NETFLIX

Ο πόλεμος για την ανθρωπότητα ξεκινά στο His Dark Materials: 3 ταινίες και 6 σειρές για το ΣΚ σου

Fantasy epic από το HBO, νοσταλγικό animation, ένας ματωμένος γάμος και James McAvoy. Πάντα James McAvoy.

Είτε μείνεις μέσα για σειρές, είτε έχεις όρεξη για ταινίες αυτό το ΣΚ, σε έχουμε καλυμμένο.

Διαλέγουμε αυτές που κάνουν πρεμιέρα αυτές τις μέρες και αξίζει να τσεκάρεις.

Ταινίες

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ (DONBASS/ДОНБАС)

O Sergey Loznitsa, μετά τα συγκλονιστικά του ντοκιμαντέρ ‘Maidan’ και ‘Predstavlenie’, κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Σκηνοθέτη στις Κάννες για το ‘Donbass’ και κάνει ξανά τον γύρο της γης (η ταινία ήταν και η συμμετοχή της Ουκρανίας για τα φετινά Όσκαρ στην κατηγορία Ξενόγλωσσης, αλλά δεν προτάθηκε). Τα 13 τμήματα της ταινίας εξερευνούν τις εχθροπραξίες μεταξύ της Ουκρανίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέσκ στην περιοχή του Donbass, ένα πολεμικό υβρίδιο από δολοφονικές συγκρούσεις και συμμορίες. Ο Loznitsa ως αγνός φορμαλιστής στρέφει συχνά την κάμερά του στο πλήθος κάνοντας τις σεκάνς του δημόσιες διαμαρτυρίες και, απολαμβάνοντας το παράλογο, στήνει ένα πορτραίτο της ανθρωπότητας πολύ πιο κοντά στο βάρβαρο παρελθόν της παρά στον μοντέρνο πολιτισμό.

Η ταινία κυκλοφορεί από την AMA Films.

SORRY WE MISSED YOU

O Ricky και η οικογένειά του προσπαθούν να ορθοποδήσουν μετά την οικονομική κρίση του 2008 και πιάνουν αμέσως την ευκαιρία που τους δίνεται μέσω ενός καινούριου, γυαλιστερού βαν που μπορεί ίσως να τους εγγυηθεί την ανεξαρτησία. Ο Ricky γίνεται αυτοαπασχολούμενος οδηγός ντελίβερι, όμως οι διαφορετικές κατευθύνσεις όπου οδηγούνται με την γυναίκα του απειλούν την οικογένειά τους. Ο Ken Loach είναι πλέον ο ένας από τους 9 μόνο σκηνοθέτες (Michael Haneke και Francis Ford Coppola ανάμεσα σ΄αυτούς) που έχουν πάρει Χρυσό Φοίνικα δυο φορές – η προηγούμενη ήταν το 2006 με το ‘The Wind That Shakes the Barley’ και η πιο πρόσφατη το 2016 για το ‘I, Daniel Blake’ – και είναι σίγουρα κι ένας από τους δημιουργούς που τον απασχολούν τα ίδια ακριβώς πράγματα που τον απασχολούσαν και πριν από 50 χρόνια, όταν έφτιαξε το ‘Cathy Come Home’ για το BBC. Η καρδιά του Loach χτυπά και εδώ παθιασμένα για την εργατική τάξη και, παρότι συχνά διδακτικός, ξέρει πώς να μεταδίδει επιδραστικά τον θυμό του.

Η ταινία κυκλοφορεί από τη Feelgood.

LET IT SNOW

Μια χιονοθύελλα χτυπά μια μικρή πόλη σε μια κρύα Παραμονή Χριστουγέννων, επηρεάζοντας φιλίες, ερωτικές ζωές και το μέλλον διάφορων τελειόφοιτων του τοπικού Λυκείου. Η χριστουγεννιάτικη ρομαντική κομεντί ξεχωρίζει ανάμεσα στις υπόλοιπες ορίτζιναλ χριστουγεννιάτικες κυκλοφορίες που ετοιμάζει το Netflix μέσα στον Νοέμβρη (Holiday in the Wild, Holiday Rush, The Knight Before Christmas), κυρίως για τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την κάμερα. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο των John Green, Maureen Johnson και Lauren Miracle, μετρ της young adult λογοτεχνίας, γράφτηκε από τη Victoria Strouse του τιμιότατου ‘Finding Dory’ και σκηνοθετείται από τον Luke Snellin που έχει δουλέψει για το ‘My Mad Fat Diary’, το ‘The A Word’ και το ‘Wanderlust’. Στο καστ ο Shameik Moore (The Get Down), η Kiernan Shipka (Mad Men, Chilling Adventures of Sabrina), η Odeya Rush (Dumplin) και οι Liv Hewson (Santa Clarita Diet).

Η ταινία στριμάρει στο Netflix.

