NETFLIX

Αυτό το ΣΚ, άσε τα μπάνια και πιάσε τα μπλοκμπάστερ της τηλεόρασης

Handmaid's Tale, Big Little Lies, Black Mirror και ένα reunion των Avengers. Τα μπάνια μπορούν να περιμένουν.

Είτε μείνεις μέσα για σειρές είτε έχεις όρεξη για σινεμά αυτό το ΣΚ, σε έχουμε καλυμμένο.

Σου διαλέγουμε τις ταινίες και τις σειρές που κάνουν πρεμιέρα αυτές τις μέρες και αξίζει να τσεκάρεις.

Ταινίες

BORDER (ΣΥΝΟΡΑ)

Ταυτότητα: Αστυνομικό θρίλερ και ερωτικό fantasy δράμα

Πρωταγωνιστούν: Eva Melander, Eero Milonoff, Jörgen Thorsson

Στη σκηνοθεσία: Ali Abbasi

Η Τίνα έχει την ικανότητα να μυρίζει τα ανθρώπινα συναισθήματα, μια ιδιότητα που τη βοηθάει πολύ ως συνοριοφύλακα. Μια μέρα εμφανίζεται ένας μυστηριώδης άντρας χωρίς μυρωδιά. Βαθιά ταραγμένη, θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό. Μια οριακά αδιανόητη μεταφορά ενός σύντομου στόρι από τον δημιουργό του ‘Άσε το Κακό να Μπει’, που ζει και αναπνέει (και οσμίζεται) έναν εντελώς δικό της κόσμο. Μέσα από μια ιστορία που ακροβατεί -όχι πάντα πετυχημένα- ανάμεσα στο αστυνομικό θρίλερ και το ερωτικό fantasy δράμα, ο Αμπάσι χτίζει μια παλαβή, αληθινά ιδιόμορφη αλληγορία για την αγωνία της αποδοχής και τη βιαιότητα του να νιώθεις πως δεν ανήκεις κάπου. Με έναν απίθανο τρόπο, αυτό το σουηδικό ιδιόμορφο πείραμα έφτασε μέχρι την υποψηφιότητα Όσκαρ Μακιγιάζ, ενώ πέρσι απέσπασε και το μεγάλο βραβείο του τμήματος Ένα Κάποιο Βλέμμα στις Κάννες. Μπράβο και στα δύο σώματα ψηφοφόρων για την τόλμη τους. – Θοδωρής Δημητρόπουλος

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από τη Seven Films.

I AM MOTHER (ΕΙΜΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ)

Ταυτότητα: Sci-fi θρίλερ

Πρωταγωνιστούν: Rose Byrne, Hilary Swank, Clara Rugaard

Στη σκηνοθεσία: Grant Sputore

Θρίλερ φαντασίας για το πρώτο παιδί μιας νέας γενιάς ανθρώπων που ένα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, η Mother, δημιούργησε και σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για να επανεποικίσει τον πλανήτη. Η σχέση μητέρας-κόρης όμως θα διαταραχθεί με τον ερχομό μιας τραυματισμένης γυναίκας (Hilary Swank) που θα αποκαλύψει στη μικρή την αλήθεια για τον αφανισμό της ανθρωπότητας και τον έξω κόσμο. Μπορεί το ‘I Am Mother’ να μη φέρει την επανάσταση στο είδος του, σύμφωνα με τους κριτικούς όμως είναι έξυπνο και επιδέξιο ανεξάρτητο φιλμ που δραματοποιεί το άγχος μας για την AI επιστήμη.

Η ταινία στριμάρει στο Netflix.

