NETFLIX

Οι υψηλές ταχύτητες του Christian Bale και το Crown: 5 ταινίες και 4 σειρές για το ΣΚ σου

Όταν ο Christian Bale συνάντησε τον Matt Damon, η ερωτευμένη Μητέρα των Δράκων και η Olivia Colman φορά το Crown της.

Είτε μείνεις μέσα για σειρές, είτε έχεις όρεξη για ταινίες αυτό το ΣΚ, σε έχουμε καλυμμένο.

Διαλέγουμε αυτές που κάνουν πρεμιέρα αυτές τις μέρες και αξίζει να τσεκάρεις.

Ταινίες

Le Mans ‘66 (FORD V. FERRARI)

Ο Matt Damon υποδύεται τον οραματιστή σχεδιαστή αυτοκινήτων Carroll Shelby και ο Christian Bale τον Βρετανό ατρόμητο οδηγό Ken Miles, στην πραγματική ιστορία δύο ανδρών που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να τα βάλουν με τις εταιρικές παρεμβάσεις, τους νόμους της φυσικής και τους προσωπικούς τους δαίμονες. Μαζί έφτιαξαν ένα επαναστατικό αγωνιστικό αυτοκίνητο για τη Ford και το έβαλαν αντιμέτωπο με τα αγωνιστικά της Ferrari στο 24 Hours of Le Mans στη Γαλλία το 1966. Ο James Mansgold, φρέσκος από την τεράστια επιτυχία του ‘Logan’, γυρίζει τους αγώνες με ζωντάνια και το δράμα με νεύρο.

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Odeon.

Les Miserables

Βραβείο της Επιτροπής Φεστιβάλ Καννών, Βραβείου Κοινού και Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Νυχτών Πρεμιέρας. Το δράμα που γράφει και σκηνοθετεί ο Ladj Ly του εξαιρετικού ντοκιμαντέρ ‘Speak Up’ (A Voix Haute) μας μεταφέρει τη Μονφερμέιγ στα προάστια του Παρισιού, εκεί όπου εκτυλίχθηκαν οι ‘Άθλιοι’ του Βίκτορος Ουγκώ και τώρα δρα μια ομάδα της αστυνομίας κατά του εγκλήματος. Όταν ένα drone καταγράφει ένα σκηνικό που θα μπορούσε να εκθέσει την ομάδα και τις μεθόδους της, τα πράγματα ξεφεύγουν και κορυφώνονται σε μία εκρηκτική τρίτη πράξη.

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από τη Seven Films.

Last Christmas

Σε έναν ιδανικό κόσμο, η ρομαντική κομεντί θα επέστρεφε ανανεωμένη και σύγχρονη και εκτός του Netflix, και το poster child της θα ήταν η Emilia Clarke. Σε σκηνοθεσία του Paul Feig (Bridesmaids, Spy) και από την οσκαρική πένα της Emma Thompson (Sense and Sensibility) που πρωταγωνιστήσει ως μητέρα της Clarke, η πρώτη φετινή χριστουγεννιάτικη ρομ-κομ εμπνέεται από το ομώνυμο μουσικό κομμάτι του George Michael και ακολουθεί μια νεαρή γυναίκα στα όρια της πλήρους κατάρρευσης. Όταν όμως η Kate γνωρίζει τον Tom, έναν Henry Golding που φέρνει αέρα Old Hollywood στις ταινίες του, κάτι αρχίζει στην ψυχολογία και την καθημερινότητά της. Η ταινία είναι προβλέψιμη αλλά και τυποποιημένη σε σημεία της, το χαρισματικό της καστ ωστόσο και το φωτισμένο, πανέμορφο, πολυπολιτισμικό Λονδίνο που το πλαισιώνει προσφέρουν ένα τίμιο δίωρο.

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Tulip Entertainment.

Μετά την Καταιγίδα (After the Storm)

Μετά τους απίστευτους ‘Κλέφτες Καταστημάτων’, ο Χιροκάζου Κορίντα επιστρέφει στην οθόνη μας με τη ντραμεντί ‘Μετά την Καταιγίδα’. Το φιλμ παρουσιάζει την ιστορία ενός πρώην συγγραφέα και νυν ιδιωτικού ντετέκτιβ, ο οποίος όντας εθισμένος στον τζόγο, αδυνατεί να προσφέρει μία καλύτερη ζωή στο παιδί του. Η προσπάθειά του για αλλαγή ξεκινά όταν συνειδητοποιήσει πως ο κοινωνικός του περίγυρος εξελίσσεται την ώρα που ο ίδιος μετά βίας επιβιώνει.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη 14/11 στη ζώνη Red Carpet Premieres της Cosmote TV και είναι διαθέσιμη on demand.

