NETFLIX

Από τους Sons of Anarchy στους Mayans M.C.: 6 ταινίες και 5 σειρές για το ΣΚ σου

Όλες οι ταινίες και σειρές που αξίζει να τσεκάρεις αυτό το σαββατοκύριακο.

Είτε μείνετε μέσα για σειρές είτε έχετε όρεξη για σινεμά αυτό το ΣΚ, σας έχουμε καλυμμένους.

Κάθε Παρασκευή θα διαλέγουμε ταινίες και σειρές που ανοίγουν αυτό το τριήμερο (ή ίσως και λίγο νωρίτερα) και αξίζει να τσεκάρουμε.

Ταινίες

2001: A Space Odyssey (1968)

Ταυτότητα: Επετειακή επανέκδοση 50 ετών μίας εκ των πιο επιδραστικών ταινιών επιστημονικής φαντασίας

Πρωταγωνιστούν: Keir Dullea, Gary Lockwood, William Sylvester, Douglas Rain, Daniel Richter

Στη σκηνοθεσία: Stanley Kubrick

Για πρώτη φορά μετά την αρχική κυκλοφορία του, η ορίτζιναλ 70mm κόπια του εμβληματικού φιλμ του Κubrick επιστρέφει σε επιλεγμένες αίθουσες μετά την παρουσίασή του στις Κάννες από τον Christopher Nolan. Κανείς δεν επεξεργάστηκε κανένα εφέ, κανείς δεν το έντυσε με digital τρικ, κανείς δεν έχει μοντάρει το παραμικρό δευτερόλεπτο. Τώρα μπορείς να έχεις την αυθεντική εμπειρία του θεατή από το 1968.

Η ταινία κυκλοφορεί από την Tanweer.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

5 μαθήματα που δίδαξε ο Christopher Nolan στις Κάννες

The Nun

Ταυτότητα: Ένας δαίμονας ήρθε απόψε απ’ τα παλιά στο franchise του ‘Conjuring’

Πρωταγωνιστούν:  Taissa Farmiga, Jonas Blonquet, Demián Bichir και η Bonnie Aarons ως Καλόγρια

Στη σκηνοθεσία: Corin Hardy

To πιο επιτυχημένο franchise τρόμου έβερ επιστρέφει με την πιο φανταστικά γκροτέσκα μορφή που μας έχει δώσει.

Σκηνοθετημένο από τον πολύ ενδιαφέροντα Βρετανό σκηνοθέτη του ‘The Hallow’, Corin Hardy, έναν visual artist με έδωσε ένα δυνατό ντεμπούτο μεγάλου μήκους μετά τη θητεία του στα μουσικά βίντεο, το ‘Nun’ θα ακολουθήσει έναν ιερέα και μια δόκιμη μοναχή σε αποστολή τους από το Βατικανό στη Ρουμανία. Οι δυο τους έχουν σταλεί να ερευνήσουν τον θάνατο μιας νεαρής μοναχής και προφανώς κάπου στην πορεία θα αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν τελικά έναν δαίμονα.

Το casting fun fact της ταινίας είναι ότι η βαπτισμένη στον τρόμο από το ‘American Horror Story’, Taissa Farmiga, είναι αδελφή της Vera Farmiga που υποδύεται τη Lorraine Warren στις κεντρικές ταινίες του franchise.

Η ταινία κυκλοφορεί από την Tanweer.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Πώς το Conjuring Universe έγινε το Νο.1 franchise τρόμου

Christopher Robin

 

Ταυτότητα: Όταν η Disney φοράει τα μαύρα της

Πρωταγωνιστούν: Ewan McGregor, Jim Cummings, Hayley Atwell, Bronte Carmichael

Στη σκηνοθεσία: Marc Forster

O Christopher Robin έχει βαλτώσει. Θέλει λίγο Pooh στην ανιαρή ζωή του. Γι’ αυτό και ο χνουδωτός φίλος επιστρέφει για να του θυμίσει τις μικρές, καθημερινές χαρές που κάποτε έφταναν για να τον ικανοποιήσουν. Ο πιο τραχύς τόνος της live-action ταινίας είναι ο βασικός παράγοντας ανάμεσα σε κριτικούς και φαν που διαχώρισε τους ευχαριστημένους από τους απογοητευμένους. Άλλοι τον υποδέχθηκαν με χαρά, άλλους τους ξένισε. Αν εσύ είσαι φαν του καρτούν, αξίζει μία ακόμα επίσκεψη στο Δάσος των Εκατό Στρεμμάτων κι ας μην είναι ισάξια με αυτήν του 2011.

Η ταινία κυκλοφορεί από τη Feelgood.

