GAMES

Αντίο φως του ήλιου. Έρχεται το ‘Far Cry: New Dawn’

Όσοι κατάφεραν να επιβιώσουν, θα πρέπει να βρουν τρόπο να επιβιώσουν ξανά.

Η Ubisoft ανακοίνωσε το ‘Far Cry New Dawn’ στα πρόσφατα Game Awards. Στη νέα αυτή προσθήκη στη σειρά, οι παίκτες επιστρέφουν στην Hope County της Μοντάνα, 17 χρόνια μετά την πυρηνική επίθεση, ως πραγματοποίηση της προφητείας του Joseph Seed.

Μετά από έναν πολύ βαρύ πυρηνικό χειμώνα, όσοι επιβίωσαν, ξυπνούν σε μια ανανεωμένη Hope County, με φως και χλωρίδα, σαν να μην συνέβη ποτέ η καταστροφή. Πλέον, με μπροστάρη τον Kim Rye, οι άνθρωποι δημιουργούν τη βάση τους, την οποία χρησιμοποιούν για να προστατεύουν τα παιδιά τους. Οι υπόλοιποι, μαζεύοντας αιθανόλη για τις μηχανές τους, προσπαθούν να επιβιώσουν, φτιάχνοντας τα δικά τους όπλα, και κυνηγώντας για την τροφή τους.

Βέβαια δεν είναι όλα ρόδινα εκεί, καθώς μια νέα απειλή εμφανίζεται, και μάλιστα δίδυμη. Οι Highwaymen λοιπόν, με αρχηγούς τις σκληρές Mickey και Lou, είναι πειρατές της νέας εποχής, που μετά από αναποδιές, ψάχνουν το νέο τους σπίτι και είναι αποφασισμένοι να το κάνουν με τον καλό ή τον κακό τρόπο. Αυτές είναι και οι δύο βασικές αντίπαλοι του παιχνιδιού.

Η επιβίωση όπως καταλαβαίνετε, είναι βασικό στοιχείο του παιχνιδιού και οι νέοι Guns For Hire και Fangs For Hire είναι μια μεγάλη βοήθεια για τους κατοίκους. Η πρώτη ομάδα έχει ως αρχηγό την Carmina, το νεογέννητο στην αποστολή ‘Special Delivery’ του Far Cry 5. Από την άλλη, ο Boomer δυστυχώς έχει πεθάνει αλλά οι Fangs For Hire υπάρχουν ακόμα, με τον Timber το ακίτα και το πολύ βίαιο ενάντια στους Highwaymen γουρούνι, τον Horatio.

Όσον αφορά τα όπλα, αυτή είναι μια νέα Άγρια Δύση, και αντί για άλογα και καραμπίνες, πλέον οδηγούμε φορτηγάκια και AR-15. Βέβαια, ο οπλισμός στο σύνολό του είναι προσωπική δημιουργία του καθενός, οποτέ το κάθε weapon είναι ξεχωριστό με τον δικό του τρόπο.

Tέλος, τα Outposts επιστρέφουν, αλλά πλέον συνδέονται με ένα ολοκαίνουργιο escalation mode. Ένα ρωμαλέο gameplay loop που επιτρέπει στους παίκτες να κατακτήσουν αρχικά αυτά τα Outposts, πριν αρχίσουν να χτενίζουν την περιοχή για αιθανόλη. Τα εγκαταλελειμμένα Outposts καταλαμβάνονται από Highwaymen υψηλών level, που αναβαθμίζουν τις εγκαταστάσεις και το σύστημα ασφαλείας. Παράλληλα, οι παίκτες μπορούν να κάνουν Expeditions για εξωτικά μέρη της Αμερικής, για να μαζέψουν σημαντικά resources και να αντιμετωπίσουν άγνωστες προκλήσεις.

Για την ώρα γνωρίζουμε ότι θα κυκλοφορήσει στις 12 Φεβρουαρίου.

Πηγή: IGN Greece

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

The Game Awards 2018: Νεο Area εμφανίστηκε στο Fortnite
Τα πρώτα 15 λεπτά του Hades – Gameplay
Καινούριο παιχνίδι από τον δημιουργό του Ark: Survival
Καινούργιος χάρτης για το PUBG