REVIEWS

Το PlayStation είχε πάντα χρώμα ελληνικό

Αφηγούμαστε μια ζωή στην οποία το PlayStation ήταν πάντα "βαμμένο στα γαλανόλευκα" ακόμα κι όταν δεν μιλούσε ελληνικά. Πλέον όμως το παιχνίδι παίζεται στη γλώσσα σου.

Το να πηγαίνεις στα Settings στο μενού του PlayStation, να επιλέγεις Languages και μετά από λίγο scroll να βρίσκεις την επιλογή “Ελληνικά” δεν είναι θέμα εθνικής συνείδησης, πατριωτισμού ή τίποτα σχετικό. Είναι μια μικρή ηδονή για εκείνους που αγαπούν παθολογικά από πιτσιρικάδες την συγκεκριμένη κονσόλα και τώρα εκείνη με την σειρά της, τους κλείνει το μάτι. Σαν να τους λέει “το ξέρω ότι είστε εδώ, το ξέρω ότι με αγαπάτε, θα περάσουμε ωραία εμείς οι δύο”.

Βλέπεις ο κόσμος του gaming στη χώρα μας έμαθε να λειτουργεί στα αγγλικά. Πολλοί έμαθαν να μιλούν καλύτερα αγγλικά μέσα από τα παιχνίδια. Κι άλλοι απλά ταλαιπωρούνταν γιατί οι γνώσεις τους στα Αγγλικά ήταν περιορισμένες για να μπορούν να πλοηγηθούν με ευκολία στις διάφορες λειτουργίες. Τώρα η ζωή όλων γίνεται πολύ πιο εύκολη μιας και το PlayStation αποφάσισε να μιλήσει τη γλώσσα μας, αποφάσισε να πάρει μια “απόχρωση” έτσι πιο… μπλε.

Όχι ότι χρειαζόταν να γίνει αυτό για να νιώθουμε ότι το PS είναι συνυφασμένο με την κουλτούρα μας και την καθημερινότητα των παιδικών μας χρόνων. Με κάποιο τρόπο, το PlayStation ήταν πάντα ελληνικό.

Για όλους εμάς που μεγαλώσαμε στη δεκαετία του 90, για εκείνους που μας ακολούθησαν και για εκείνους που τώρα κάνουν τα πρώτα τους “βήματα” στον χώρο του gaming αλλά και της συνολικής ψυχαγωγίας στο σπίτι, η στιγμή που βρισκόμασταν μπροστά σε μία από τις 4 γενιές PlayStation ήταν πέρα για πέρα ιερή.

Το PS ήταν το αντικείμενο του πόθου κάθε φορά που έρχονταν Χριστούγεννα για χιλιάδες παιδιά. Η χαρά του να σκίζεις το περιτύλιγμα και να βρίσκεις ένα δώρο που ξεπερνούσε όλα τα άλλα ήταν ανείπωτη. Βγάλε ένα βίντεο την επόμενη φορά που ο γιος ή η κόρη σου θα ανοίγουν ένα τέτοιο δώρο κι έχεις φτιάξει το δικό σου απόλυτο viral βίντεο.

Κι όταν βίωνες τη χαρά να έχεις την δική σου κονσόλα στο σπίτι, είτε σου την είχαν κάνει δώρο είτε μετά κόπων και βασάνων είχες μαζέψει το χαρτζιλίκι σου για να την αποκτήσεις, γινόταν μέρος της καθημερινότητάς σου. Και με έναν τρόπο συνέβαλες κι εσύ ώστε το PlayStation να γίνει μέρος της ελληνικής καθημερινότητας.

Φωτογραφίες: Σύλβια Σαχίνη

Ήταν η ασχολία στο σπίτι πριν και μετά το Κυριακάτικο τραπέζι. Ήταν εκείνη η ασχολία από την οποία σε φώναζαν να σηκωθείς για να πας να φας με τον παππού και τη γιαγιά και εκείνος “ο διάολος” κατά τη γιαγιά σου στον οποίο κατέληγες και πάλι με το που έτρωγες δυο μπουκιές.

Ήταν εκείνο που κρατούσε την παρέα κοντά τα απογεύματα και τα βράδια, εκείνο που τους έδινε μια τόσο οικονομική και ευχάριστη διασκέδαση. Η ελληνική ανδροπαρέα έμαθε να τσακώνεται, να φιλιώνει, να χτίζει βραδιές στο σπίτι παρέα με το PES ή το FIFA. Πόσα σουβλάκια έχουν καταναλωθεί σε βραδιές ποδοσφαίρου, πόσες ιαχές νίκης έχουν ακουστεί στον αέρα και πόσες κραυγές μετά από μια συντριβή;

Κι όταν δεν ήταν η παρέα εκεί; Πόση φανταστική συντροφιά έχει κρατήσει το PlayStation στους ξενύχτηδες φοιτητές; Σε εκείνους που θα ξυπνούσαν το πρωί και μαζί με τον καφέ τους, θα άνοιγαν και την κονσόλα για μια γεύση από το δικό τους αγαπημένο παιχνίδι.

Όταν ένα αντικείμενο συνδέεται τόσο εμφατικά με τη ζωή σου, αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται μέρος και της παράδοσής σου. Και για όλους τους gamers σε αυτή τη χώρα, το PlayStation έχει γίνει μέρος της ζωής τους, μέρος της καθημερινότητάς τους. Ξεκινώντας σαν παιχνιδομηχανή και καταλήγοντας πλέον να είναι ένας ολοκληρωμένος τρόπος ψυχαγωγίας και διασκέδασης στο σπίτι.

Όπως θα είδες και στις φωτογραφίες, ένα PS4 βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο σαλόνι του Σπιτιού μας. Στο House Twenty Four το PlayStation θα έχει πάντα μια θέση στη διασκέδαση και την ψυχαγωγία μας. Εκεί θα μπορούν οι δημοσιογράφοι μας να δοκιμάζουν τα νέα παιχνίδια, εκεί θα ανακαλύπτουμε παρέα με εσάς νέους τρόπους ψυχαγωγίας, εκεί θα σας υποδεχόμαστε για να παίξουμε όλοι μαζί παρέα.

Κατέβασε την τελευταία ενημέρωση λογισμικού 5.00, επίλεξε τα ελληνικά ως γλώσσα συστήματος και ανακάλυψε κι εσύ τον νέο ελληνικά μαγικό κόσμο που ανοίγεται μπροστά σου! Το PlayStation είναι πλέον στη γλώσσα σου!