Sierra Burgess Is A Loser

Ταυτότητα: Ο Συρανό ντε Μπερζεράκ επιστρέφει ως Barb

Πρωταγωνιστούν: Shannon Purser, Noah Centineo, RJ Cyler, Kristine Froseth

Στη σκηνοθεσία: Ian Samuels

Η Shannon Purser, η Barb του ‘Stranger Things’, barbίζει ξανά, αυτή τη φορά σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Σε αυτό το μοντέρνο retelling του ‘Συρανό ντε Μπερζεράκ’, πιάνει φιλίες με την ωραία του σχολείου και μαζί καταστρώνουν σχέδιο κατάκτησης του δημοφιλέστερου αντίστοιχα αγοριού. Κλασική, ανάλαφρη teen κομεντί που, σε συνδυασμό με το ‘To All the Boys I’ve Loved Before’, μπορεί να μετατρέψει τον Noah Centineo στο επόμενο τεράστιο teen hearthrob της βιομηχανίας.

Η ταινία στριμάρει στο Netflix.

City of Joy

Ταυτότητα: Ντοκιμαντέρ που θα αποκαταστήσει την πίστη σου στην ανθρωπότητα

Στη σκηνοθεσία: Madeleine Gavin

Congo, ή για πολλούς «το χειρότερο μέρος για να είσαι γυναίκα». Το ‘City of Joy’ και η Madeleine Gavin όμως ακολουθούν τις γυναίκες που προσπαθούν να γυρίσουν σελίδα μετά από εμπειρίες ανείπωτης βίας και καταπίεσης και καταφέρνει να αφήσει μια εμψυχωτική κατακλείδα. Γίνε μάρτυρας της απίστευτης αντοχής τους και της μετουσίωσής της σε δυναμική δράση.

Η ταινία στριμάρει στο Netflix.

Next Gen

Ταυτότητα: Αγγλόφωνο animation κινέζικης παραγωγής που χρυσοπλήρωσε το Netflix

Στις φωνές:  Charlyne Yi, Jason Sudeikis, Constance Wu, David Cross, Michael Peña

Στη σκηνοθεσία: Kevin R. Adams, Joe Ksander

Τριάντα εκατομμύρια για τα streaming δικαιώματα ενός ήδη ολοκληρωμένου animation ξένης παραγωγής είναι απλά θεοπάλαβο ποσό. Τόσα έδωσε όμως το Netflix στη διάρκεια των περασμένων Καννών για να αποκτήσει το ‘Next Gen’, και μάλιστα έναντι σφοδρού ανταγωνισμού. Η κινέζικη παραγωγή είναι αγγλόφωνη, επιστρατεύει γνωστά ονόματα χαμηλού προφίλ του Χόλιγουντ, και βασίζεται στο online κόμικ ‘7723’. Το ‘7723’ ανήκει στην ιστοσελίδα Baozou Manhua που φιλοξενούσε κυρίως rage comics – μέχρι την επέκτασή της που τη μετέτρεψε σε μίνι μιντιακή αυτοκρατορία. Στο ‘Next Gen’ θα ακολουθήσεις ένα κορίτσι σε περιπέτειες που την οδηγεί η φιλία της με ένα ρομπότ.

Η ταινία στριμάρει στο Netflix.

Σειρές

Mayans M.C.

Ταυτότητα: Το ‘Sons of Anarchy’ δίνει τη σκυτάλη στο ‘Mayans M.C.’

Πρωταγωνιστούν:  JD Pardo, Clayton Cardenas, Edward James Olmos, Sarah Bolger

Μέχρι να φτάσει στην οθόνη σου το πρίκουελ για τους First Nine που δεν έχει βγει ακόμα από το πρόγραμμα του δημιουργού του ‘Sons of Anarchy’, Kurt Sutter, το ‘Mayans M.C.’ έχει φυλάξει ένα ακόμα ride για σένα. Οι αρχάριοι ας προετοιμαστούν για παράνομες δραστηριότητες ανθρώπων που έχουν βρεθεί στο περιθώριο, για δυνατούς οικογενειακούς δεσμούς και φιλίες, για γκρίζες ηθικές περιοχές και πρωταγωνιστές που δεν έχουν υπολογίσει καλά τις αντοχές τους. Οι φανατικοί του ‘Sons’ – και έχουμε πολλούς στην Ελλάδα – θα αναγνωρίσουν τη γνωστή συνταγή του διστακτικού κεντρικού ήρωα, της αγάπης από τα παλιά και της δύναμης που κρατά η οικογένεια, οι σχέσεις όμως διαφοροποιούνται με λεπτό αλλά ουσιαστικό τρόπο, και η αφήγηση που περιστρέφεται γύρω από τη λατινοαμερικανική κοινότητα έρχεται από δημιουργούς που ανήκουν σ’ αυτήν. Ride safe (not)!

