AP Photo/Richard Drew
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

11 παρέες διάσημων που επισκέφτηκαν το θρυλικό Studio 54

Από τον Robin Williams μέχρι τον Magic Johnson, αν ήσουν διάσημος στη δύση των '70s έπρεπε να έχεις πατήσει στο Studio 54.

Το Studio 54 ήταν μια θρυλική ντίσκο στη Νέα Υόρκη, που άνοιξε το 1977 από τον Steve Rubell και τον Ian Schrager. Αν και δεν λειτούργησε για πολλά χρόνια, αφού το 1980 έκλεισε μετά από κατηγορίες για φοροδιαφυγή, μετά πουλήθηκε, ξαναάνοιξε για να ξαναπουληθεί και να κλείσει εντελώς το 1986, η ντίσκο έμεινε στην ιστορία για το τρελό πάρτι που γινόταν στην πίστα και στα τραπέζια της. Η ντίσκο τραβούσε ορδές διασήμων και ήταν το πιο κουλ πράμα στην πόλη. Όταν μάλιστα ο Nile Rodgers και ο Bernard Edwards των Le Freak έφαγαν πόρτα στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι της, κάθισαν και έγραψαν την τεράστια επιτυχία ‘Freak out’, για να σιχτιρίσουν και να παρηγορηθούν.

Για να ακούσεις περισσότερα για το Studio 54, συντονίσου αυτό το Σαββατοκύριακο στον News 24/7 στους 88,6 στην εκπομπή ‘Μια χρονιά κι έναν καιρό’ με τον Θανάση Κρεκούκια, από τις 10 μέχρι τις 12 το βράδυ.

Ας  αφήσουμε όμως εκείνη την Πρωτοχρονιά και ας δούμε διάσημους που και μπήκαν, χόρεψαν και απαθανατίστηκαν στην ντίσκο που η φήμη της δεν θα πεθάνει ποτέ.

Η Bette Midler χαιρετά τα μέλη των Temptations στο πάρτι που διοργανώθηκε για την υπογραφή του συμβολαίου τους με την Atlantic records στις 9 ΜαΪου του 1977.

Ο συγγραφέας Truman Capote τα δίνει όλα στο ντάνσφλορ στις 12 Ιανουαρίου του 1978.

Η Eartha Kitt παρέα με την κόρη της, Kitt McDonald, στις 22 Ιουνίου του 1978.

 Ο διάσημος χορευτής μπαλέτου Mikhail Baryshnikov (ο οποίος όταν έπαιζε τον Αλεξάντερ Πετρόφσκι στο ‘Sex and the city’ αναφέρθηκε o χαρακτήρας του και πάλι ως θαμώνας του Studio 54), η χορεύτρια και χορογράφος Martha Graham, η Lisa Minnelli και ο σχεδιαστής Halston παρτάρουν λίγο πιο κατω από την Eartha Kitt στις 22 Ιουνίου.

Ο Elton John, η Lana Hamilton, σύζυγος του ηθοποιού George Hamilton, και ο Rod Stewart καταφτάνουν στο Studio 54 στις 10 Ιουλίου του 1978, για να γιορτάσουν την υπογραφή συμβολαίου του Elton John με την RCA Records.

O μεγάλος Muhammad Ali με την τότε σύζυγό του, Veronica, το 1979.

Ο αγαπημένος μας Robin Williams, ο οποίος τότε πρωταγωνιστούσε στη σειρά “Mork and Mindy” που τον έκανε διάσημο,  χορεύει με την πρώτη σύζυγό του, Valerie Velardi, στις 12 Απριλίου του 1979.

 Ο παίκτης των New York Yankees, Reggie Jackson, προσφέρει ένα μικρόφωνο στην Diana Ross και τη Liza Minnelli στις 4 Φεβρουαρίου του 1980.

 Ο Magic Johnson, μετά τη νίκη των Lakers απέναντι στους Knicks με 116-105, παρτάρει -πού αλλού;- και προσπαθεί να χορέσει στη φωτογραφία και στην πίστα στις 10 Φεβρουαρίου του 1980.

Συνάντηση κιθαριστικής κορυφής με Chuck Berry και Keith Richards στις 28 Φλεβάρη του 1980.

Ο Christopher Walken και η Susan Sarandon χαρούμενοι στις 8 Ιανουαρίου του 1982.

Για να ακούσεις περισσότερα για το Studio 54, συντονίσου αυτό το Σαββατοκύριακο στον News 24/7 στους 88,6 στην εκπομπή ‘Μια χρονιά κι έναν καιρό’ με τον Θανάση Κρεκούκια, από τις 10 μέχρι τις 12 το βράδυ.