ΛΙΣΤΕΣ

5 σπουδαία τραγούδια που έχει συνθέσει ο Γιάννης Ζουγανέλης

Ένας μεγάλος κωμικός που είναι ακόμα μεγαλύτερος συνθέτης.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης αγαπήθηκε από πολλές γενιές λόγω του ιδιαίτερου χιούμορ του. Το ‘Γκράφιτι’, τα ‘Κουφώματα’, το ‘Απίστευτα κι όμως Ελληνικά’ τον καθιέρωσαν ως κωμικό. Πολύ όμως πριν την κωμωδία, ο Γιάννης Ζουγανέλης είναι πάνω από όλα μουσικός.

Η πρώτη του επαφή με τη μουσική ήταν πριν ακόμα πάει σχολείο όταν έκανε τα πρώτα βήματα στην βυζαντινή μουσική. Στη συνέχεια μαθαίνει να παίζει κιθάρα  στο Ελληνικό Ωδείο, και συνεχίζει στο Εθνικό Ωδείο με πιάνο, αρμονία και θεωρία της μουσικής. Με υποτροφία του Υπουργείου Πολιτισμού σε ηλικία 20 ετών σπουδάζει σύνθεση, ενορχήστρωση και όπερα στην Ακαδημία Τεχνών του Μονάχου, ενώ φοιτούσε στην Αρχιτεκτονική Σχολή στο Πολυτεχνείο. Από το 1971, που ήταν μόλις 15 χρονών, μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει πάνω από 75 έργα του.Έχει συνθέσει εξίσου εξαιρετικά τραγούδια από νανουρίσματα μέχρι ροκ μουσική, από λαϊκή μουσική μέχρι μουσική για αρχαίο δράμα, ενώ έγραψε μουσική σε πολυάριθμες κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Ο Ηλίας Μπενέτος αύριο Σάββατο στις 16:00 στο ραδιόφωνο News24/7 στους 88.6 στην εκπομπή ‘Ένα μύθο θα σας πω’, θα φιλοξενήσει τον Γιάννη Ζουγανέλη και εμείς μαζέψαμε εδώ πέντε σπουδαία τραγούδια του, για να προετοιμαστείτε καταλλήλως.

ΦΟΒΑΜΑΙ

Από τα πιο ωραία τραγούδια που έχει να επιδείξει η ελληνική ροκ σκηνή είναι σε σύνθεση Γιάννη Ζουγανέλη από το 1982 και εκτέλεση Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

ΒΙΑΣΟΥ

Συνάντηση τιτάνων με Γιάννη Ζουγανέλη στη σύνθεση και Βλάσση Μπονάτσο στην εκτέλεση σε ένα πολύ ωραίο ντίσκο τραγούδι.

Είναι η τρέλα μου ατού

Ένα τραγούδι σε βαλκανικούς φολκ ρυθμούς τραγουδημένο από την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Από τις αγαπημένες μας όμως συμπράξεις με την κόρη του είναι φυσικά ‘Το καρότο κι η αγκινάρα‘, που είναι και ένα από τα ωραιότερα παιδικά τραγούδια.

 

Για τον Γιώργο Μαρίνο

Ένα υπέροχο ηλεκτρονικό κομμάτι εμπνευσμένο από τη ζωή του Γιώργου Μαρίνου.

Αν έχει γνωρίσει κάποιος χειρότερο άνθρωπο από τον εαυτό του…μπράβο του!

Ένα από τα πολλά ωραία τραγούδια του δίσκου ‘Ακατάλληλα κι ερωτικά’ του 2016 σε στίχους Φωτεινής Αθερίδου.

Και μη ξεχνάς ότι στο κάθε μέρα το ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 προσφέρει 88,6 λίτρα σ’ έναν τυχερό ακροατή σε συνεργασία με την EKO Greece. Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και ετοιμάσου για φουλάρισμα.