ΣΙΝΕΜΑ

Η νέα ταινία της Emilia Clarke ξυπνάει έναν παλιό τρόμο

Το 'Voice from the Stone' θα σου θυμίσει κάτι που θα σε ανατριχιάσει.

Η πιο μεγάλη λούμπα που προσπαθούν να αποφύγουν οι ηθοποιοί εδώ και αιώνες είναι αυτή της τυποποίησης. Κανείς δεν θέλει να φορέσει από νωρίς μια ταμπέλα που θα τον ακολουθεί σε όλη του την καριέρα. Κανείς δεν θέλει να είναι για πάντα κωμικός, action hero ή γκομενάκι.

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια ακόμα πιο βαθιά παγίδα, αυτή της ταυτοποίησης. Είναι αυτό που θα αντιμετωπίσει η Emilia Clarke και όλοι οι ηθοποιοί του Game of Thrones, αλλά και κάθε συγκλονιστικά επιτυχημένης σειράς. Δύσκολα θα τους ανεχτούμε σε ρόλους έξω από τη σειρά εκείνη. Για να μείνουμε στο κορίτσι μας, μπορεί κανείς να δει οτιδήποτε με την Emilia Clarke και να μη σκεφτεί ότι από στιγμή σε στιγμή θα εμφανιστούν οι δράκοι και το ιππικό των Ντοθράκι;

H Emilia, παρόλα αυτά, το παλεύει με αξιώσεις. Η νέα της ταινία λέγεται ‘Voice from the Stone’, διαδραματίζεται σε μια σκοτεινή, υγρή και απειλητική Τοσκάνη της δεκαετίας του ’50 και είναι ένα ωραίο, ατμοσφαιρικό θρίλερ.

Αν αθροίσει κανείς το παιδάκι, την σκιαχτική σπιταρόνα στη μέση του πουθενά, τη μουντίλα του ‘πουθενά’, την αίσθηση αποκλεισμού και το μυστήριο που πλανάται γύρω απ’ το παρελθόν της οικογένειας που κατοικεί στη σπιταρόνα, θα νιώσει μια γνώριμη ανατριχίλα. Αυτή που ίσως αισθάνθηκε την πρώτη φορά που είδε το ‘The Others’.

Τη θυμάσαι ή να φωνάξω τον Drogon;