ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Ιάσονας Μανδηλάς μας ζητά να αποδεχτούμε ότι θα τα κάνει όλα

Ο ανερχόμενος καλλιτέχνης είναι σπασμένος σε 'Χίλια Κομμάτια'.

Γνωρίσαμε τον Ιάσονα Μανδηλά στην αρχή ως ηθοποιό στους ‘Συμμαθητές’ και στη συνέχεια μας εντυπωσίασε ως χορευτής στο ‘So you think you can dance’. Πριν από ένα μήνα κυκλοφόρησε το πρώτο του σινγκλ ‘Χίλια Κομμάτια’ από τη  Minos EMI / Universal και λίγο μετά τον είδαμε στη σκηνή των Mad Awards μαζί με την Έλενα Παπαρίζου, να ερμηνεύουν το ‘Καλοκαίρι και Πάθος’.

Τον συνάντησα ένα απόγευμα στο κέντρο μετά τις πρόβες για το καλοκαιρινό τους τουρ με την Έλενα Παπαρίζου. Με την Έλενα Παπαρίζου μάλιστα κλείνουν ένα χρόνο συνεργασίας, αφού και πέρσι συμμετείχε στην καλοκαιρινή περιοδεία της, ενώ τον χειμώνα συνέχισαν στην Πύλη Αξιού και στον Διογένη.

Η πρώτη μου ερώτηση ήταν αν ασχολήθηκε πρώτα με τον χορό, το τραγούδι ή την υποκριτική και η απάντηση δεν ήταν κανένα από τα τρία. Πρώτα από όλα είχε ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό. Το πρώτο του σινγκλ ονομάζεται κατά περίεργη σύμπτωση ‘Χίλια Κομμάτια’, αφού έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει ένα σωρό πράγματα. Και εδώ μας μίλησε για μερικά από αυτά.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Με την αδερφή μου ξεκινήσαμε από πολύ μικροί να κάνουμε αθλήματα. Έκανα λίγο ενόργανη, κολύμβηση, καταδύσεις και κατέληξα στο στίβο. Στα 15 μου πήρα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στα 100 μέτρα εμπόδια.

Ξεκίνησα στα 16 τυχαία να κάνω χορό, και κατάλαβα αμέσως ότι αυτό θέλω να κάνω, συνέχισα όμως κανονικά τις προπονήσεις μου, λέγοντας ψέματα στον προπονητή ότι την ώρα που έκανα χορό είχα φροντιστήριο. Πάω και την επόμενη χρονιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και στον τερματισμό, έβγαλα τα παπούτσια μου και έφυγα από το γήπεδο. Γενικά είμαι δραματικός. Την επόμενη κιόλας μέρα πήγα στο σεμινάριο ενός Αμερικάνου χορογράφου και πήρα υποτροφία για να κάνω μιούζικαλ σε summer camp στην Αμερική.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Σπούδασα μιούζικαλ στο Λονδίνο, πάλι ευτυχώς με υποτροφία, αλλιώς δεν θα γινόταν να πάω. Γύρισα όμως από το Λονδίνο, γιατί δεν μου ταίριαζε σαν πόλη. Έκανα κάποιες μαγικές δουλειές στον χορό, αλλά ποτέ δεν το ακολούθησα 100%. Έκανα πρότζεκτ και κυνηγούσα την καριέρα μου στα μιούζικαλ, γιατί αυτό μου άρεσε πιο πολύ.

Έπαιξα στους ‘Δαίμονες’ με την Άννα Βίσση, στο ‘Μερικοί το προτιμούν καυτό’ και έτσι ξεκίνησε η πορεία μου στα μιούζικαλ, που ήταν η βασική μου απασχόληση μέχρι πριν ένα χρόνο.

ΚΑΠΟΥ ΣΕ ΞΕΡΩ

Ο Ρένος Ρώτας, με τον οποίο ήμασταν συμμαθητές στο σχολείο, πρωταγωνιστούσε στους ‘Συμμαθητές’ και δεν είχαν βρει τον ρόλο του Κυριάκου. Με παίρνουν τηλέφωνο 18 Αυγούστου από τον Αντ1 και άρον άρον γύρισα από τις διακοπές, για να πάω στην οντισιόν. Πήρα τον ρόλο και έτσι με γνώρισε ο κόσμος για πρώτη φορά από τους ‘Συμμαθητές’.

