ΣΙΝΕΜΑ

Κρεσέντο τρόμου και επέλαση Όσκαρ: 10 τρέιλερ που πρέπει να δεις

Όλα τα τρέιλερ που δεν πρέπει να χάσεις αυτή την εβδομάδα.

Και Όσκαρ έχουμε, και μπόλικη φρίκη έχουμε, και Συρανό ντε Μπερζεράκ έχουμε, και πολλά ακόμη έχουμε.

Για να δούμε τι θα δούμε:

Castle Rock

Πολύ πριν η Marvel δοκιμάσει το δικό της Cinematic Universe, o Stephen King είχε ήδη φτιάξει ένα κοινό οικοσύστημα χαρακτήρων και πόλεων στα βιβλία του. Μετά από μια χρονιά που έστεψε τον King βασιλιά (pun intended), ο J.J. Abrams θα αποπειραθεί να μεταφέρει το οικοσύστημα αυτό στη μικρή οθόνη με το ‘Castle Rock’. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές θα δούμε τους André Holland (‘Moonlight’), Terry O’Quinn (‘Lost’), Sissy Spacek (‘Carrie’), Jane Levy (‘Don’t Breathe’), Scott Glenn (‘Daredevil’) και, φυσικά, τον Bill Skarsgård πήρε το King-ικό βάπτισμα του πυρός ως Pennywise στο ‘It’.

Πρεμιέρα: 25 Ιουλίου (για την Αμερική)

Ghoul

Η πρώτη ινδική σειρά του Netflix είναι το φρέσκο ‘Sacred Games’. Ακολουθεί το ‘Ghoul’ που θέλει να σε κοψοχολιάσει.

Πρεμιέρα: 24 Αυγούστου στο Netflix

Goosebumps 2: Haunted Halloween

Η κούκλα που στοίχειωσε τα παιδικά σου χρόνια επιστρέφει στο πρώτο τρέιλερ του ‘Goosebumps 2’, μαζί με τον αξιολάτρευτο Ben του ‘It’.

Πρεμιέρα: 12 Οκτωβρίου (για την Αμερική)

Extinction

Μετά το ‘Cloverfield Paradox’, το Netflix παίρνει στις διανεμητικές αγκάλες του ένα ακόμη θρίλερ επιστημονικής φαντασίας της Universal. Το ‘Extinction’ ο Michael Peña και η Lizzy Caplan υποδύονται ένα παντρεμένο ζευγάρι που προσπαθεί να προστατεύσει την οικογένειά του από την εξωγήινη – ή άλλου μεταφυσικού είδους – εισβολή. Τον Peña τον βλέπεις αυτές τις μέρες και στο ‘Ant-Man & The Wasp’.

Πρεμιέρα: 27 Ιουλίου στο Netflix

The Favourite

Νέα δουλειά του Γιώργου Λάνθιμου με προσδοκίες για Όσκαρ, Emma Stone και καινούριους συνεργάτες στο σενάριο.

Πρεμιέρα: Νοέμβριος (για την Αμερική)

Mary Queen of Scots

Ρεσιτάλ ερμηνειών και μελλοντικών υποψηφιοτήτων Όσκαρ από Saoirse Ronan και Margot Robbie. Αντί για έφηβη σε φάση ενηλικίωσης και διάσημη skater, αυτή τη φορά υποδύονται τις εξαδέλφες Μαρία Α΄της Σκωτίας και Βασίλισσα Ελισάβετ αντίστοιχα.

Πρεμιέρα: 9 Δεκεμβρίου (για την Αμερική)

Eighth Grade

Το ‘Eighth Grade’ μάζεψε τις καλύτερες κριτικές στο φετινό Sundance. Ο κωμικός Bo Burnham κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο και ασχολείται με την ψυχολογία ενός 13χρονου κοριτσιού που ασχολείται τόσο πολύ με όσα θα εντυπωσίαζαν τους δημοφιλείς συμμαθητές της, που ξεχνά τη δική της αξία. Η ταινία αγοράστηκε από το A24 (Moonlight, Lady Bird) που απέδειξε ότι μπορεί να σπρώξει και τις πρώτες σκηνοθετικές προσπάθειες ενός δημιουργού και τις ιστορίες ενηλικίωσης κοριτσιών που σε γενικές γραμμές αφήνουν τα Όσκαρ αδιάφορα. Μοναδικό του μειονέκτημα η μεγάλη απόσταση της κυκλοφορίας του από τα Όσκαρ.

Πρεμιέρα: 13 Ιουλίου (για την Αμερική)

Colette

Στο ‘Collette’, την καλύτερη δουλειά της Keira Knightley εδώ και χρόνια σύμφωνα με τους κριτικούς, οι παραγωγοί του ‘Carol’ φτιάχνουν μια εύθυμη, φεμινιστική βιογραφία σεξουαλικής απελευθέρωσης και γυναικείας ενδυνάμωσης, για την πραγματική υποψήφια για Νόμπελ συγγραφέα του ‘Gigi’. Στα highlights του Sundance και στα προγνωστικά των Όσκαρ.

Πρεμιέρα: 21 Σεπτεμβρίου (για την Αμερική)

Sierra Burgess Is A Loser

Η Barb του ‘Stranger Things’ πρωταγωνιστεί σε ένα μοντέρνο retelling του Συρανό ντε Μπερζεράκ.

Πρεμιέρα: 7 Σεπτεμβρίου στο Netflix

Orange is the New Black: Season 6

Οι αγαπημένες σου κρατούμενες επιστρέφουν μετά από μια αμφιλεγόμενη 5η σεζόν.

Πρεμιέρα: 28 Ιουλίου στην COSMOTE TV

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ:

25 αδιανόητα πρόωρες προβλέψεις για τα Όσκαρ του 2019