NETFLIX

Όργια, τρόμος και δραματικός Sacha Baron-Cohen: 2 ταινίες και 4 σειρές για το ΣΚ σου

Διπλό horror, αδιανόητη Cate Blanchett, σχολικά και κατασκοπικά όργια, και η πρώτη σειρά από κωφούς συντελεστές.

Είτε μείνεις μέσα για σειρές, είτε έχεις όρεξη για ταινίες αυτό το ΣΚ, σε έχουμε καλυμμένο.

Διαλέγουμε αυτές που κάνουν πρεμιέρα αυτές τις μέρες και αξίζει να τσεκάρεις.

Ταινίες

IT: CHAPTER TWO

Ταυτότητα: Η εποποιία τρόμου της δεκαετίας ολοκληρώνεται

Καστ: Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader, Isaiah Mustafa, Jay Ryan, James Ransone, Bill Skarsgård

Στη σκηνοθεσία: Andy Muschietti

Κάτι σάπιο ξεβράζεται ξανά στο Derry και καλεί πίσω τους Losers με τον πιο γκροτέσκ τρόπο.  Στα 27 χρόνια που έχουν περάσει από τη μάχη τους με το It, οι περισσότεροι έχουν φαινομενικά προχωρήσει με τη ζωή τους χωρίς να θυμούνται την περιπέτεια που τους έσπρωξε έξω από την πόλη, όμως χωρίς αυτό το σημαντικό κομμάτι του παζλ επαναλαμβάνουν μοτίβα του παρελθόντος. Η ερμηνεία του Bill Skarsgård παραμένει αφοσιωμένη ως Pennywise όπως και σύσσωμου του υπόλοιπου καστ – οι νεαροί ηθοποιοί έχουν πειραχτεί με CGI για να κρυφτεί το πέρασμα του χρόνου και ο James McAvoy παραμένει για πάντα καλύτερος από το υλικό που διαλέγει – με ξεκάθαρο stand-out τον Bill Hader. Το ‘It: Chapter Two’ είναι σε μεγάλο βαθμό θύμα της τρομακτικής επιτυχίας της ταινίας του ‘17, μεγαλοποιώντας και υπονομεύοντας τελικά τις αρετές του, σε ένα είδος γνωστό για την οικονομία του. Το συναισθηματικό έδαφος που διασχίζει ωστόσο και η λατρεία του για το παράδοξο, το βοηθούν να επιπλεύσει.

Η ταινία κυκλοφορεί από την Tanweer.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Το ‘It: Chapter Two’ ολοκληρώνει μια εποποιία τρόμου και έχει ξεκάθαρο σταρ

WHERE ‘D YOU GO, BERNADETTE

Ταυτότητα: Κοινωνική ντραμεντί με μια φανταστική Cate Blanchett

Καστ: Cate Blanchett, Judy Greer, Kristen Wiig

Στη σκηνοθεσία: Richard Linklater

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε μία διάσημη αρχιτέκτονας που αποσύρθηκε ξαφνικά από τον χώρο και σταμάτησε να δημιουργεί. Αφοσιωμένη πια στην κόρη και τον εργασιομανή σύζυγό της που απασχολείται στη Microsoft, η Bernadette φαίνεται να έχει αναπτύξει κάποιου είδους ψυχική διαταραχή που οδηγεί τον άντρα της να οργανώσει μια παρέμβαση με τη βοήθεια ψυχολόγου. Εκείνη όμως δραπετεύει από τη συνάντηση και η οικογένειά της προσπαθεί να την ξετρυπώσει. Η νέα ταινία του Linklater (Τριλογία Before, Boyhood) διασκευάζει το ομώνυμο best-seller και είναι σίγουρα από τις πιο αδύναμές του. Διατηρεί όμως τη χαρακτηριστική εγκαρδιότητα του εργατικού σκηνοθέτη και βασίζεται πάνω σε μία απίστευτη Cate Blanchett.

Η ταινία κυκλοφορεί από την Odeon.

Σειρές

THE SPY

Ταυτότητα: Θρίλερ κατασκοπείας με έναν Sacha Baron-Cohen όπως δεν τον έχεις ξαναδεί

Καστ: Sacha Baron Cohen, Noah Emmerich, Hadar Ratzon Rotem, Yael Eitan

Ο Sacha Baron-Cohen αφήνει πίσω τις περσόνες για το δραματικό ‘The Spy’ και τον χαρακτήρα του Eli Cohen. Ο Cohen , ένας αληθινός πράκτορας της Mossad που έζησε ως Άραβας στα ‘60s αποσπώντας πληροφορίες σε δελεαστικά πάρτι οργίων από Σύρους πολιτικούς και στρατιωτικούς, ήταν το κεντρικό πρόσωπο μιας βιογραφίας που είχε πάρει από τον πατέρα του ο Cohen παλαιότερα. Όταν τον πλησίασαν οι παραγωγοί του ‘Prisoners of War’, του ισραηλινού δράματος που ενέπνευσε το ‘Homeland’, για να τον υποδυθεί, το δράμα ενός απλού υπαλλήλου ασφαλιστικούς γραφείου που έγινε ένας από τους πιο επιτυχημένους πράκτορες του 20ού αιώνα χάνοντας στην πορεία την αληθινή του ταυτότητα, τον συνεπήρε.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

ΚΙ ΑΛΛΟΣ BARON-COHEN:

