ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Μία είναι η μαμά: Βρήκαμε το πιο θλιβερό τραγούδι του 2019

Τι κοινό έχει ο Πατούλης, η Ζήνα Κουτσελίνη και ο Sin Boy.

Πριν λίγη ώρα κυκλοφόρησε στο γραφείο ένα τραγούδι, που στο ίντερνετ κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, το ‘Μία είναι η Μαμά’.

Το τραγούδι σου χαρίζει σε πρώτο επίπεδο συναισθήματα ανάλογα με αυτά που μας είχα προκαλέσει παλαιότερα οι ύμνοι ‘Έλληνες του Εξωτερικού‘ και το ‘Πρωινό πώς το παθα αυτό‘.

Να, ακούστε το:

Ο Δημήτρης Μάρκος -γνωστός/άγνωστος πανελίστας και ρεπόρτερ- πήρε το hype από το ‘mama?’ του Sin Boy και το εφάρμοσε στο κοινωνικό μήνυμα που θέλει να στείλει στους Έλληνες, το οποίο είναι το να γεννάνε. Τη μουσική για το τραγούδι την έγραψε ο Bo, ο οποίος έπαιξε με ύφος θεού περήφανου για το δημιούργημά του στο κλιπ, ενώ έπαιξαν και δύο άλλοι Survivors, ο Στέλιος Κρητικός και η Ειρήνη Κολλιδά, με κανονικό ύφος.

Ο Δημήτρης Μάρκος μίλησε και στη Ζήνα Κουτσελίνη και σε αυτό το σημείο μας χάρισε ένα ινσέψιον του ίδιου συναισθήματος που είχαμε όταν πρωτοακούσαμε το τραγούδι, με τον ίδιο να συλλαβίζει τους στίχους την ώρα που έπαιζε το βίντεο του τραγουδιού του στο παράθυρο, ενώ η Ζήνα κουνούσε ρυθμικά το κεφάλι.

Αφού τελείωσε το βίντεο, ένας κύριος τρίτης ηλικίας προσπάθησε να γίνει meme, λέγοντας πως το τραγούδι είναι “πολύ ωραίο, μπιτάτο” και η Ζήνα μαζί με τον ρεπόρτερ Μάρκο χειροκρότησαν και επανέλαβαν τη λέξη “μπιτάτο”, με την ίδια θέρμη που ένας νέος γονιός θα επαναλάμβανε την πρώτη λέξη του παιδιού του.

Όπως ενημέρωσε ο ρεπόρτερ, πανελίστας και πλέον τραγουδιστής Δημήτρης Μάρκου, το τραγούδι θα τραγουδηθεί και στο 1ο Φεστιβάλ Γονιμότητας, που θα συμβεί στο Ζάππειο, από το International Health Tourism Center, πρόεδρος του οποίου είναι ο Πατούλης.

Ας κλείσουμε με το κεντρικό μήνυμα του τραγουδιού “Μπορείς, αρκεί να το πιστέψεις”, γιατί ναι έτσι γίνεται, όσες δεν έχουν κάνει παιδί είναι απλά επειδή δεν το πίστεψαν αρκετά.

 

ΚΙ ΑΛΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Ξεσκεπάζοντας την απάτη του Όταν Σου Χορεύω
Τα πιο εξωφρενικά κακόγουστα εξώφυλλα ελληνικών λαϊκών δίσκων
Αποδομώντας τη Μάντισσα
Λαϊκοτράπ: Ένα νέο μουσικό είδος γεννιέται σήμερα
To διπλό ρεφρέν και ο ρόλος του στη μουσική ιστορία