NETFLIX

Τριπλός τρόμος και Bruce Springsteen: 2 ταινίες και 5 σειρές για το ΣΚ σου

Θρίλερ για όλων των ειδών τα στομάχια, η νέα εξτραβαγκάντσα του Ryan Murphy και το μουσικό, feelgood σινεμά.

Είτε μείνεις μέσα για σειρές, είτε έχεις όρεξη για ταινίες αυτό το ΣΚ, σε έχουμε καλυμμένο.

Διαλέγουμε αυτές που κάνουν πρεμιέρα αυτές τις μέρες και αξίζει να τσεκάρεις.

Ταινίες

BLINDED BY THE LIGHT

Ταυτότητα: Feelgood μουσικό σινεμά

Πρωταγωνιστούν: Billy Barratt, Ronak Singh Chadha Berges, Viveik Kalra

Στη σκηνοθεσία: Gurinder Chadha

Ο Javed είναι ένας πακιστανικής καταγωγής έφηβος που βιώνει τον ρατσισμό και τις πολιτικές διαταραχές που έχει προκαλέσει η οικονομική πολιτική της Θάτσερ, στο Luton του 1987. Ο μικρός αγαπάει να γράφει, ονειρεύεται να το κάνει επαγγελματικά και εκτονώνει τη βαριά του ψυχολογία σε στίχους και ποιήματα για την καθημερινότητά του. Όταν ένας συμμαθητής του τού συστήνει τη μουσική του ξεπερασμένου για τη γενιά τους Bruce Springsteen, ο Javed ανακαλύπτει παραλληλισμούς μεταξύ των στίχων του προοδευτικού δημιουργού και της δικής του ζωής, και κάπως έτσι η καθημερινότητά του αρχίζει να περιβάλλεται και να επηρεάζεται παντελώς απ’ το Boss, από το ντύσιμό του ως μια πρωτόγνωρη αντίσταση στον συντηρητισμό της οικογένειάς του. Η κλασική πένα της Gurinder Chadha (Bend It Like Beckham, Angus, Thongs and Perfect Snogging) έχει φτιάξει μια πολύ γλυκιά ταινία, απολύτως προβλέψιμη στα πάντα της, με τον τρόπο όμως του καλού comfort food. Ξέρεις πώς θα εξελιχθεί, ξέρεις πού θα κλάψεις, ξέρεις πώς θα τελειώσει και ακριβώς γι’ αυτό το βλέπεις. Εδώ τουλάχιστον η καρδιά της ταινίας χτυπά για όσους πιστεύουν ότι υπάρχει πραγματική μαγεία στις τέχνες. 

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Tanweer.

SCARY STORIES TO TELL IN THE DARK

Ταυτότητα: Τίμιος PG-13 τρόμος

Πρωταγωνιστούν: Zoe Margaret Colletti, Michael Garza, Dean Norris

Στη σκηνοθεσία: André Øvredal

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρξε μία σειρά βιβλίων που τρόμαξε μια ολόκληρη γενιά παιδιών. Τα τρόμαξαν τόσο πολύ που έγιναν μερικά από τα πολυαπαγορευμένα βιβλία των μοντέρνων καιρών. Ο Alvin Schwartz είχε μαζέψει τρομακτικούς θρύλους του παρελθόντος και τους έκανε αναγνώσιμους για παιδιά, με μια χαρακτηριστική, απόκοσμη εικονογραφία που τρύπωνε στους εφιάλτες τους. Αυτή απουσιάζει από τη μεταφορά τους στη μεγάλη οθόνη απ’ τον Νορβηγό André Øvredal (The Autopsy of Jane Doe) και τον Guillermo del Toro στη θέση του παραγωγού, όμως τα δικά τους ‘Scary Stories’ μπορούν να παίξουν έναν πολύ ξεκάθαρο ρόλο στο genre. Αυτόν του εισαγωγικού κεφαλαίου. Τοποθετημένη στα αμερικανικά ’60s του Πολέμου στο Βιετνάμ και του Richard Nixon, η ιστορία ακολουθεί μια παρέα παιδιών που ανακαλύπτει ένα στοιχειωμένο βιβλίο. Όλες οι ιστορίες τρόμου που γράφονται σε αυτό – κάποιες φορές και από ένα αόρατο χέρι – γίνονται πραγματικότητα και συχνά έχουν στόχο τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. Ανάμεσα στα παιδιά είναι και ο Ramón Morales, ένας νεαρός Λατινοαμερικανός που υφίσταται βία και ρατσιστικές επιθέσεις. Μπορείς να πεις και ότι ο Big Bad της ταινίας είναι το ίδιο το 1968, όμως τυπικά είναι το φάντασμα μιας γυναίκας που αδικήθηκε εν ζωή και τώρα ξεσπάει στους ήρωες. Η ταινία που την επιστρατεύει είναι πιο ανόρεχτη από την ίδια, σίγουρα πιο θαμπή από την πηγή της, είναι όμως ιδανική για PG-13 αντοχές ή ως σύσταση στο είδος του horror.

