ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Octopath Traveler, το game που βρήκε τον δρόμο για την τελειότητα

Μετά από πολύ καιρό, ένα RPG καταφέρνει να μας καταπλήξει.

Πόσο καλά μπορεί ένα παιχνίδι που μοιάζει να προήλθε από την εποχή του SNES να πουλήσει το 2018; Έχει περάσει λιγότερο από μια εβδομάδα από την κυκλοφορία του Octopath Traveler και ακόμη και η Square Enix δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο δημοφιλές θα γίνει. Τα physical copies έχουν ήδη ξεπουληθεί στα περισσότερα καταστήματα σε όλο τον κόσμο, και στο Ηνωμένο Βασίλειο το παιχνίδι βρίσκεται τρίτο στην κατάταξη, όσον αφορά της πωλήσεις της χώρας.

Δεν είναι συχνό φαινόμενο να βλέπουμε ένα JRPG τόσο ψηλά στην κατάταξη ή να γίνεται τόσο γρήγορα αγαπητό από τον κόσμο. Το τελευταίο παιχνίδι που έκανε το θαύμα ήταν το Persona 5 στο PS4, το οποίο κατέλαβε τη δεύτερη θέση πωλήσεων των ΗΠΑ μέσα στην πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του. Γιατί λοιπόν το Octopath Traveler, ένα JRPG που μοιάζει να ήρθε κατευθείαν από την εποχή του SNES να πουλά τόσο καλά το 2018; Πάμε να δούμε λοιπόν τι είπε ο διευθυντής Keisuke Miyauchi στο τελευταίο blog post της Nintendo σχετικά με το τι χρειάστηκε για να γίνει το παιχνίδι τόσο μεγάλη επιτυχία.

Το Octopath Traveler ειναι εκπληκτικο οπτικα

“Πρώτα απ’όλα έχουμε τα μαγευτικά οπτικά σε ‘HD-2D.’ Εμπνευστήκαμε από το pixel art των RPG που παίζαμε εμείς, βάζοντας και μια μικρή δόση μοντέρνας τεχνολογίας, για να δημιουργήσουμε πλούσια τοπία, γεμάτα νοσταλγία και φρέσκια ομορφιά.”

Αν και δεν είναι τρομερά δυνατό από θέμα γραφικών, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για το Octopath Traveler χωρίς να αναγνωρίσουμε την ομορφιά των 2.5D pixel art γραφικών. Η Square Enix δημιούργησε ένα βιβλίο ιστοριών, που αναδεικνύει τα 2D RPG dungeon maps της εποχής των 16-bit κονσολών και τα μετατρέπει σε τρισδιάστατα, με ατμοσφαιρικό φωτισμό και shadow effects από την μοντέρνα εποχή. Είναι σίγουρα πιασάρικο και έχει τη δυνατότητα να καθηλώσει τόσο τους σκληρούς RPG-άδες όσο και τους πιο casual παίκτες.

επαναφερει τη φορμουλα

“Το δεύτερο στοιχείο είναι η αλληλεπίδραση, με κάθε χαρακτήρα να μπορεί να αλληλεπιδράσει με τους κατοίκους της Orsterra μέσω των Path Actions τους. Ελπίζουμε ότι να γνωρίσετε τους ανθρώπους, με τις μερικές φορές τραγικές, μερικές φορές ενθουσιώδεις ιστορίες και παρελθόντα τους”.

Ενώ η αισθητική του Octopath Traveler αποτίει φόρο τιμής στην εποχή του SNES, τα mechanics του παιχνιδιού δεν πρέπει να αγνοηθούν. Δεν απομακρύνεται φυσικά και από το παλιακό. Αντ ‘αυτού, προσφέρει μια σειρά από πραγματικά φρέσκες ιδέες που συνδέονται σε ένα φανταστικά γοητευτικό μείγμα παλιού και καινούργιου. Οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ειδικά χαρακτηριστικά από κάθε έναν από τους οκτώ χαρακτήρες του παιχνιδιού για να αλληλεπιδράσουν με τον κόσμο με μοναδικούς τρόπους. Για παράδειγμα, ο Therion the Theif μπορεί να κλέψει πολύτιμα αντικείμενα από NPC σε όλο τον κόσμο του παιχνιδιού, ενώ η Primrose the dance μπορεί να γοητεύσει τους πολίτες και αργότερα να τους χρησιμοποιήσει στη μάχη.

σου επιτρέπει να τραβηξεις το δικο σου μονοπατι

“Το τελευταίο σημείο στο οποίο δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή ήταν η ελευθερία: από τον χαρακτήρα εκκίνησης μέχρι τον δρόμο που καταγράφετε σε ολόκληρο το realm, οι επιλογές είναι στα χέρια σας και σας ενθαρρύνουμε να γράψετε μια δική σας περιπετειώδη ιστορία.”

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που ο κόσμος ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με έναν JRPG τίτλο. Φυσικά το Switch είναι γεμάτο από αυτά, όπως το Xenoblade Chronicles 2 και το Ys VIII, αλλά το Octopath Traveler ξεχωρίζει για την ελευθερία που δίνει στους παίκτες του να διαλέξουν τον δικό τους δρόμο.

Και οι οκτώ ήρωες στο παιχνίδι αναζητούν ανεξάρτητους στόχους. Αυτό σημαίνει ότι εάν κολλήσετε σε ένα boss και πρέπει να κερδίσετε λίγα επίπεδα, μπορείτε να μεταβείτε στην ιστορία ενός άλλου χαρακτήρα και να ακολουθήσετε το μονοπάτι καθώς κερδίζετε το κατάλληλο επίπεδο. Αυτό το mechanic από μόνο του κάνει το grinding να μοιάζει λιγότερο κουραστικό και δίνει μια συνολικά πιο ευχάριστη εμπειρία.

Πηγή: IGN Greece

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Το Claws of Furry ακονίζει τα νύχια του για κονσόλες και PC
To Fortnite έρχεται σε Android ως timed exclusive της Samsung
Η Sony γιορτάζει την πώληση 500 εκατομμυρίων συστημάτων Playstation