FORTNITE

“Το Fortnite έκλεψε το χορό μου” υποστηρίζει Αμερικανός ηθοποιός

Ο Donald Faison του Scrubs σχολιάζει τον περίφημο χορό του Fortnite.

Το Fortnite φαίνεται αντέγραψε το Poison dance του ηθοποιού Donald Faison, που πρωταγωνιστούσε στην τηλεοπτική σειρά Scrubs. Ο ίδιος στο reunion της σειράς στο Vulture Festival το σχολίασε, αφού οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές του ζήτησαν να χορέψει. Αυτός τότε προέτρεψε τους πάντες να παίξουν Fortnite, γιατί πoλύ απλά του έκλεψαν τις κινήσεις.

Ο δημιουργός του Scrubs, Bill Lawrence, τόνισε ότι πρόκειται για πιστή αντιγραφή της κίνησης, την οποία πήραν από ένα screen capture. Μπορείτε μάλιστα να δείτε πόσο ακριβής είναι η αντιγραφή βλέποντας τις δυο κινήσεις δίπλα-δίπλα.

Ο Bill Lawrence συνέχισε να πειράζει τον Faison λέγοντάς του ότι άνθρωποι της Epic επικοινώνησαν μαζί του προκειμένου να διευθετήσουν το όποιο νομικό ζήτημα περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Και όταν ο Faison είπε ότι δεν του έδωσαν καθόλου χρήματα γι’ αυτό τονίζοντας ότι “Κάποιος έκλεψε αυτό το χορό και πλέον δεν είναι δικός μου”, ο Lawrence αστειευόμενος είπε “Ήξερα ότι ο Donald δεν θα είχε κανένα θέμα να πάρω εγώ όλα τα λεφτά.”

Εκτός από το Faison, ο οποίος το έχει πάρει και λίγο στην πλάκα, φαίνεται ότι και άλλοι είναι δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που η Epic χρησιμοποίησε τις κινήσεις τους. Ο ράπερ 2 Milly είπε ότι εκνευρίστηκε που το Fortnite έκλεψε και το δικό του χορό, γιατί το παιχνίδι έβγαζε χρήματα από αυτό μέσω των microtransactions.

“Πούλησαν τη συγκεκριμένη κίνηση. Είναι μάλιστα ακόμα διαθέσιμη προς αγορά. Τότε είναι που είπα, ‘δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό.'” δήλωσε ο ράπερ.

Ο Chance the Rapper έχει έρθει επίσης σε διαμάχη με την Epic, γράφοντας στο Twitter ότι η εταιρεία θα πρέπει να βάζει στο παιχνίδι και τα μουσικά κομμάτια από τα οποία προήλθαν οι συγκεκριμένες κινήσεις, προκειμένου να έχουν οι έγχρωμοι καλλιτέχνες αναγνώριση για τη δημιουργία τους.

Σαν αποτέλεσμα της επιτυχίας του Fortnite πάντως οι μετοχές της Epic ανέβηκαν κατακόρυφα μέσα στο χρόνο που πέρασε. To Bloomberg μάλιστα υπολόγισε ότι η εταιρεία πρέπει να αξίζει περίπου 8 δισεκατομμύρια.

Πηγή: IGN Greece

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Έρχεται Cross-Play σε Paladins, Realm Royale και Smite
Το Fortnite κερδίζει το Red Dead Redemption 2 στα Golden Joystic Awards
Έρχεται συλλογή κρασιών Assassin’s Creed