Klaus

Όταν ο Jesper (Jason Schwartzman) διορίζεται σε ένα παγωμένο νησί πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο ως ο χειρότερος σπουδαστής της ταχυδρομικής ακαδημίας, ανακαλύπτει τον Klaus (J.K. Simmons). Έναν μυστηριώδη ξυλουργό που μένει μόνος του σε μια καλύβα γεμάτη από τα παιδικά παιχνίδια που αγαπά να κατασκευάζει. Η ασύμβατη φιλία τους θα φέρει το γέλιο πίσω στο νησί και θα γεννήσει τον μύθο του Άη Βασίλη. Το ‘Klaus’ τα πάει άριστα με τη χριστουγεννιάτικη, μαγική ατμόσφαιρα και είναι η οικογενειακή ταινία της λίστας που μπορούν να απολαύσουν και οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους. Δική μου αδυναμία το 2D animation.

Η ταινία στριμάρει στο Netflix.

Σειρές

The Crown: Season 3

Αλλαγή σκυτάλης για τους πρώτους βασιλικούς σταρ του ‘Crown’. Σειρά έχουν η Olivia Colman και ο Tobias Menzies στον ρόλο της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ και του Πρίγκιπα Φιλίππου. Η Colman, μετά την επιτυχία του ‘Broadchurch’ και το Όσκαρ για το λανθιμικό Favourite’, βάζει επιτέλους το στέμμα που της ανήκει. Ο, δε, Menzies, μετά από σταθερά βήματα στο ‘Night Manager’, το ‘Catastrophe’, το ‘Game of Thrones’ και πιο πρόσφατα στο εξαιρετικό ‘Terror’, αναδεικνύεται ως ένα από τα πιο αξιόπιστα ταλέντα που δουλεύουν αυτή τη στιγμή στη Μεγάλη Βρετανία. Η 3η σεζόν του ‘Crown’ θα δώσει έμφαση στον Κάρολο, στην κόντρα Ελισάβετ και Μαργαρίτας και στην Τραγωδία του Άμπερφαν που στέρησε τη ζωή δεκάδων παιδιών της αγγλικής επαρχίας.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

I’m With the Band: Nasty Cherry

Η λατρεμένη Charli XCX βοήθησε στον σχηματισμό της γυναικείας μπάντας Nasty Cherry, θα δούμε πώς στο μουσικό ντοκιμαντέρ ‘I’m With the Band’. Η μπάντα θα κυκλοφορήσει το πρώτο της EP, πάνω στο timing της σειράς, ενώ έχει ήδη κάνει sold out συναυλίες σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

The Man in the High Castle: Season 4

Όταν το μυθιστόρημα του Phillip K. Dick μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη από το Amazon το 2015, η εναλλακτική ιστορία επανήλθε πιο δυναμικά στην κουβέντα του entertainment. Στο ‘Man in the High Castle’ οι Ναζί είχαν κερδίσει τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, όμως ο δικός μας κόσμος δεν ήταν τελικά και τόσο μακριά από αυτό το διαφορετικό σύμπαν. Τώρα, έναν χρόνο μετά τα γεγονότα της 3ης σεζόν της σειράς, οι επαναστάτες της ηπείρου που κάποτε λεγόταν Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν επιτέλους ένα όπλο που δεν είχαν ως τώρα – τα κλιπ των ειδήσεων από τη δική μας πραγματικότητα. Θα δούμε πώς θα χρησιμοποιηθούν στον τελευταίο κύκλο της σειράς.

Η σειρά στριμάρει στο Amazon Prime Video.

The Toys That Made Us: Season 3

Η 1η σεζόν της σειράς-ντοκιμαντέρ ‘The Toys That Made Us’ δεν στηρίχθηκε μονάχα στον παράγοντα της νοσταλγίας για να κρατήσει το ενδιαφέρον. Αντίθετα, παρουσίασε στραβοπατήματα κολοσσών όπως της Barbie ή της Hasbro που αν είχαν έρθει σε πέρας θα είχαν διαμορφώσει πολύ διαφορετικά την οικονομία της ποπ κουλτούρας, αποκαλύπτοντας μια διαφορετική διάσταση για το licensing. Η συνέχεια είχε Lego, Star Trek, Transformers και Hello Kitty, ενώ τώρα επιστρέφει με Power Rangers και Χελωνονιντζάκια.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

13 βιβλία που αλλάζουν την ιστορία του κόσμου
Η Olivia Colman δεν έχει βάλει ακόμα το αληθινό της στέμμα
Δάκρυσε ο Γιώργος Λάνθιμος με το Όσκαρ Ά Γυναικείου στην Olivia Colman