Σειρές

HIS DARK MATERIALS

Για όλους τους φαν του Philip Pullman που στήσαμε γλέντι όταν ανακοινώθηκε η μεταφορά του ‘Golden Compass’ στη μεγάλη οθόνη, το τελικό αποτέλεσμα της ταινίας θα είναι πάντα ένα μαχαίρι στην καρδιά. Ευτυχώς ήρθε η συμπαραγωγή του HBO με το BBC για να μας απαλύνει τον πόνο. Η επική ιστορία της Lyra, ενός μικρού κοριτσιού λίγο πριν την εφηβεία που ζει σε έναν εναλλακτικό κόσμο όπου οι ψυχές συνοδεύουν τους ιδιοκτήτες του σε μορφή ζώου, ζωντανεύει με πλούσια visuals, ένα δυνατό καστ με τη Dafne Keen (X-23, ‘Logan’), τη Ruth Wilson, τον James McAvoy και τον Lin-Manuel Miranda, και ένα όραμα πιστό στον κόσμο του Pullman. Εμείς είδαμε πρώτοι τα 4 πρώτα επεισόδια της σειράς, εδώ βρίσκεις τα συμπεράσματά μας.

Η σειρά προβάλλεται τις Τρίτες στο prime time στις 22.00 στο Novacinema4HD. Θα τη βρεις και στο Nova On Demand.

THE END OF THE F***ING WORLD: SEASON 2

Δεν ήταν απαραίτητη η επιστροφή του ‘The End of the F***ing World’ για 2η σεζόν, τα κόμικ στα οποία βασίζεται η σειρά μάλιστα σταματούν στο σημείο που σταματούν και τα επεισόδια του 1ου κύκλου, όμως η σεναριογράφος Charlie Covell είχες πολλές ιδέες για τη συνέχεια. Αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο αν το οπερατικό, emo λαβ στόρι του James και της Alyssa θα συνεχιστεί με τρόπο αναμενόμενο, αλλά σύμφωνα με τον δημιουργό της σειράς Jonathan Entwistle ο τόνος του show θα παραμείνει ίδιος. Γνωρίζουμε πάντως πως στα δύο χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από το τρομακτικό road trip του εφηβικού ζευγαριού, μια γυναίκα εμμονική με τον άντρα που δολοφόνησαν βγαίνει από τη φυλακή και ζητά εκδίκηση.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

SHE-RA AND THE PRINCESSES OF POWER: SEASON 4

Η νέα ‘She-Ra’ απέκτησε γερά πατήματα από τα πρώτα της επεισόδια. Μέχρι το τέλος της 1ης σεζόν όμως, είχε εκτός από πατήματα και τρισδιάστατους κεντρικούς χαρακτήρες, πολύχρωμο περιφερειακό καστ, ποικιλία στις τοποθεσίες, ενδιαφέρουσες μάχες και μία αντίπαλο με πολύ μεγαλύτερο συναισθηματικό βάρος από τον μέσο Big Bad της Marvel. Στον 4ο πλέον κύκλο, οι πριγκίπισσες έχουν αρχίσει να χάνουν τον έλεγχο του πολέμου και ένα μυστικό όπλο πέφτει στα χέρια της Catra. Πού θα πάει, θα το γυρίσουμε. Για την τιμή του Grayskull.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

GREEN EGGS AND HAM

Τα κλασικά παιδικά βιβλία του Dr. Seuss γίνονται σειρά με τους αναγνωρίσιμους χαρακτήρες και τα χρώματά τους, με μια ορίτζιναλ όμως ιστορία ενός αλλόκοτου roadtrip που θα βάλει τις εκ διαμέτρου αντίθετες προσωπικότητες του Sam I Am και του Guy Am I σε ένα ταξίδι ανακαλύψεων. Το καστ που δανείζει τις φωνές του είναι γεμάτο σταρ: Adam Devine, John Turturro, Michael Douglas, Tracy Morgan, Keegan-Michael Key, Diane Keaton, Daveed Diggs, Ilana Glazer, Jeffrey Wright, Jillian Bell και Eddie Izzard.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

PATRIOT ACT WITH HASAN MINHAJ

Το λατρέψαμε πέρσι, το λατρεύουμε και φέτος. Ο Hasan Minhaj είναι τόσο άνετος στο χιούμορ και την ενημέρωση που κάνει για θέματα για πανίσχυρους Σαουδάραβες πρίγκιπες, όσο είναι και για πιο ανάλαφρα πρότζεκτ όπως το hype γύρω από τα ρούχα της εταιρείας ρούχων Supreme. Μπορείς να περιμένεις καυστικούς μονόλογους και ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

THE GREAT BRITISH BAKING SHOW: HOLIDAYS

Στη 2η σεζόν του εορταστικού ‘Great British Baking Show: Holidays’, 8 αγαπημένοι του κοινού ψήστες προηγούμενων κύκλων του βασικού διάσημου show, ξαναμπαίνουν κάτω από τη λευκή τέντα για να επιδοθούν σε ugly Xmas sweaters, βρώσιμες χιονόμπαλες και τα χαρακτηριστικά σεξουαλικά υπονοούμενα που ντύνουν το βρετανικό χιούμορ του show. Πολύ καλή εισαγωγή σε περίπτωση που δεν έχεις δει την ορίτζιναλ σειρά, πολύ καλό δωράκι για τους μύστες της.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

***

Class of ’99: Το αφιέρωμά μας στο θρυλικό σινεμά του 1999 ολοκληρώνεται στο νέο επεισόδιο του POP για τις Δύσκολες Ώρες, με τις 35 ταινίες που διαμόρφωσαν την καλύτερη χρονιά του κινηματογράφου!