GAMES

Τι να περιμένεις από το Far Cry New Dawn

Η αυγή μιας πολύχρωμης post-apocalyptic εποχής.

Για να είμαστε ειλικρινείς η ανακοίνωση του Far Cry New Dawn στα πλαίσια των περσινών The Game Awards μας έβαλε σε σκέψεις. Από πλευρά κι αν το δει κανείς η συγκεκριμένη κυκλοφορία είναι λίγο “περίεργη”, αφού μπορεί να χαρακτηριστεί τόσο σαν spin-off, όσο και σαν sequel (σε επίπεδο αφήγησης) του Far Cry 5. Επιπροσθέτως, το Far Cry New Dawn φτάνει μόλις ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του πέμπτου κεφαλαίου της σειράς. Τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο, ήταν στην περίπτωση του Far Cry 3: Blood Dragon. Προφανώς ένας χρόνος development δεν αρκεί για να στήσεις από το μηδέν ένα triple-A game, ωστόσο η επερχόμενη δημιουργία της Ubisoft Montreal χρησιμοποιεί αρκετά assets από το περσινό Far Cry.

Εκ πρώτης όψεως, το Far Cry New Dawn μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα reskin του Far Cry 5, στην πράξη όμως προσφέρει μια αρκετά διαφορετική εμπειρία, όπως διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι. Πριν από μερικές μέρες είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε για τρεις περίπου ώρες τη νέα δουλειά της Ubisoft Montreal και από τα όσα είδαμε δεν έχουμε παρά να εκφράσουμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα.

Το Far Cry New Dawn μας μεταφέρει ξανά στην Hope County, 17 χρόνια μετά τα γεγονότα του Far Cry 5. H Αμερική έχει καταστραφεί μετά από ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα, εντούτοις το post-apocalyptic τοπίο του παιχνιδιού είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που θα περιμέναμε. Μετά την καταστροφή η φύση έχει στην κυριολεξία οργιάσει και παρατηρούνται παντού φαινόμενα “super bloom”. Το αποτέλεσμα, όπως αυτό αποδίδεται στην οθόνη σας, είναι πραγματικά εντυπωσιακό, αφού επικρατεί μια πανδαισία χρωμάτων.

Στο επερχόμενο open world FPS της Ubisoft Montreal καλείστε να βοηθήσετε τους επιζώντες της Hope County να χτίσουν ξανά την κοινότητά τους. Απέναντί σας θα βρείτε τους Highwaymen, μια παράταξη ληστών, της οποίας ηγούνται οι δίδυμες Mickey και Lou (οι κεντρικοί villains της ιστορίας). Στο κομμάτι του storytelling δεν μπορούμε να πούμε ότι ενθουσιαστήκαμε, καθώς αν και ολοκληρώσαμε αρκετές main missions, η πλοκή παρέμεινε στάσιμη. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους χαρακτήρες του Far Cry 5 επιστρέφουν, οπότε καλό θα είναι να ασχοληθείτε μαζί του πριν πιάσετε στα χέρια σας το Far Cry New Dawn.

Στο κομμάτι του gameplay τώρα, το Far Cry New Dawn μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως πολυδιάστατο, αφού αυτή τη φορά δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στο survival, στο crafting και στην συλλογή των διαφόρων resources. Το βασικότερο resource του παιχνιδιού είναι το Ethanol (αιθανόλη), καθώς με αυτό αναβαθμίζετε τις διάφορες εγκαταστάσεις της βάσης σας (Prosperity). Επιπροσθέτως, το resource αυτό απαιτείται για να μπορέσετε να παίξετε το ολοκαίνουργιο Expeditions mode. Οι αποστολές αυτές λαμβάνουν χώρα σε διάφορες τοποθεσίες της Αμερικής και απαιτείται να ναυλώσετε ένα ελικόπτερο για να μπορέσετε να μεταβείτε σε αυτές.Οι Expeditions, καθώς και τα Outposts κάνουν “escalate”, κοινώς μπορείτε να ολοκληρώσετε τις αποστολές αυτές περισσότερες από μία φορές. Ο βαθμός πρόκλησής τους, αλλά και τα rewards που κερδίζετε μετά την ολοκλήρωσή τους αυξάνονται.

Ένα ακόμη στοιχείο του Far Cry New Dawn που χρίζει ιδιαίτερης αναφοράς είναι οι “light RPG” μηχανισμοί του. Προφανώς RPG στοιχεία είχαμε δει και σε προηγούμενες δημιουργίες της Ubisoft, όπως το Tom Clancy’s The Division και το πρόσφατο Assassin’s Creed Odyssey. Στην προκειμένη περίπτωση τόσο ο εξοπλισμός, όσο και οι αντίπαλοί σας χωρίζονται σε διάφορα tiers (γκρι, μπλε, μωβ και χρυσό). Ως εκ τούτου αν προσπαθήσετε λόγου χάρη να ολοκληρώσετε μια αποστολή στην οποία υπάρχουν εχθροί μπλε tier, ενώ ο δικός σας εξοπλισμός είναι γκρι, τότε το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα τα βρείτε σκούρα. Για να μπορέσετε λοιπόν να αναβαθμίσετε τον εξοπλισμό σας θα χρειαστεί να βγείτε έξω από τα στενά όρια της βάσης σας και να εξερευνήσετε διεξοδικά τον τεράστιο χάρτη του παιχνιδιού. Φυσικά μπορείτε να παίξετε και co-op ή να στρατολογήσετε διάφορους συμμάχους (Fangs for Hire/Guns for Hire).

Εν κατακλείδι, το Far Cry New Dawn μπορεί να μην φέρνει την… Αποκάλυψη στον χώρο του, ωστόσο στις τρεις περίπου ώρες που το δοκιμάσαμε μας φάνηκε εξαιρετικά διασκεδαστικό. Ως εκ τούτου, ανυπομονούμε να ασχοληθούμε με την τελική έκδοσή του και να ταξιδέψουμε ξανά στην… πολύχρωμη Hope County. Εάν συγκαταλέγεστε στους λάτρεις της σειράς, μπορείτε να το βάλετε από τώρα στην wishlist σας.

To Far Cry New Dawn θα κυκλοφορήσει στις 15 Φεβρουαρίου για PC, PS4 και Xbox One.

Πηγή: IGN Greece

ΘΕΛΩ KI ΑΛΛΟ FAR CRY

Far Cry: New Dawn – Καταλαμβάνοντας ένα Outpost σε 3 επίπεδα δυσκολίας
Far Cry: New Dawn – Co-Op Amusement Park Expedition Gameplay
Far Cry: New Dawn – Rescue Timber the Dog
Far Cry New Dawn Story Trailer