NETFLIX

Η γέννηση του ιαπωνικού πορνό και η επιστροφή του GLOW: 2 ταινίες και 4 σειρές για το ΣΚ σου

Από το ιαπωνικό πορνό μέχρι μια άγνωστη οικογένεια που ελέγχει τη Δύση, αυτό το σαββατοκύριακο είναι γεμάτο σκάνδαλο στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη.

Είτε μείνεις μέσα για σειρές, είτε έχεις όρεξη για ταινίες αυτό το ΣΚ, σε έχουμε καλυμμένο.

Διαλέγουμε αυτές που κάνουν πρεμιέρα αυτές τις μέρες και αξίζει να τσεκάρεις.

Ταινίες

THE KITCHEN

Όταν τρεις μαφιόζοι μπαίνουν φυλακή, οι γυναίκες τους αναλαμβάνουν να τρέξουν τις δουλειές τους. Αν σου έμαθε κάτι το ‘Daredevil’ όμως, είναι πως η Hell’s Kitchen δεν είναι το πιο φιλικό μέρος της Νέας Υόρκης. Πόσο μάλλον στα ’70s, για τρεις γυναίκες που έχουν τη φιλοδοξία να αναγνωριστούν ως άξια μέλη της τοπικής μαφίας. Η ταινία βασίζεται στην ομώνυμη σειρά κόμικ της Vertigo και διασκευάζεται από την Andrea Berloff. Η Berloff υπήρξε υποψήφια για Όσκαρ για το σενάριο του ‘Straight Outta Compton’ και έγραψε και το απολαυστικό ‘Blood Father’ με τον Mel Gibson. Πρωταγωνιστούν η Elisabeth Moss του ‘Handmaid’s Tale’, η Melissa McCarthy που ήταν ξανά φανταστική πρόσφατα στο ‘Could You Ever Forgive Me?’ και η Tiffany Haddish του ‘Girls Trip’. Η Haddish έγινε σούπερσταρ της κωμωδίας μετά το ‘Girls Trip’ και κάνει εδώ την πρώτη της δραματική στροφή. Το ‘The Kitchen’ συνεχίζει το κινηματογραφικό trend του γυναικείου εγκλήματος μετά τα ‘Ocean’s 8’ και ‘Widows’, λίγο πριν δούμε και το ‘Hustlers’ τον Σεπτέμβριο.

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Tanweer.

ΕΚΠΤΩΤΟΣ (EL REINO)

Το νέο πολιτικό θρίλερ του Rodrigo Sorogoyen (Κανείς Δεν Μπορεί να Μας Σώσει) καταπιάνεται με την πολιτική και οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει στην Ισπανία, αλλά η ιστορία θα σου είναι οικεία. Επίκαιρο σινεμά που έσκισε στην Ισπανία – σήκωσε επτά βραβεία Γκόγια – για έναν τοπικό γραμματέα κόμματος που προορίζεται για μελλοντικός Πρόεδρός του. Η τέλεια ζωή του απειλείται όταν αποκαλύπτεται ένα τεράστιο σκάνδαλο και τελικά αποβάλλεται στιγματισμένος από το βασίλειό του. Κατά τόπους θρίλερ, κατά τόπους ρεαλιστικό πορτραίτο, ο ‘Έκπτωτος’ ξεκινά νωχελικά για να σε απορροφήσει τελικά με το σασπένς και τον σκανδαλοθηρικό κοινωνικό σχολιασμό του. Υπέροχος Antonio de la Torre στο κέντρο του.

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από τη Seven Films/Rosebud.21.

Σειρές

THE NAKED DIRECTOR

O Toru Muranishi είναι ο επονομαζόμενος Αυτοκράτορας του Πορνό στην Ιαπωνία, αλλά πώς απέκτησε τον τίτλο του; Τα δέκα επεισόδια του κωμικοδραματικού ‘Naked Director’ θα παρουσιάσουν την πορεία του φιλόδοξου σκηνοθέτη, από τα εμπόδια που αντιμετώπισε μέχρι την επιμονή του να αλλάξει τη βιομηχανία πορνό της χώρας. Όλα αυτά μέσα στο κοινωνικό context των ’80s που δημιούργησαν μια πρωτόγνωρη φούσκα μεγαλείου και πρόσβασης στην Ιαπωνία.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

