ΛΙΣΤΕΣ

5 τραγούδια που θυμίζουν Καλιφόρνια στους Adámas

Πριν οι Adamas φέρουν την Καλιφόρνια στο An Club, την μοιράζονται μαζί μας.

Οι Adámas δημιουργήθηκαν το 2015 από τον Στέφανο Φίλιππο Διαμαντόπουλο aka Phil Diamond, τον Kολομβιανό και βραβευμένο με Grammy Alberto Lopez και τους Kαλιφορνέζους session μουσικούς David Goodwin και Evan Greer. Ο ήχος τους είναι βαθιά επηρεασμένος και διαμορφωμένος από τους ρυθμούς και τους ήχους της αφρικανικής διασποράς, αλλά και από όλα τα στοιχεία που ορίζουν κάθε μέλος. Από τον Fela Kuti και τους Doors, μέχρι την ψυχεδέλεια των late 60s – early 70s, και από την funk και soul στις latin επιρροές και τον κιθαριστικό λυρισμό, η μουσική τους συνοψίζει την πιο σύγχρονη εκδοχή του καλιφορνέζικου ήχου αλλά και μιας μουσικής χωρίς γεωγραφικά και χρονικά όρια.

Το καινούριο τους EP ‘Liminal’ ηχογραφήθηκε στη διάρκεια δύο περίπου χρόνων στο στούντιο και έδρα της μπάντας, Trópico Union του Λος Άντζελες με μια πληθώρα ταλαντούχων μουσικών και συντελεστών. Με πέντε κομμάτια που έρχονται να επιβεβαιώσουν επάξια το hype που δημιουργήθηκε γύρω από την μπάντα τους τελευταίους μήνες, το Liminal είναι το πιο ολοκληρωμένο μουσικό δείγμα των Adámas έως σήμερα αντανακλώντας 100% τον πληθωρικό και ανένταχτο ήχο τους. Μπορείτε να το βρείτε σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες Spotify | ΙTunes | Amazon | CD Baby | Bandcamp.

 

Aπόψε θα τους δούμε στο An Club, πρώτα όμως τους ζητήσαμε να μας συστηθούν μέσα από 5 κομμάτια που τους θυμίζουν Καλιφόρνια. Μας απαντά ο Στέφανος Φίλιππος Διαμαντόπουλος.

Bobby Womack – California Dreamin

“Γιατί όχι. Κατευθείαν αναφορά στην περιζήτητη California..Ειδικά φέτος που στον πυρετό της προετοιμασίας και των υποχρεώσεων βρέθηκα σε μια μουντή διάθεση με την Αθήνα να μου χαμογελάει και μένα το μυαλο μου would be safe and warm if I was in LA”.

Led Zeppelin – Going to California 

“Γιατί Ι took my chances on a big jet plane, never let them tell you that it’s all the same”.

Jonathan Wilson – Desert Raven

“Το soundtrack πριν το μεγάλο μου βήμα για την California. Ναι, η έρημος είναι μαγεία, είναι μαγεία, είναι μαγεία”!

War – Low Rider

“Γιατί η Καλιφόρνια είναι οι Chicanos και τα Hot Rods”.

Τhe Doors –  Waiting for the sun

“Μα γίνεται California χωρίς τους The Doors? At first flash of Eden/we raced down to the shore”.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Adámas 03/04

Οpening act: Daphne and the Fuzz

ΑΝ Club, Σολωμού 13, Εξάρχεια

Είσοδος: 5€