Σειρές

BIG LITTLE LIES

Ταυτότητα: Δράμα γνωστής συνταγής, φανταστικής εκτέλεσης και αδιανόητου καστ

Πρωταγωνιστούν: Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Shailene Woodley, Laura Dern, Zoë Kravitz, Meryl Streep, Adam Scott

Το φινάλε του πολυβραβευμένου ‘Big Little Lies’ ήταν τόσο αψεγάδιαστο, που όταν ανακοινώθηκε επίσημα η 2η σεζόν – χωρίς κιόλας τη συμμετοχή του σκηνοθέτη της Jean-Marc Vallée – την κοιτάξαμε με στραβό μάτι. Η εμμονή του Χόλιγουντ να μη βάζει τέλος σε τίποτα πια, είχε τους περισσότερους από εμάς δίκαια προκατειλημμένους. Επειδή όμως ξέρουν πώς να μας κρατούν το ενδιαφέρον τελικά, πήγαν κι ανακοίνωσαν και τη Meryl Streep ως κύριο νέο μέλος του καστ και σχεδόν μας άλλαξαν τη γνώμη. Προλαβαίνεις να κάνεις catch-up αν δεν το έχεις δει ακόμη, οι υπόλοιποι ας περιμένουμε αυτό:

Ο 2ος κύκλος της σειράς κάνει πρεμιέρα ταυτόχρονα με την Αμερική την Κυριακή 9 Ιουνίου, και κάθε Κυριακή, στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα. Θα ακολουθήσει Prime Time προβολή τη Δευτέρα 10 Ιουνίου και κάθε Δευτέρα, στις 22:00, στο Novacinema4HD.

BLACK MIRROR (ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ)

Ταυτότητα: Sci-fi ανθολογία σε ένα κοντινό μέλλον

Πρωταγωνιστούν: Miley Cyrus, Anthony Mackie, Andrew Scott, Yahya Abdul-Mateen II, Nicole Beharie

Το ανθολογικό, δυστοπικό, sci-fi δημιούργημα του Charlie Brooker, ένας από τους πιο καθαρούς απογόνους του ‘Twilight Zone’, θα συνεχίσει να μας αφοπλίζει μπροστά στο άγχος μας για τις νέες τεχνολογίες. Τα εναλλακτικά μέλλοντα της φετινής σεζόν θα περιλαμβάνουν τον Anthony Mackie (Avengers), τον Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman), τον Andrew Scott (Sherlock), την Pom Klementieff (Guardians of the Galaxy), τη Nicole Beharie (Sleepy Hollow) και τη Miley Cyrus. Το επεισόδιο της τελευταίας ενδέχεται να εκνευρίσει κάποιους φαν σύμφωνα με τον Brooker, γιατί ξεφεύγει τονικά από το κλασικό, πιο στριφνό mode του ‘Black Mirror’. Δεν έχουμε προλάβει να το τσεκάρουμε ακόμη, αλλά ξέρουμε τι θα κάνουμε το ΣΚ.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

THE HANDMAID’S TALE

Ταυτότητα: Ψυχόδραμα βασισμένο στο θρυλικό πια βιβλία της Margaret Atwood

Πρωταγωνιστούν: Elisabeth Moss, Yvonne Strahovski, Ann Dowd, Alexis Bledel, Samira Wiley, Joseph Fiennes, Max Minghella, Bradley Whitford

Είδαμε τα 3 πρώτα επεισόδια του Handmaid’s Tale και αρματωθήκαμε. Μέχρι το τέλος της 2ης σεζόν, ήταν σαφές ότι οι χαρακτήρες έπαιρναν τις παράλογες αποφάσεις τους όχι για οργανικούς απαραίτητα λόγους, αλλά γιατί διαφορετικά η σειρά δεν θα είχε άλλο καύσιμο. Όταν είδαμε τη June να παραδίδει στην Emily την κόρη της και να μη δραπετεύει μαζί τους στον Καναδά, μία ήταν η ερώτηση. Για πόσο θα μπορεί να επιβιώσει το show χωρίς την επανάσταση; Τα τρία επεισόδια που μας έγιναν διαθέσιμα από την 3η σεζόν φαίνονται, ευτυχώς, να αναγνωρίζουν πως όχι για πολύ.

O 3ος κύκλος της σειράς προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 22:00, αποκλειστικά και σε Α’ τηλεοπτική προβολή από το Novacinema4HD. Την Πέμπτη 6 Ιουνίου προβλήθηκαν τα τρία πρώτα επεισόδια, ενώ κάθε επόμενη Πέμπτη θα προβάλλεται από ένα μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των συνολικά 13 επεισοδίων.

