STAR WARS

Rise of Skywalker: 4 απαντήσεις που δεν έδωσε η ταινία, αλλά βρήκαμε αλλού

Ανάμεσά τους και η ταυτότητα μιας εμβληματικής τοποθεσίας που μας κράτησαν κρυφή.

Είτε το διασκέδασες είτε όχι, το μόνο σίγουρο είναι πως το ‘Rise of Skywalker’ είχε πάρα πολλές ιδέες. Τόσο πολλές που δεν χώρεσαν όλες στην τελική ταινία (και ευτυχώς γιατί είναι ήδη πρησμένη).

Μερικές από αυτές που καλύπτουν τα κενά και συμπληρώνουν την πλοκή θα τις βρεις στο ‘Star Wars The Rise of Skywalker The Visual Dictionary’. Ένα από τα βιβλία που συνοδεύουν την ταινία και παρέχουν πληροφορίες για διάφορες αποφάσεις του ‘Rise’, σε ορισμένες κιόλας περιπτώσεις σχεδόν απαραίτητες.

Μαζέψαμε τις πιο σημαντικές παρακάτω. Ακολουθούν spoilers.

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο MUSTAFAR

Στην πρώτη σκηνή του ‘Rise of Skywalker’, ο Kylo Ren μάχεται εναντίον αντιπάλων που βρέθηκαν στον δρόμο του όταν εντόπισε την τοποθεσία του wayfinder – της συσκευής που θα τον οδηγούσε στον Exegol. Ο Kylo είναι στον Mustafar στην πραγματικότητα, τον ηφαιστιώδη πλανήτη όπου πάλεψε ο Anakin με τον Obi-Wan και γεννήθηκε ο Darth Vader. Τελικά θα βρει το wayfinder στα ερείπια του κάστρου του Vader που είδαμε για πρώτη φορά στην οθόνη στο ‘Rogue One’.

Οι αντίπαλοί του μάλιστα ταυτοποιούνται ως το είδος Alazmec. Μία φυλή που προέρχεται από τον πλανήτη Winsit, είναι πιστή στη θρησκεία των Sith και έκανε αποικίες στον Mustafar για να τον αποκαταστήσει στις δόξες του.

H JANNAH ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΟΡΗ ΤΟΥ LANDO

Στην προτελευταία σεκάνς του ‘Rise’, η Jannah μιλά με τον Lando για την καταγωγή του και εκείνος προσφέρεται να τη βοηθήσει να ανακαλύψουν τη δική της. Το παιχνιδιάρικο ύφος του Billy Dee Williams οδήγησε πολλούς να πιστέψουν ότι ο Lando μπορεί και να φλέρταρε ακόμη, αλλά η αλήθεια είναι πιο καθησυχαστική.

Όπως γράφεται στο συνοδευτικό βιβλίο, «όταν η ειρήνη κυριαρχούσε, ο Lando προσπάθησε να ξεκινήσει μια οικογένεια, αλλά η τραγωδία χτύπησε και η κόρη του εξαφανίστηκε. Μόνο αργότερα ξεκαθαρίστηκε ποιοι ήταν οι υπαίτιοι πίσω από την αρπαγή της: το First Order που έχτιζε τις μαχόμενες δυνάμεις του, στοχεύοντας επίσης συγκεκριμένα στην ηγεσία της παλιάς Συμμαχίας».

Η πηγή δεν το επιβεβαιώνει 100%, είναι ξεκάθαρο ωστόσο πως η Jannah είναι η χαμένη κόρη του Lando.

H REY ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Οι θεραπευτικές ικανότητες της Rey χρησιμοποιήθηκαν στο ερπετό που συνάντησε στον πλανήτη Pasaana και αργότερα στον ίδιο τον Kylo Ren, δίνοντας ταυτόχρονα με τη θυσία της Leia το έναυσμα για την επιστροφή του Ben Solo. Είχε ήδη κάνει χρήση τους ωστόσο και εκτός οθόνης.

Αν αναρωτήθηκες ποτέ πώς αποκαταστάθηκε το lightsaber του Luke από την καταστροφή του στο τέλος του ‘Last Jedi’, η απάντηση είναι ότι χρειάστηκαν οι δυνάμεις της Rey. Εάν έχεις εμβαθύνει στο lore του Star Wars, θα γνωρίζεις ότι τα lightsabers κατασκευάζονται με έναν κρύσταλλο kyber που κάθε Jedi οφείλει να βρει για τον εαυτό του. Αυτόν τον κρύσταλλο θεράπευσε η Rey με τις γνώσεις που απέκτησε μελετώντας τις αρχαίες γραφές των Jedi.

Ο ΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ PALPATINE ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΤΟΥ

Οι κουκουλοφόρες μορφές που είδαμε στο στάδιο του Exegol και ήταν έτοιμες να αποδεχθούν τη Rey ως Αυτοκράτειρά τους, είναι ακόλουθοι του Palpatine και πιστοί των Sith. Οι άνθρωποι, τώρα, που επανδρώνουν τον τεράστιο στόλο από Star Destroyers του Darth Sidious, είναι τα παιδιά τους. «Έχουν ανατραφεί από τη γέννα να λατρεύουν τη δύναμη της Σκοτεινής Πλευράς».

Για να γεμίσεις ακόμη περισσότερο τα κενά: Star Wars The Rise of Skywalker The Visual Dictionary

***

Αν και εσύ αγαπάς τα Star Wars και την ιστορία τους, το αφιέρωμά μας ‘May the Pod Be With You’ είναι εδώ!

Στο 3ο επεισόδιο, αναλύουμε την original τριλογία ταινιών. Ποια είναι η μεγάλη αφανής ηρωίδα της τριλογίας και τι σχέση έχει το BDSM με τον Darth Vader;