ΣΙΝΕΜΑ

Τρέιλερ: Η νέα ταινία του Soderbergh για τον κόσμο του ΝΒΑ έρχεται στο Netflix

Δείτε πρώτοι το τρέιλερ και την ελληνική αφίσα της ταινίας ‘High Flying Bird’ λίγες βδομάδες πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα στο Netflix.

Συμφωνίες που συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες. Το παρασκήνιο του κόσμου του ΝΒΑ. Σκηνοθεσία από τον Steven Soderbergh. Σενάριο από τον σεναριογράφο του ‘Moonlight’. Πρωταγωνιστής ο André Holland του ‘Moonlight’ και του ‘The Knick’. Κάποιες φορές που διαβάζοντας την επίσημη ανακοίνωση μιας ταινίας νιώθεις πως δε μπορεί να γίνει πιο τέλεια, αλλά με κάθε λέξη ενθουσιάζεσαι περισσότερο.

Ο εργατικότατος Soderbergh, που λογικά όση ώρα μου παίρνει εμένα για να γράψω αυτό το ποστ θα έχει ήδη γυρίσει μια ολόκληρη νέα ταινία, ετοιμάζει για φέτος διπλό χτύπημα μέσα από το Netflix. (Για τη δεύτερη δουλειά του έχουμε πολλούς μήνες ακόμα μπροστά μας, θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα, πάντως ακούγεται οσκαρικότατη.)

Η πρώτη από τις δύο φετινές του ταινίες για τη streaming πλατφόρμα είναι το ‘High Flying Bird’, ένα δράμα που διαδραματίζεται στο μέσον ενός λοκάουτ στο ΝΒΑ, διαθέτει εκπληκτικό καστ αγαπημένων προσώπων, έρχεται στις 8 Φεβρουαρίου και έχει επιτέλους τρέιλερ.

Ρίξτε μια ματιά:

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, στο μέσον ενός μπασκετικού λοκάουτ, ο ατζέντης Ray Burke (o André Holland, του ‘Moonlight’ και του ‘The Knick’) βρίσκει τον εαυτό του παγιδευμένο ανάμεσα στην κόντρα της λίγκας και των παιχτών. Με την καριέρα του σε κίνδυνο, ο Ray παίζει για μεγαλύτερα διακυβεύματα. Έχοντας στη διάθεσή του μόλις 72 ώρες για να φέρει εις πέρας ένα παράτολμο σχέδιο, ξεγελά όλες τις εμπλεκόμενες ισχυρές φιγούρες, εντοπίζοντας ένα νομικό παραθυράκι χάρη στο οποίο μπορεί να αλλάξουν τα πάντα. Αυτό που τελικά συμβαίνει, ανασύρει ερωτήματα πάνω στο ποιος ελέγχει το παιχνίδι – και ποιος θα έπρεπε να το ελέγχει.

Το ‘High Flying Bird’ είναι η πρώτη συνεργασία του -βραβευμένου με Όσκαρ και Χρυσό Φοίνικα- Steven Soderbergh με το Netflix, πάνω σε ένα σενάριο του επίσης βραβευμένου με Όσκαρ Tarell Alvin McCraney, του ανθρώπου πίσω από το ‘Moonlight’. Δίπλα στον Holland, στο φοβερό καστ συναντάμε ακόμα την Zazie Beetz του ‘Atlanta’, τον Kyle MacLachlan του ‘Twin Peaks’, τον Zachary Quinto του ‘Star Trek’, την Sonja Sohn του ‘Wire’, καθώς και εμφανίσεις από αθλητές του ΝΒΑ σαν τον Reggie Jackson.

Μιλώντας το περασμένο φθινόπωρο στον Soderbergh, προσέφερε απλώς ένα μικρό teaser για την ταινία, λέγοντάς μας το εξής: «Και η ταινία που γύρισα αμέσως μετά [το ‘Unsane’], που τελείωσα τον προηγούμενο μήνα, επίσης τη γύρισα σε iPhone αλλά με μια πολύ πολύ διαφορετική αισθητική, παντελώς διαφορετική προσέγγιση, σαν στυλ και σαν στήσιμο.» Οπότε μπορούμε να περιμένουμε μια ακόμα απρόσμενη δουλειά από τον ακούραστο σκηνοθέτη που μονίμως πειραματίζεται.

Το ‘High Flying Bird’ (Άλμα στην Κορυφή) θα κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στο Netflix στις 8 Φεβρουαρίου.