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από τη Feelgood.

Σειρές

THE POLITICIAN

Ταυτότητα: Εφηβική πολιτική σάτιρα από τον Ryan Murphy

Πρωταγωνιστούν: Ben Platt, Jessica Lange, Gwyneth Paltrow, Lucy Boynton, Zoey Deutch, Bette Midler, Judith Light, January Jones

Ο Ben Platt υποδύεται τον Payton, έναν υιοθετημένο γόνο ζάπλουτης οικογένειας που έχει στόχο να γίνει Πρόεδρος της Αμερικής. Το πρώτο βασικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι να νικήσει στις πρώτες του εκλογές – αυτές του μαθητικού συμβουλίου, του δεκαπενταμελούς σαν να λέμε. Απέναντί του βρίσκει έναν δημοφιλή συμμαθητή του με τον οποίο έχει προσωπικές σχέσεις – o David Corenswet θα μπορούσε να είναι ο επόμενος Superman, το λέω επειδή θα αρχίσουν να τον ψάχνουν αυτόν τον καιρό – όμως μετά την ξαφνική του έξοδο από την προεκλογική εκστρατεία πρέπει να αντιμετωπίσει το κορίτσι του που τον αντικαθιστά. Η σύγκριση με το ‘Election’ έχει ήδη γίνει και από εμάς, όμως η πιο άμεση επιρροή του Murphy και του μόνιμου συνεργάτη του Brad Falchuk είναι ο Wes Anderson. Παστέλ, άνευ καρτών και κεφαλαίων, το ‘Politician’ είναι κοφτό, ειρωνικό, αποστασιοποιημένο, με ένα οικογενειακό δράμα στο κέντρο του και το παράδοξο να βασιλεύει. Σκέψου μια ‘Οικογένεια Τένενμπαουμ’ – η Paltrow παίζει μια ώριμη, στοργική, ξανά παραιτημένη μεσήλικη Margot – που δεν συγκινεί εξίσου, παρότι προσπαθεί τίμια κατά τόπους. Ευτυχώς, δηλαδή, που υπάρχει το φινάλε. Εκτός από την Jessica Lange που κατατρώει την κάμερα στα 7 προηγούμενα επεισόδια σε μία ακόμα από τις επιβλητικές ερμηνείες της σε δουλειές του Murphy, η Judith Light και η Bette Midler μας συστήνονται ως νέοι πολιτικοί αντίπαλοι του Payton και στρώνουν πολύ, πολύ καλύτερο έδαφος για τον 2ο κύκλο. Μέσα στην ακαταστασία του, το ‘Politician’ συναρμολογεί μια φανταστική συνέχεια στην τελευταία του πράξη.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Το ‘Politician’ του Netflix κρατά το καλύτερο για το τέλος

EVIL

Ταυτότητα: Sci-fi σειρά μυστηρίου/τρόμου από τους δημιουργούς του ‘The Good Wife’

Πρωταγωνιστούν: Mike Colter, Aasif Mandvi, Katja Herbers, Noah Robbins, Evelyn Giovine

Με το ‘The Good Wife’, ο Robert και η Michelle King έφτιαχναν ένα υψηλού προφίλ δράμα καλωδιακής μεταμφιεσμένο σε δικαστικό procedural. Στο ‘Evil’, μία σειρά μεταφυσικού μυστηρίου και εγκλήματος, δοκιμάζουν τη σκοτεινή τους πλευρά – όσο πιο creepy, τόσο πιο απολαυστική. Το show δανείζεται αρκετό από το DNA των ‘X-Files’ και συντονίζει μια ομάδα ερευνητών που πρέπει να μελετήσουν υποθέσεις δαιμονισμών, θαυμάτων και άλλων μεταφυσικών φαινομένων, εκ μέρους της Καθολικής Εκκλησίας. Υπάρχει, φυσικά, το απαραίτητο δύσπιστο μέλος στην παρέα, όπως και όλοι οι λόγοι που μπορεί να την κάνουν στο τέλος να πιστέψει.

