NETFLIX

Το νέο, τέλειο τηλεοπτικό σπίτι του Theon Greyjoy: 1 ταινία και 4 σειρές για το ΣΚ σου

Ψυχοδράματα, εξωγήινοι και οίκοι ανοχής. Ο Theon Greyjoy θα συχνάζει ξανά στους τελευταίους.

Είτε μείνεις μέσα για σειρές, είτε έχεις όρεξη για ταινίες αυτό το ΣΚ, σε έχουμε καλυμμένο.

Διαλέγουμε αυτές που κάνουν πρεμιέρα αυτές τις μέρες και αξίζει να τσεκάρεις.

Ταινίες

Cities of Last Things (Οι Πόλεις των Τελευταίων Πραγμάτων)

Ταυτότητα: Ψυχογράφημα σε τρεις πράξεις

Πρωταγωνιστούν: Jack Kao, Lu Huang, Hong-Chi Lee, Linda Jui-Chi Liu

Στη σκηνοθεσία: Ho Wi Ding

Πειραματικό, τρίπτυχο πορτραίτο ενός άνδρα στην Ταϊβάν που σκιαγραφείται αντίστροφα – από ένα μέλλον όπου η διαρκής παρακολούθηση με μικροτσίπ είναι νόρμα, μέχρι ένα πρόσφατο, φαινομενικά μόνο πιο απλό παρελθόν. Η θλιμμένη, καθηλωτική νουάρ ταινία του Ho Wi Ding (Pinoy Sunday, Beautiful Accident) παρατηρεί τον πικραμένο πρωταγωνιστή της σε διαφορετικά σημεία της ζωής του και φτιάχνει μια ιστορία για τη μοίρα, την απώλεια και τα τραύματα. Το ‘Cities of Last Things’ ταξίδεψε μέχρι το Φεστιβάλ του Τορόντο εντυπωσίασε με το παλπ παζλ του.

Η ταινία στριμάρει στο Netflix.

Σειρές

Florida Girls

Ταυτότητα: Κωμωδία καταστάσεων

Πρωταγωνιστούν: Laura Chin, Melanie Field, Laci Mosley, Patty Guggenheim

Μετά το ‘Schitt’s Creek’ που άνθισε στο Pop (ή αλλιώς Pop TV), έρχεται ακόμα μια κωμωδία μοντέρνας ιδιοσυγκρασίας που από το τρέιλερ και μόνο φαίνεται ανεκδιήγητη. Τέσσερα κορίτσια από μια μικρή πόλη της Φλόριντα επανεξετάζουν τη ζωή τους όταν η μοναδική φιλόδοξη φίλη τους κατάφερε να φύγει από την πόλη για να κυνηγήσει τα όνειρά της. Οι νεαρές γυναίκες δεν έχουν ούτε κατά διάνοια κάποια σοβαρή οικογενειακή στήριξη κι έτσι στην πραγματικότητα η οικογένειά τους είναι η τετραμελής ομάδα τους. Η Laura Chin που πρωταγωνιστεί και δημιουργεί τη σειρά εμπνεύστηκε από τις πραγματικές της εμπειρίες στην αμφιλεγόμενη πολιτεία της Αμερικής και εξετάζει την ιδέα της αποχώρησης από τη βάση σου για να ζήσεις νέα πράγματα εξίσου με την παραμονή και την άνεσή σου σε οικείο περιβάλλον. Το ‘Florida Girls’ είναι μία ακόμη ενδιαφέρουσα προσθήκη στις πολλές και διαφορετικές σειρές με κέντρο τη γυναικεία φιλία που έχουν πια μαζευτεί.

The Loudest Voice

Ταυτότητα: Κοινωνικό δράμα

Πρωταγωνιστούν: Russell Crowe, Sienna Miller, Seth MacFarlane, Naomi Watts

Ο Tom McCarthy του οσκαρικού ‘Spotlight’ διασκευάζει το best-seller ‘The Loudest Voice’ του Gabriel Sherman, σχετικά με την άνοδο και την πτώση του ιδρυτή του FOX News, Roger Ailes. Ο Ailes έφτιαξε το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό δίκτυο της συνδρομητικής στην Αμερική και τελικά παραιτήθηκε το 2016 μετά από κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση. Την τρομερά αμφιλεγόμενη φιγούρα του άνδρα που έφτιαξε μια αυτοκρατορία ισοπεδώνοντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία υποδύεται ένας αγνώριστος Russell Crowe.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα παράλληλα με την Αμερική, με διπλό επεισόδιο, την Τρίτη 9 Ιουλίου και κάθε Τρίτη, στις 22:00, αποκλειστικά στο Novacinema4HD.

Harlots: Season 3

Ταυτότητα: Σκανδαλώδες δράμα εποχής

Πρωταγωνιστούν: Jessica Brown-Findlay, Liv Tyler, Alfie Allen

Στις δύο πρώτες σεζόν του, το ‘Harlots’ κατέγραψε τον πόλεμο μεταξύ δύο οίκων ανοχής στο Λονδίνο του 18ου αιώνα. Αυτή η διαμάχη έχει πια τελειώσει, όμως η ένταση θα έρθει μέσα από νέα πρόσωπα και εχθρούς που επιστρέφουν. Η σειρά παρουσιάζει τη ζωή μιας πόρνης της εποχής ως μια εναλλακτική πραγματικότητα σε σχέση με τη φυλακή που μπορεί να ήταν η ζωή των φρόνιμων γυναικών τότε, χωρίς όμως να απομακρύνεται από τη σκληρή αλήθεια ενός τέτοιου τρόπου ζωής. Όπως συνέβη και με τον ρόλο της Liv Tyler στον 2ο κύκλο, το ‘Harlots’ κάνει ακόμα μία άριστη προσθήκη στο καστ, με τον Alfie Allen σε ρόλο νταβατζή.

3Below: Tales of Arcadia: Season 2 (Τρεις από το Πουθενά: Το Έπος της Αρκάντια)

Ταυτότητα: Animation περιπέτεια από τον Guillermo del Toro

Στις φωνές: Tatiana Maslany, Diego Luna, Nick Offerman, Glenn Close

Δύο εξωγήινα αδέρφια με βασιλικό αίμα δραπετεύουν από τον πλανήτη τους και βρίσκονται στη Γη. Όσο προσπαθούν να επιδιορθώσουν το διαστημόπλοιό τους, προσαρμόζονται στον ανθρώπινο πολιτισμό και προετοιμάζονται για την ανάκτηση του πλανήτη τους από τον δικτάτορα που τον έχει καταλάβει. Το ‘3Below’ είναι το δεύτερο μέρος της τριλογίας τηε Arcadia του Guillermo del Toro. Ο οσκαρικός σκηνοθέτης έχει λατρέψει αυτό το πρότζεκτ του και παραμένει άμεσα εμπλεκόμενος με αυτό, τόσο από την παραγωγή, όσο και από τη σκηνοθεσία και το σενάριο.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

ΚΙ ΑΛΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Το prequel του Game of Thrones θα έχει αυτά που μας έλειψαν
Οι δημιουργοί του Dark θα λύσουν τους γρίφους του, στο υπόσχονται
12 πράγματα που λατρέψαμε στο Stranger Things και 4 που θα αλλάζαμε