Πολιτικοί δέχονται την πρόταση του Sacha Baron Cohen για οπλισμένα νήπια

ELITE: SEASON 2

Ταυτότητα: ΙΝΤΡΙΓΚΑΑΑ…

Καστ: Itzan Escamilla, Miguel Bernardeau, Miguel Herrán, Mina El Hammani, Ester Expósito

Κανένα ‘Gossip Girl’. Το ‘Elite’ δεν το βλέπει καν. Το σκανδαλώδες ισπανικό teen show τα κάνει όλα και συμφέρει, από φόνους μέχρι την εξερεύνηση της πολυγαμικότητας. Η περσινή 1η σεζόν του ήταν το πιο χορταστικό, glam, παλαβό φθινοπωρινό μας κόλλημα, κομμένο και ραμμένο για την back to school επιστροφή στην πόλη, και κρίνοντας από το τρέιλερ η παράνοια θα συνεχιστεί και φέτος. Η πλοκή τοποθετείται στο Las Encinas, ένα φανταστικό, ελίτ σχολείο της Ισπανίας όπου φοιτούν οι γόνοι των πιο επιφανών οικογενειών της χώρας, με εξαίρεση τρεις μαθητές της εργατικής τάξης που έγιναν δεκτοί όταν το σχολείο τους καταστράφηκε από σεισμό. Η δυναμική Μοντέγων-Καπουλέτων που έδωσαν στη σειρά οι απαγορευμένες φιλίες και οι σχέσεις που διατάραξαν την ιεραρχία του σχολείου, ανέπτυξαν τους χαρακτήρες και σίγουρα μας έπεισαν για ένα πράγμα – στο ‘Elite’ δεν υπάρχουν πραγματικά όρια.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

INTO THE DARK: PURE

Ταυτότητα: Ανθολογική σειρά τρόμου

Καστ: Jahkara Smith, McKaley Miller, Scott Porter

Το ανθολογικό ‘Into the Dark’ είναι παραγωγή της Blumhouse Productions, ένα στούντιο που ειδικεύεται περήφανα στον χολιγουντιανό τρόμο (βλέπε Get Out, Split, Insidious, The Gift κι έναν σκασμό άλλα). Το πρώτο από τα μηνιαία επεισόδιά του παίχτηκε τον περασμένο Οκτώβρη και, όπως όλα όσα θα ακολουθούσαν, είχε εμπνευστεί θεματικά από την περίσταση που πρόσφερε ο μήνας πρεμιέρας του. Από τον χαλογουϊνικό, δολοφονικό πιλότο ‘The Body’ λοιπόν, ως  το πρόσφατο αυγουστιάτικο, στοιχειωμένο ‘School Spirit’ που έκανε πρεμιέρα πριν το άνοιγμα των σχολείων, φτάνουμε στο φινάλε ‘Pure’. Μεταξύ ‘Midsommar’ και ‘Handmaid’s Tale’, το ‘Pure’ είναι μια ιστορία γυναικείας ενηλικίωσης όπου η αγνότητα είναι το ζητούμενο σε ένα ησυχαστήριο αφιερωμένο σε νεαρές γυναίκες που απέχουν από το σεξ και τιμούν αυτό τον τρόπο ζωής φορώντας δαχτυλίδια αγνότητας και υπακούοντας τους άντρες που ηγούνται της οργάνωσης. Η σειρά έχει ανανεωθεί για 2η σεζόν και θα ξεκινήσει τον Οκτώβρη.

Η σειρά προβάλλεται από το στο αμερικανικό Hulu.

THIS CLOSE

Ταυτότητα: Η πρώτη τηλεοπτική ντραμεντί με κωφούς συντελεστές

Καστ: Shoshannah Stern, Joshua Feldman, Zach Gilford

Το ‘This Close’ ήταν ο πρώτος νικητής από το τηλεοπτικό πρόγραμμα που εισήγαγε το Φεστιβάλ Sundance πριν 2 χρόνια. Τότε ονομαζόταν ‘The Chances’, είχε ξεκινήσει ως web series χρηματοδοτούμενο από το Kickstarter με τίτλο ‘Fridays’ και τελικά ως ‘This Close’ έγινε η πρώτη και μοναδική ως τώρα σειρά γραμμένη από δύο κωφούς δημιουργούς που υποδύονται, μάλιστα, και τους κεντρικούς χαρακτήρες. Η Shoshannah Stern είναι η προσφάτως αρραβωνιασμένη Kate, o Josh Feldman είναι ο προσφάτως χωρισμένος Michael και μαζί υποδύονται δύο νέους ανθρώπους που εξερευνούν τη φιλία, τον έρωτα και τις συμπεριφορές που τις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζουν στη ζωή τους ως κωφοί. Συμμετέχει και η φοβερή κωμικός Cheryl Hines ως αλκοολική μητέρα της Kate, ενώ η σειρά ήταν υποψήφια για βραβείο Peabody.

Τα 4 πρώτα επεισόδια της 1ης σεζόν θα προβληθούν την Παρασκευή 6/9 από τις 22.00. Η ιστορία θα συνεχιστεί με τα 2 τελευταία επεισόδια της 1ης σεζόν την Παρασκευή 13/9 στις 22.00, ενώ θα ακολουθήσει η 2η με διπλό επεισόδιο την ίδια ημέρα στις 23.00.

ΚΙ ΑΛΛΟ NETFLIX:

Η πιο φιλόδοξη αστυνομική σειρά που έκανε ποτέ το Netflix και άλλες 12 επιλογές για τον Σεπτέμβρη