Μετά με είδατε στο ‘So you think you can dance’. Μου αρέσαν πάντα τα τηλεπαιχνίδια και οι διαγωνισμοί. Τέχνη και αγώνες είναι για μένα ήταν ο συνδυασμός έκρηξη.

Στη συνέχεια έτυχε και η Eurovision με τη Demy, που χόρεψα και έκανα φωνητικά. Οπότε σκάσανε πάρα πολλά πρότζεκτς, γι αυτό πάρα πολύς κόσμος αναριωτιόταν “τι κάνεις”. Χορευτής; Ηθοποιός; Τραγουδιστής;

AΠΟΛΟΓΙΑ

Έχω σπουδάσει μιούζικαλ, οπότε είσαι και τραγουδιστής και ηθοποιός και χορευτής. Άσχετα σε πιο είσαι καλός ή όχι, πρέπει να έχεις επαφή και με τα τρία, οπότε εξασκούσα και τα τρία.

Επειδή δεν ήμουν διάσημος, αλλά ίσως αναγνωρίσιμος, ο κόσμος δεν είχε 100% επαφή με αυτό που κάνω. Έτσι άκουγα πολλούς να λένε “γιατί τα μπλέκεις”; Όμως πάντα μπλεγμένα τα είχα!

Αυτές οι τρεις τέχνες συνδέονται. Αν είσαι τραγουδιστής, πρέπει να είσαι και λίγο ηθοποιός. Κάποιος που τραγουδά και δεν έχει το υποκριτικό ταλέντο, τότε σου λείπει κάτι. Το συναίσθημα, η σύνδεση με το στίχο, κάτι. Όταν από την άλλη, κάποιος τραγουδάει dance κομμάτια, πρέπει να έχει λίγο κίνηση, ρυθμό. Συμφωνώ στο να υπάρχει μία κατεύθυνση και ο καλλιτέχνης να έχει ένα φόκους. Και εμένα μου έλειπε αυτό. Έτσι, τώρα κάνω φόκους στο τραγούδι, χωρίς όμως να χάσω τα υπόλοιπα. Αποδεχτείτε ότι θα τα κάνω όλα!

ΧΙΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

Μια μέρα κάνοντας scroll down έπεσα μια μέρα στο προφίλ του Oshri στο Instagram. Άκουσα τη μουσική του και τη λάτρεψα. Και του στειλα αν μπορεί να μου γράψει ένα τραγούδι. Στο Λος Άντζελες εκείνος. Δεν είχα επαφή με τη δισκογραφία και δεν ήξερα το πώς πάνε τα πράγματα. Οπότε απλώς χτύπαγα πόρτες. Ο Oshri μου απάντησε λοιπόν ότι δεν έχει χρόνο να μου γράψει τραγούδι, αλλά να θα μου το όποιο κομμάτι του θέλω. Διάλεξα το ‘Under the Covers’ που πλέον είναι το ‘Χίλια Κομμάτια’. Επικοινώνησα μετά με τους Arcade, ξανά μέσω Instagram, και μου έγραψαν τους στίχους. Μετά

Ήθελα να πάω στη δισκογραφική με έτοιμη πρόταση, για να δείξω ποιος είμαι και τι μου αρέσει και μπορώ να κάνω. Ζήτησα από την Έλενα Παπαρίζου να μου δώσει κάποιο τηλέφωνο από τη Minos EMI. Εκείνη όμως μου έκλεισε ραντεβού με τη δισκογραφική και ήταν και η ίδια παρούσα. Θα μπορούσε απλά να μου δώσει ένα τηλέφωνο και να μου πει “πήγαινε στην ευχή του Χριστού και της Παναγίας”, ήταν όμως εκπληκτικό αυτό που έκανε. Με βοήθησε πολύ. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

ΣΗΜΕΡΑ

Ανυπομονώ να έρθει και το επόμενο πρότζεκτ. Θα ήθελα μέχρι τα Χριστούγεννα να υπάρχει δεύτερο ολοκληρωμένο σινγκλ, αλλά θέλω πρώτα να δω και να ακούσω το feedback από τα ‘Χίλια Κομμάτια’. Το τουρ θα είναι ένας πολύ καλός τρόπος να καταλάβω.