο υφαίνεται περίτεχνα γύρω από τη στυγερή πραγματικότητα του οργανωμένου εγκλήματος. Σε αυτό, προσπαθεί να ρίξει φως στην εξαφάνιση του αγαπημένου της Τζουζέπε που της έχει κλέψει την καρδιά.

Παρουσία των σκηνοθετών.