ROCKY LEGACY

Michael B. Jordan, πώς είναι να έχεις δάσκαλο τον Rocky;

Μιλήσαμε σε μια αποκλειστική σόλο συνέντευξη με τον Michael B. Jordan, τον πρωταγωνιστή του “Creed”.

Για κάποιον που μόλις κάνει τα πρώτα βήματα στο κεντρικό στερέωμα του Χόλιγουντ, ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν έχει ήδη συγκεντρώσει ένα εντυπωσιακό σύνολο δουλειάς.

Στο “Creed” ο Τζόρνταν βρίσκει για πρώτη φορά μια ταινία Χολιγουντιανού στούντιο να στηρίζεται στις πλάτες του, καθώς ερμηνεύει τον γιο του Απόλο Κριντ ο οποίος αναζητά τον Ρόκι Μπαλμπόα για να γίνει προπονητής του. Το “Creed” μπορεί να είναι προσθήκη στο franchise του “Rocky”, αλλά σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες, ο Σταλόνε είναι αυτή τη φορά έξω από το ρινγκ, σε ρόλο υποστηρηκτικό. Τα φώτα, οι γροθιές, η αναζήτηση, είναι του νεαρού Κριντ.

 

Ακούγεται σαν μια δουλειά ίσως τρομακτική για ένα νέο ηθοποιό- o Μάικλ είναι μόλις 28 χρονών και με μόνο προηγούμενο στουντιακό φιλμ το καταστροφικό “Fantastic Four” του καλοκαιριού, για το οποίο κάποτε θα γραφτούν καλτ βιβλία αλλά δεν είναι το θέμα μας εδώ. Το θέμα μας είναι πως ο Τζόρνταν αριθμεί ήδη μπόλικους φανς οι οποίοι τον ακολουθούν χρόνια τώρα από τα πρώτα του τηλεοπτικά βήματα.

 

Έχει παίξει στο “Wire”, στον αξέχαστο ρόλο του πιτσιρικά Γουάλας, που ενέπνευσε και την αγωνιώδη κραυγή “where’s Wallace, String? WHERE THE FUCK IS WALLACE”. Ήδη στα 15 του έπαιζε στην κορυφαία σειρά όλων των εποχών. Ύστερα πρωταγωνίστησε στη δεύτερη γενιά του αγαπημένου εδώ στο ΟΝΕΜΑΝ, “Friday Night Lights” ως Βινς, ένας από τους πιο συναρπαστικούς χαρακτήρες της σειράς.

 

Η μετάβαση στη μεγάλη οθόνη έγινε με αξιοσημείωτες ανεξάρτητες παραγωγές, το “Chronicle” του Τζος Τρανκ και το “Fruitvale Station” του Ράιαν Κούγκλερ, με το οποίο υποχρέωσε όλη τη βιομηχανία να σταματήσει και να προσέξει την ερμηνευτική του στιβαρότητα- όλα αυτά μέχρι τα 25 του. Όταν ο Κούγκλερ έπεισε τον Σταλόνε να γυρίσουν το “Creed”, ο Τζόρνταν ακολούθησε πιστά τον σκηνοθέτη του, και τώρα έξαφνα είναι ο γιος του Απόλο Κριντ, και στο μεταίχμιο πριν την εκτόξευση σε πρώτου μεγέθους σταρ.

 

Στο δωμάτιο όπου έγινε η συνέντευξη, ο ηθοποιός με υποδέχτηκε (και αργότερα με αποχαιρέτησε) με fist bump, όπως αρμόζει εξάλλου σε έναν Κριντ. Μιλήσαμε για το πόσο σκληρές ήταν οι σκηνές στο ρινγκ, και για την αγαπημένη του έξω από αυτό. Όταν είδε τη μπλούζα που φόραγα αρχίσαμε κατευθείαν να μιλάμε για το “Friday Night Lights”, για τους East Dillon Lions, για τον Τιμ Ρίγκινς. Αργότερα αρίθμησε μέντορες, από τον Συλβέστερ Σταλόνε ως τον Ίντρις Έλμπα, ενώ θυμόταν την ‘οικογένειά’ του στο Τέξας.

Ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν είναι 28 χρονών και ήδη δεν ξέρεις για τι από όλα αυτά που έχει κάνει να του πρωτομιλήσεις. Το μέλλον του προδιαγράφεται θριαμβευτικό, και το “Creed” είναι το νέο μεγαλύτερο σημείο αναφοράς της καριέρας του. Θα περιμένουμε εναγωνίως το επόμενο.

 

*Το “Κριντ: Η Γέννηση Ενός Θρύλου” (“Creed”) βγαίνει στις αίθουσες στις 28 Ιανουαρίου από την Tanweer.