EUROVISION

Τάμτα και δεν μπορούμε να σταματήσουμε να πατάμε replay

Εφέτο λέμε να το πάρει η Κύπρο.

Πριν μία εβδομάδα λίκαρε το τραγούδι της Τάμτα στη Eurovision, έτσι είχαμε ήδη βγάλει κάποια συμπεράσματα ακούγοντάς το. Μας είπαν ότι το λικαρισμένο δεν είναι η τελική μορφή του τραγουδιού, αλλά πάντα όταν συμβαίνουν τέτοια, ξέρουμε ότι η τελική μορφή δεν θα έχει και πολλή διαφορά. Είναι κριμα που χάσαμε την έκπληξη να δούμε κλιπ και τραγούδι ταυτόχρονα, αλλά δεν πειράζει.

Επομένως εχθές δεν συντονιστήκαμε τόσο για το τραγούδι όσο για το κλιπ και ήταν πολύ όμορφο. Από τα καλύτερα, θα λέγαμε, που έχουν φτιαχτεί για τη Eurovision. Ο Tasos Xiarcho είναι ο art director του κλιπ, ο οποίος και συνεργάζεται χρόνια με Έλληνες κυρίως ποπ καλλιτέχνες, τον παρατηρήσαμε πρώτη φορά στο ‘So you think you can dance’ το 2017. Από τότε έχει συνεργαστεί με ακόμα περισσότερους και έχει ένα δικό του στιλ που το καταλαβαίνεις σε όλα τα κλιπ. Στη σκηνοθεσία είναι ο Γιάννης Μιχελόπουλος, επισης ένα όνομα που βλέπουμε συχνά στη νέα γενιά Ελλήνων βιντεοκλιπάδων, με επίσης ωραία αισθητική.

Στη σκηνή της Eurovision βέβαια την παρουσία της Τάμτα έχει αναλάβει η ειδήμων Sacha Jean-Baptiste. H Sacha κάθε χρόνο κατεβάζει 3-4 χώρες στο όνομά της και στην κάθε μία δίνει διαφορετική αλλά εξίσου καλή προσέγγιση στην παρουσία της, πράγμα που την έχει κάνει αγαπημένη των γιούροφανς. Πχ για να καταλάβετε τη διαφορά, εκείνη ήταν υπέυθυνη για τη εμφάνιση της Loreen με το ‘Euophoria’, που όπως θυμάστε ήταν μόνη της αεράτη και χτυπιόταν στη σκηνή, και ήταν και η ίδια υπεύθυνη για την φωτιά fuego περσινή εμφάνιση της Φουρέιρα.

Ας πούμε όμως για το τραγούδι δυο πράγματα. Ο Άλεξ Παπακωνσταντίνου είναι ένας από τους συνθέτες του τραγουδιού, βετεράνος της Eurovision και της ελληνικής ποπ και της ντανς ποπ γενικότερα. Το τραγούδι είναι σούπερ catchy και από τα καλύτερά του θα έλεγα. Σου αρέσει από την πρώτη νότα, σου μένει κατευθείαν το ρεφρέν, ενώ έχει σούπερ δυνατότητες για χορό στη σκηνή της Eurovision αρχικά και στα μπαρ και στα κλαπ για εμάς στη συνέχεια.

Δικό του ήταν και το ‘Fuego’ και ομολογώ, όταν το χα πρωτακούσει το ‘Fuego’ δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Και αν θυμάστε στα προγνωστικά δεν πήγαινε καλά. Όταν είδαν τη Φουρέιρα στη σκηνή τρελάθηκαν όλοι και μας έκανε να αγαπήσουμε και το ‘Fuego’. Τώρα πλέον έχω ξεχάσει και ότι κάποτε δεν μου άρεσε και αφηνιάζω κάθε φορά που παίζει σε μαγαζί.

Το ‘Replay’ λοιπόν μου άρεσε με την πρώτη και ήδη είναι 4ο στα προγνωστικά. Με μια καλή σκηνική παρουσία θα το πάρει η Κύπρο και η Τάμτα. Το αξίζουν και οι δυο.

ΘΕΛΩ ΚΙ ΑΛΛΗ EUROVISION

Τα τραγούδια που θα έπρεπε να έχουμε στείλει στη Eurovision
Το χειρότερο τραγούδι που στείλαμε ποτέ στη Eurovision
Έλενα, Ruslana και ABBA: Οι 12 καλύτεροι νικητές της Eurovision
Τα cult ελληνικά τραγούδια που θα κέρδιζαν στη Eurovision
Το ‘S.A.G.A.P.O.’ και οι άλλοι: Το PopCode αναλύει τις πιο αξέχαστες στιγμές της Eurovision
H απόσυρση της Ουκρανής Maruv κάνει τη Eurovision κι άλλο πολιτική