GAMES

Πώς να πολεμήσεις όπως ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες

Η μυθολογία πολεμά την πραγματικότητα στο Assassin's Creed Odyssey.

Δείτε την διάσημη μάχη του Λεωνίδα και των 300 εναντίον των Περσών με τα μάτια της Ubisoft σε αυτό το Clip του Assassin’s Creed Odyssey.

Παρά την προσπάθεια της Ubisoft να προσφέρει μια όσο το δυνατόν πιο πραγματική προσομοίωση μερικών από των πιο σημαντικών χρονικών περιόδων της ιστορίας μας, οι πυλώνες του lore του franchise έχουν δώσει πάτημα σε αρκετή κριτική, για την ιστορική ακρίβεια της σειράς.

Με αποκορύφωμα την συνεχή λεπτομερή αναφορά πάνω στα ιστορικά πρόσωπα του Syndicate, από εκείνο το σημείο και έπειτα η σειρά προσπαθεί να ασπαστεί την μυθολογική πλευρά της ιστορίας, όπως είδαμε στο AC Origins, αλλά και όπως θα δούμε ακόμη περισσότερο το AC Odyssey.

Με την πιο έμπιστη πηγή πληροφορίων για τα γεγονότα της εποχής, να είναι ο πρώτος ιστορικός και για πολλούς ελαφρώς ψεύτης, Ηρόδοτος, η Ubisoft αποφάσισε να ασπαστεί την αρχαιοελληνική μυθολογία.

Ο Marc-Alexis Côté, παραγωγός του Odyssey, μίλησε στο VG247, για αυτήν την αλλαγή, “Εάν τα μυθολογικά τέρατα δεν βρισκόντουσαν εκεί, τότε αυτό θα ήταν πολύ λυπηρό, οπότε μπορείτε να μείνετε ήσυχοι, πως θα είναι εκεί. Αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι αυτού του κόσμου, το οποίο θα αφήσει το σημάδι του στην ιστορία του franchise”.

“Βρίσκαμε συνεχώς δικαιολογίες για πολλά πράγματα, βασιζόμενοι στο Animus, ένα παιχνίδι δεν είναι ταινία. Από την στιγμή, που ο παίκτης πατά ένα πλήκτρο, έχει παρθεί μια απόφαση. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πλέον πίσω από τη φράση ‘έτσι πραγματοποιήθηκε η ιστορία’,. Παίρνουμε συνέχεια αποφάσεις, όσο παίζουμε ένα παιχνίδι”.

Το μόνο που μένει να δούμε, είναι πως θα εκτυλιχθεί αυτή η αλλαγή τροχιάς στο νέο AC Odyssey στις 5 Οκτωβρίου.

Πηγή: IGN Greece

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Assassin’s Creed Odyssey: Ανακοινώθηκε cloud έκδοση για το Nintendo Switch
AC Odyssey: Τα φιλόδοξα post-launch σχέδια του παιχνιδιού
AC Odyssey: Λιγοστεύουν τα map markers με το νέο Exploration mode