GLOW: SEASON 3

Η 1η σεζόν του ‘GLOW’ ήταν μια ανάλαφρη, εκρηκτική εξτραβαγκάντσα χρωμάτων και προσωπικοτήτων για το ‘Gorgeous Ladies of Wrestling’. Μια αληθινή εκπομπή γυναικείας πάλης των ’80s που μπορεί να βάσισε τις τότε ηρωίδες της σε προσβλητικά στερεότυπα, αλλά τις ενδυνάμωσε κιόλας άθελά της σε προσωπικό επίπεδο. Στη 2η σεζόν του, η κωμωδία έμεινε πιστή στο glam fun που αγαπήσαμε αρχικά, εμβάθυνε όμως στις σχέσεις του καστ και ισορρόπησε τη νοσταλγία του με ώριμο σχολιασμό για την κοινωνικοπολιτική διάσταση της δεκαετίας. Τώρα τα κορίτσια δεν έχουν πια εκπομπή, έχουν όμως συμβόλαιο με venue στο Las Vegas.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

ΚΙ ΑΛΛΟ GLOW:

Το ‘GLOW’ δεν κατασκεύασε μια #MeToo στιγμή – γι’ αυτό και την έκανε τέλεια

WU ASSASSINS

Ένας σεφ στην Chinatown του San Francisco μπλέκει με το κυνήγι κάποιων δολοφονικών αρχαίων δυνάμεων Wu Xing από συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος. Μετά τη συνάντησή του με ένα πνεύμα, ο νεαρός άνδρας θα γίνει ο Wu Assassin και με τις ενισχυμένες δυνάμεις του στις πολεμικές τέχνες, θα προσπαθήσει να σταματήσει εγκληματίες που απειλούν την ανθρωπότητα. Αυτό που σίγουρα μπορώ να σου πω είναι ότι ο Iko Uwais είναι ο πιο ταλαντούχος ηθοποιός στις πολεμικές τέχνες που έχεις δει εδώ και χρόνια, οπότε μπορείς να περιμένεις πολύ εντυπωσιακά stunts (δες τα ‘Raid’ αν δεν το έχεις κάνει ως τώρα). Το άλλο που μπορώ να σου πω είναι ότι τον πλαισιώνουν  ο Byron Mann του ‘Altered Carbon’, η Katheryn Winnick του ‘Vikings’, o Mark Dacascos (John Wick) και ο Tommy Flanagan του ‘Sons of Anarchy’.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

THE FAMILY

Κάθε Φεβρουάριο, επισκέπτες από όλο τον κόσμο μαζεύονται για να ευλογηθούν από τη Fellowship. Μια μυστικοπαθή θρησκευτική οργάνωση που μπορεί να υπερηφανεύεται για τα ισχυρά της μέλη – βλέπε κάθε Πρόεδρο των Η.Π.Α. από τον Dwight Eisenhower. Η σειρά-ντοκιμαντέρ 5 επεισοδίων έρχεται με παραγωγή του οσκαρικού και βραβευμένου με Emmy Alex Gibney (Taxi to the Dark Side, Enron, Going Clear), ενός δημιουργού που λατρεύει να σκαλίζει σκιώδεις, απόκρυφες πλευρές του πολιτικού και μη κόσμου, και περιλαμβάνει την αφήγηση του Jeff Sharlet. Ενός μέλους της οργάνωσης που έγραψε ένα σχετικό βιβλίο και υποστηρίζει πως η Οικογένεια προετοιμάζει ηγέτες διδάσκοντάς τους ότι η Βίβλος είναι μια ιστορία δύναμης και όχι ευσπλαχνίας. Μεγάλη έμφαση θα δοθεί στον Doug Coe, τον συν-διευθυντή της Fellowship και πιο ισχυρό, άγνωστο άνδρα στη Washington.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

ΚΙ ΑΛΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Mindhunter και 10 ακόμη λόγοι για να λιώσεις τον Αύγουστο στο Netflix
Το ‘The Boys’ είναι το ‘Game of Thrones’ των υπερηρώων
Η σειρά Lord of the Rings βρήκε τη Συντροφιά του Δαχτυλιδιού της
Η θεά Κίρκη γίνεται σειρά στο HBO, υπόσχεται καλή απάντηση στον Όμηρο