NETFLIX

Το Ready or Not και οι άλλοι: 2 ταινίες και 5 σειρές για το ΣΚ σου

Στο πρώτο πραγματικά καλό φιλμ του horror season, θα βρεις την Carrie, τη Νύφη και όλη την οργή των final girls μαζί.

Είτε μείνεις μέσα για σειρές, είτε έχεις όρεξη για ταινίες αυτό το ΣΚ, σε έχουμε καλυμμένο.

Διαλέγουμε αυτές που κάνουν πρεμιέρα αυτές τις μέρες και αξίζει να τσεκάρεις.

Ταινίες

Ready or Not?

Ταυτότητα: Τρόμος καταδίωξης

Καστ: Samara Weaving, Adam Brody, Andie MacDowell

Στη σκηνοθεσία: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett

Μία νεαρή γυναίκα μαθαίνει την πρώτη νύχτα του γάμου της πως, βάσει μιας παλιάς παράδοσης που τους κρατά ζωντανούς και αριστοκράτες, η πάμπλουτη οικογένεια του συζύγου της πρέπει να τη σκοτώσει πριν την ανατολή του ηλίου. Αφού το αρχοντικό τους αμπαρώνεται, η Grace θα προσπαθήσει να μείνει ζωντανή όσο οι νέοι συγγενείς και το προσωπικό τους την καταδιώκουν. Το ‘Ready or Not?’, αναμφίβολα η ταινία της εβδομάδας, είναι ένα παιχνίδι κρυφτού που ξέρει να κάνει οικονομία στα τεχνάσματα. Με διάρκεια 1 ιδανική ώρα και 35′, ξέρει επίσης και πότε να ρίξει αυλαία. Ειρωνικό ως προς τους θεσμούς και ξεκαρδιστικά προκατειλημμένο απέναντι στην ανώτερη τάξη, το φιλμ μεταμορφώνει την ηρωίδα του σε υβρίδιο Carrie και Νύφης του Tarantino και είναι το πρώτο πραγματικά καλό θρίλερ της φετινής horror περιόδου.

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Odeon.

Downton Abbey

Ταυτότητα: Η διάσημη σειρά εποχής βρίσκει θέση και στον κινηματογράφο

Καστ: Michelle Dockery, Maggie Smith, Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern, Imelda Staunton

Στη σκηνοθεσία: Michael Engler

Φτιαγμένο αποκλειστικά για τους φαν της σειράς, το ‘Downton Abbey’ είναι όσο αστραφτερό, χαζοβιόλικο και σαπουνοπερικό θες να είναι. Όχι απαραίτητα φτιαγμένο για τη μεγάλη οθόνη και πολύ μακριά από οτιδήποτε θα μπορούσε να εκπλήξει τους θεατές, το φιλμ είναι γυαλιστερό, περήφανο fanservice. Και αυτό σημαίνει ότι οι χαρακτήρες θα κάνουν ακριβώς που περιμένεις να κάνουν, με κορυφαία τη Maggie Smith. Τον παγκόσμιο αυτόν θησαυρό που θα είναι πάντα εκεί για την ατάκα. Ως Christmas special με προαγωγή, η ταινία υποδέχεται, εκτός από το βασιλικό ζευγάρι στον Πύργο, και τη χαρακτηριστική του γλυκόπικρη νοσταλγία για τις εποχές των αλλαγών.

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Tulip Eintertainment.

ΚΙ ΑΛΛΟ DOWNTON ABBEY:

Ο Πύργος του Downton ανοίγει ξανά για να υποδεχτεί τον Βασιλιά σε νέες φωτογραφίες

Σειρές

The Mind, Explained

Ταυτότητα: Σειρά-ντοκιμαντέρ για τον εγκέφαλό μας

Άλλη μία δημιουργία εξηγήσεων, αυτή τη φορά με την αφήγηση της οσκαρικής Emma Stone. Το ‘The Mind, Explained’ θα επικεντρωθεί στη λειτουργία του εγκεφάλου μας και τα παιχνίδια που μας παίζει, από τα όνειρα μέχρι τη μνήμη. Και μόνο η αναφορά στο τρέιλερ ότι η μνήμη μας αλλάζει κατά περίπου 50% κάθε χρόνο, ενώ παραμένουμε πεπεισμένοι ότι θυμόμαστε τα πάντα μια χαρά και έχουμε δίκιο, είναι μια πολύ χρήσιμη προσγείωση στην πραγματικότητα.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

The Chef Show: Volume 2

Ταυτότητα: Reality εκπομπή μαγειρικής

Ο σεφ Roy Choi γνώρισε τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Jon Favreau (Iron Man, The Jungle Book) όταν συνεργάστηκαν για την επιτυχημένη ταινία του δεύτερου ‘Chef’ (2014). Στη σειρά-ντοκιμαντέρ ‘The Chef Show’, οι δυο τους πειραματίζονται με τις αγαπημένες τους συνταγές και τεχνικές, και εξερευνούν την κουλτούρα του φαγητού παρέα με μεγάλα ονόματα της ψυχαγωγίας και της βιομηχανίας. Μετά το reunion των Avengers, ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Seth Rogen.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