Η σειρά ήταν 1η σε τηλεθέαση την περασμένη Τρίτη και είναι μέχρι στιγμής η μεγαλύτερη πρεμιέρα της χρονιάς για το FX.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

6 σειρές για να γεμίσεις το κενό του Sons of Anarchy

Kidding

Ταυτότητα: Η επιστροφή του Jim Carrey στην τηλεόραση

Πρωταγωνιστούν: Jim Carrey, Frank Langella, Catherine Keener, Judy Greer

Η ιστορία ενός καλού ανθρώπου σε ένα σκληρό κόσμο, όπως αυτοπροσδιορίζεται το ‘Kidding’, τράβηξε τον Carrey γιατί είναι σαν αντεστραμμένο ‘Truman Show’. Κίνητρο για τη σειρά ήταν και η ανάμειξη του παλιού του συνεργάτη Michel Gondry, σκηνοθετάρας του ‘Eternal Sunshine of a Spotless Mind’ και οσκαρούχου για το σενάριο της ταινίας. Είναι και δικό μας κίνητρο για τσεκάρουμε το ‘Kidding’. Ο Gondry σκηνοθέτησε όλα τα επεισόδια της σειράς και είναι και executive producer της.

Στη νέα μισάωρη κωμωδία του Showtime ο Carrey υποδύεται τον Jeff, ή αλλιώς Mr. Pickles, ένα είδωλο για τα παιδιά της Αμερικής που μεγαλώνουν μαζί του στη μικρή οθόνη. Σύμβολο καλοσύνης και σοφίας και για τους ενήλικους που τον έχουν ως πρότυπο. Όταν όμως η οικογένεια του ηθοποιού αρχίζει να αυτοκαταστρέφεται, ο Jeff θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει παραμύθι που μπορεί να τον καθοδηγήσει μέσα στο χάος.

Marvel’s Iron Fist

Ταυτότητα:  To αποπαίδι του νετφλιξικού, μαρβελικού σύμπαντος επιστρέφει με νέα σεζόν

Πρωταγωνιστούν: Finn Jones, Jessica Stroup, Jessica Henwick

H 1η σεζόν του ‘Iron Fist’ ήταν απογοητευτική. Η 2η όμως έρχεται με ένα καλό τρέιλερ και μετά από την εμφάνιση του Danny στο ‘Luke Cage’ που ήταν καλύτερη απ’ όλες τις εμφανίσεις του στο ‘Defenders’ και στην ίδια του τη σειρά μαζί. Θα δούμε κατά πόσο έχουν βελτιωθεί όντως τα πράγματα, σίγουρα όμως δεν μπορούσαμε να μη συμπεριλάβουμε την κυκλοφορία μιας σειράς που ανήκει στο σύμπαν της Marvel.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

Cable Girls: Season 3

Ταυτότητα: Ισπανική δράμα εποχής με μοντέρνα χροιά και πολυεπίπεδες πρωταγωνίστριες

Πρωταγωνιστούν: Blanca Suárez, Maggie Civantos, Ángela Cremonte, Nadia de Santiago, Yon González

Η πρώτη σεζόν του ισπανικού ‘Cable Girls’ είχε κάνει αθόρυβα πρεμιέρα μέσα στο 2017, κατάφερε όμως σταδιακά να πάρει διαστάσεις χιτ. Τέσσερις γυναίκες στη Μαδρίτη των ‘20s προσπαθούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους σε μια εχθρική για το φύλο τους κοινωνία, βασιζόμενες κυρίως στον δεσμό που τις δένει. Ο έρωτας, το μυστήριο και το μοντέρνο σάουντρακ είναι απλά τα μπόνους που επιστρέφουν μαζί τους.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

The Deuce: Season 2

Ταυτότητα: Η ανάπτυξη της βιομηχανίας πορνό στη Νέα Υόρκη στα ’70s και ’80s από τους δημιουργούς του ‘Wire’

Πρωταγωνιστούν: James Franco, Maggie Gyllenhaal, Gary Carr, Daniel Sauli, Kim Director, Mustafa Shakir

Το παραγνωρισμένο από την Ακαδημία Τηλεόρασης ‘Deuce’ – όπως έχουν υπάρξει και όλες οι εξαιρετικές δουλειές του David Simon (The Wire) – επιστρέφει για 2η σεζόν με ένα σημαντικό time jump. Στον 1ο κύκλο είδαμε το ξεκίνημα της βιομηχανίας πορνό στη Νέα Υόρκη, τώρα θα ζήσουμε τη χρυσή εποχή της.

H σειρά κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου και κάθε Κυριακή, στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα, και σε prime time προβολή τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου και κάθε Δευτέρα, στις 22:00, στο Novacinema4HD.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Το πορνό θα ήταν διαφορετικό χωρίς τον βούρκο της Νέας Υόρκης