Η σειρά κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 27/9, στις 00.00, στην Cosmote TV, ενώ κάθε νέο επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο για on demand θέαση στη δωρεάν υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

CREEPSHOW

Ταυτότητα: Ανθολογική σειρά τρόμου

Πρωταγωνιστούν: Hannah Barefoot, Bruce Davison, Logan Allen, David Arquette, Kid Kudi, Giancarlo Esposito

Μετά το απίστευτο ‘Terror’ – το νου σου για το ‘Terror: Infamy’ που έρχεται φέτος – μετά το ‘Castle Rock’, μετά το ‘The Haunting of Hill House’, μετά το Castlevania’, μετά το ‘Into the Dark’, το ‘Kingdom’ και το ‘NOS4A2’, τώρα μας χαρίζουν και το ‘Creepshow’. Η ανθολογική σειρά τρόμου επιστρατεύει βραβευμένους και επιτυχημένους σεναριογράφους όπως ο Joe Hill και ο Paul Dini για να σερβίρει διαφορετικά επεισόδια με έναν κοινό στόχο: Να διασκεδάσουμε όσο μας κατατρομάζει. Το ‘Creepshow’ έχει βασιστεί στην εμβληματική ταινία του 1982 που έγραψε ο Stephen King και σκηνοθέτησε ο πατέρας των ζόμπι George A. Romero, και έρχεται από το μυαλό του executive producer του Walking Dead, Greg Nicotero.

EXPLAINED: SEASON 2

Ταυτότητα: Πολυθεματικό ντοκιμαντέρ του Netflix σε συνεργασία με τη γνωστή στήλη του Vox

Από την αστρολογία και τη μονογαμία, μέχρι τα τατουάζ και τα κρυπτονομίσματα, το Netflix σε συνεργασία με το Vox που καθιέρωσε τη στήλη Explainers, η 1η σεζόν του ‘Explained’ έκανε τα δύσκολα εύκολα σε λιγοστά επεισόδια 15 μόλις λεπτών, εξηγώντας επαρκώς περίπλοκα κόνσεπτ με τη βοήθεια αφηγητών όπως η Rachel McAdams, ο Christian Slater και η Carly Rae Jepsen. Αυτή η σεζόν θα καταπιαστεί με θέματα όπως η γοητεία των cults, η αγάπη μας για τα ρούχα athleisure και τους λόγους που υπάρχουν πιο πολλοί δισεκατομμυριούχοι από ποτέ. Τα επεισόδια θα κάνουν πρεμιέρα κάθε Πέμπτη.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

LOCKED UP (VIS A VIS): SEASON 4

Ταυτότητα: Ισπανικό, υπερεπιτυχημένο, έξτρα βίαιο ‘Orange is the New Black’

Πρωταγωνιστούν: Alba Flores, María Isabel Díaz Lago, Marta Aledo

Πριν το ‘Casa de Papel’, η Ισπανία είχε εξάγει άλλο ένα χιτ σε ευρωπαϊκές χώρες. Το ‘Vis a Vis’, ή ‘Locked Up’ όπως καθιερώθηκε από τη Μεγάλη Βρετανία, είναι ένα έξτρα βίαιο ‘Orange Is the New Black’ που ανεβάζει την αδρεναλίνη. Περισσότερο ψυχολογικό θρίλερ-περιπέτεια παρά δράμα καταστάσεων, το show ακολουθεί γυναίκες που προσπαθούν να επιβιώσουν σε γυναικείες φυλακές. Ανάμεσα στους δημιουργούς του είναι και ο Alex Pina που αργότερα έφτιαξε και το ‘Casa’, οπότε θα δεις και τα οικεία πρόσωπα της Nairobi και της νέας Inspectora. Το ‘Vis a Vis’ θα ολοκληρωθεί με την 4η σεζόν, αναμένεται όμως spin-off του το 2020.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Η Nairobi και η Inspectora του Casa de Papel τα κάνουν μπάχαλο στις φυλακές του Locked Up