ΚΙ ΑΛΛΑ FOOD SHOWS:

O γκουρμέ εφιάλτης στον δρόμο με τις κουζίνες
Γιατί έχουν πετύχει τόσο οι εκπομπές μαγειρικής τελικά;
Το ‘Ugly Delicious’ είναι η μόνη εκπομπή μαγειρικής που πρέπει να δεις

Unbelievable

Ταυτότητα: Αστυνομικό δράμα αληθινής υπόθεσης

Καστ: Toni Collette, Kaitlyn Dever, Danielle Macdonald, Merritt Wever

Βασισμένη στο βραβευμένο με βραβείο Pulitzer άρθρο του ProPublica An Unbelievable Story of Rape, η μίνι σειρά ‘Unbelievable’ εμπνέεται από την αληθινή ιστορία μιας 18χρονης κοπέλας που, αφότου κάνει καταγγελία του βιασμού της, κατηγορείται ότι κατασκεύασε την ιστορία της. Εκτός από την ταλαντούχα Kaitlyn Dever που ανακαλύψαμε στο υπέροχο ‘Booksmart’ και την πάντοτε φανταστική Toni Collette που θέλαμε να δούμε ανάμεσα στις φετινές υποψήφιες Α΄Γυναικείου για τη δουλειά της στο ‘Hereditary’, το ‘Unbelievable’ έχει δυνατά χαρτιά και πίσω από την κάμερα. Η δημιουργός του Susannah Grant έχει γράψει από ‘Party of Five’ και ‘Pocahontas’ μέχρι το ‘Erin Brockovich’ για το οποίο βρέθηκε υποψήφια για Όσκαρ και άλλα βραβεία, ενώ η σκηνοθέτιδα της σειράς Lisa Cholodenko μας κέρδισε με το υποψήφιο ‘The Kids Are All Right’ και το ‘Olive Kitteridge’ των οκτώ Emmys.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

Suits: Season 9

Ταυτότητα: Οι χαρτογιακάδες της καρδιάς μας λένε αντίο

Καστ: Gabriel Macht, Gina Torres, Rick Hoffman, Katherine Heigl, Sarah Rafferty

Στον τελευταίο της κύκλο, η δικηγορική εταιρεία Zane Specter Litt Wheeler Williams μπαίνει σε έναν κύκλο εσωστρέφειας και αβεβαιότητας λόγω των διάφορων αναταραχών και αλλαγών που προκύπτουν. Μία από τις σχέσεις που θα εξελιχθούν στα νέα επεισόδια είναι αυτή του Harvey και της Donna που προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ της επαγγελματικής και ερωτικής τους σχέσης. Παράλληλα, η απουσία του Robert Zane έχει επηρεάσει αρκετά την Samantha, ενώ ο Mike κάνει εμφάνιση-έκπληξη (προφανώς και δυστυχώς χωρίς τη Meghan Markle). Το απροσδόκητο, στιλάτο χιτ του USA Network λέει αντίο στους πιστούς φαν που το έκαναν κάποτε το χιτ καλωδιακής που ανταγωνιζόταν σε νούμερα το ‘Game of Thrones’.

Η σειρά προβάλλεται κάθε Τρίτη στις 21.50 στο FOX, ενώ τα νέα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα και on demand. Το FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.

The Deuce III

Ταυτότητα: Η άνοδος και η πτώση της βιομηχανίας πορνό στη Νέα Υόρκη

Καστ: Maggie Gyllenhaal, James Franco, Lawrence Gilliard Jr.

Η τελευταία σεζόν του ‘Deuce’ του εκπληκτικού David Simon (The Wire, Treme) περνά για τα καλά στα 1980s και καταγράφει το τέλος της Times Square στη Νέα Υόρκη ως πυρήνας της αμερικανικής βιομηχανίας πορνό. Όταν οι βιντεοκασέτες κυριεύουν τον χώρο, ο πειρασμός της ηλιόλουστης Καλιφόρνια, η βίας λόγω της ραγδαίας αύξησης στη χρήση της κοκαΐνης, η άνοδος της αγοράς ακινήτων και ο αντίκτυπος της επιδημίας του AIDS θα φέρουν ένα τέλος εποχής.

H σειρά προβάλλεται κάθε Τρίτη, στις 23:15 στο Novacinema4HD, ενώ διατίθεται και μέσω των υπηρεσιών Nova Go και Nova On Demand.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Το πορνό θα ήταν διαφορετικό χωρίς τον βούρκο της Νέας Υόρκης