THE CHEF SHOW

Ταυτότητα: Ριάλιτι food + travel με διάσημους καλεσμένους

Φαγητό, Avengers και παλιοί φίλοι. Ο σεφ Roy Choi γνώρισε τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Jon Favreau (Iron Man, The Jungle Book) όταν συνεργάστηκαν για την επιτυχημένη ταινία του δεύτερου ‘Chef’ (2014). Τώρα, στη σειρά-ντοκιμαντέρ ‘The Chef Show’, οι δυο τους θα πειραματιστούν με τις αγαπημένες τους συνταγές και τεχνικές, και θα εξερευνήσουν την κουλτούρα του φαγητού παρέα με μεγάλα ονόματα της ψυχαγωγίας και της βιομηχανίας. Πρώτη τους στάση ένα γεύμα με τον Spider-Man και τον Iron Man.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

3%

Ταυτότητα: Βραζιλιάνικο δυστοπικό teen δράμα

Πρωταγωνιστούν: Bianca Comparato, Vaneza Oliveira, Rodolfo Valente, Laila Garrin, Bruno Fagundes, Rafael Lozanο

Ένας χρόνος έχει περάσει απ’ όταν το Shell, μια μέση επινοημένη λύση μεταξύ της Offshore και της Inland, έχει θεσπιστεί ως το μέρος όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Μια συντριπτική αμμοθύελα όμως, συνδυαστικά με μια μυστηριώδη δυσλειτουργία, καταστρέφει τις προμήθειες τροφοδοσίας και νερού. Με την απειλή του λιμού, οι κάτοικοι ζητούν μια νέα Διαδικασία για να ορίσουν ποιοι θα παραμείνουν στο Shell. Τι θα κοστίσει η ευημερία αυτής της κοινότητας;

Αν κατάλαβες όλα τα παραπάνω, τότε ξέρεις ήδη ότι το ‘3%’ έσκασε μέσα σε μια θάλασσα teen δυστοπίας αλλά κατάφερε να επιβιώσει και να σε πείσει για τον δικό του ρόλο στο είδος. Αν δεν κατάλαβες, τότε διάβασε τις εντυπώσεις μας από την 1η σεζόν και δώσε μια ευκαιρία στη βραζιλιάνικη σειρά.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

ARMISTEAD MAUPIN’S TALES OF THE CITY (ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ)

Ταυτότητα: Δράμα βασισμένο σε εμβληματική αμερικανική σειρά βιβλίων

Πρωταγωνιστούν: Ellen Page, Laura Linney, Olympia Dukakis, Molly Ringwald

Η σειρά των βιβλίων ‘Tales of City’ του Armistead Maupin ξεκίνησε το 1978 από τη μεγαλύτερη εφημερίδα του Σαν Φρανσίσκο San Francisco Chronicle και η δημοτικότητά της οδήγησε γρήγορα στην έκδοσή ως κανονικά μυθιστορήματα. Τα βιβλία ήταν επιδραστικά στην αμερικανική λογοτεχνία ως γλυκιά, ζεστή απεικόνιση της φιλίας μεταξύ όλων των misfits που είχαν μαζευτεί σε ένα κτίριο της πολιτείας, συμπεριλαμβανομένων και κάμποσων μελών της LGBTQ+ κοινότητας. Μέρος των βιβλίων μεταφέρθηκαν για πρώτη φορά στη μικρή οθόνη το 1993 σε μίνι σειρά του βρετανικού Channel 4 με τη Laura Linney και την Olympia Dukakis στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, συνέχισαν το 1998 και το 2001 από το αμερικανικό Showtime και επιστρέφουν τώρα στο Netflix με τις δύο ηθοποιούς να ανακτούν τους ρόλους τους, παράλληλα με την προσθήκη της Ellen Page. Οι νέοι θα ζήσουν περιπέτειες, οι παλιοί θα μετανιώσουν τις αποφάσεις τους, και οι φαν του ‘This Is Us’ θα βρουν καταφύγιο μέχρι την επιστροφή της αγαπημένης τους σειράς.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

ΚΙ ΑΛΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Τι θα λιώσεις τον Ιούνιο στο Netflix
H Jeanie Finlay έκανε τη δουλειά που θα θέλαμε όλοι μας στο Game of Thrones
Casa de Papel: Οι νέοι χαρακτήρες και οι επιστροφές που θα δούμε στον 3ο κύκλο