ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέρασα μια νύχτα με τον Σάκη

Στο νέο του video clip 'Εγώ στα Έλεγα'.

Σήμερα 16/2 κυκλοφόρησε το νέο κλιπ του Σάκη Ρουβά για το τραγούδι ‘Εγώ στα έλεγα’. Εμείς είχαμε βρεθεί στα γυρίσματα του λίγο καιρό πριν και γράψαμε πώς το ζήσαμε από κοντά.

Πριν λίγες μέρες, βρέθηκα για κάποιες ώρες στα γυρίσματα του νέου του κλιπ του Σάκη Ρουβά, τα οποία κράτησαν όλο το βράδυ. Το τραγούδι έχει ήδη κυκλοφορήσει λίγο καιρό πριν και είναι φυσικά το ‘Εγώ στα έλεγα’ σε στίχους Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και σύνθεση Γιάννη Φρασέρη.

Εκεί λοιπόν τον γνώρισα, βίωσα τη διαδικασία γυρισμάτων μέσα σε ένα πολύ προσεγμένο σετ, είδα πώς δουλεύει από κοντά και εδώ καταγράφω βήμα-βήμα την εμπειρία μου.

Αυτό που είχα ακούσει για εκείνον ήταν ότι δουλεύει πολύ σκληρά και ότι προσέχει την κάθε λεπτομέρεια. (Επιβεβαιώθηκε και στο γύρισμα). Αυτό, που ίσως δεν περίμενα, είναι το πόσο αυθόρμητος και προσιτός ήταν.

Ίσως γι αυτό είναι και τόσο καλός παρουσιαστής – πέρα από τα talent show που τον βλέπουμε τα τελευταία χρόνια, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ κατά πόσο είχε ξεπεράσει στη Eurovision την Hollywood TV persona Μαρία Μενούνος.

Ο ΣΑΚΗΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΒΕΣ

Το ‘Εγώ στα έλεγα’ είναι μια ερωτική μπαλάντα που δίνει την ευκαιρία στον πρωταγωνιστή, εν προκειμένω στον Σάκη, να εκτονώσει το έντονο συναίσθημα του στην πρώην κοπέλα του, που κάνει καινούρια ζωή. Με κινηματογραφική απόδοση, εγκλωβισμένος σε ένα γυάλινο κουτί, ο Σάκης Ρουβάς εκφράζει τα πιο βαθιά του συναισθήματα. Όσο η ιστορία εκτυλίσσεται, μπροστά του προβάλλονται σκηνές από τη νέα ζωή της πρωταγωνίστριας. Έτσι, δημιουργείται η ακατανίκητη αγωνία και ο εγκλωβισμός του ήρωα στην παλιά του ζωή: μια εσωτερική πάλη, που ενώ τον διώχνει μακριά της ταυτόχρονα θέλει να γυρίσει πίσω.

Ο Σάκης είχε μελετήσει το κόνσεπτ, αλλά τα γυρίσματα έγιναν χωρίς πρόβες, κάτι που δεν θα καταλάβαινα με τίποτα αν δεν μου το έλεγαν στο σετ.

Υπήρχε βέβαια και χημεία με τον σκηνοθέτη Νικόλα Δημητρόπουλο, αφού οι δυο τους έχουν κάνει ολόκληρη ταινία μαζί, το ‘Alter Ego’.

ΤΩΡΑ ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ

Έβλεπα πρόσφατα το ‘Μην αντιστέκεσαι’ και σκεφτόμουν πόσο αβίαστα έβγαινε από πάντα η κίνηση στον Σάκη. Σκεφτόμουν όμως ότι η τόση ενέργεια ήταν επειδή στο ‘Μην αντιστέκεσαι’ ο Σάκης ήταν 20 χρονών.

Και όμως, δεν έχει χάσει τίποτα από αυτή την κίνηση. Το συγκεκριμένο κλιπ απαιτούσε μελαγχολική κινησιολογία και πόνο και ο Σάκης τον έδινε στα γυρίσματα και ήταν πάντα in character. Mεταξύ των cut του σκηνοθέτη, έλεγε αστεία, μιλούσε χαλαρά με τους συνεργάτες του ή ακομα και χόρευε κάνοντας πλάκα με το συνεργείο και ένιωθα βλέποντάς τον σαν να μην πέρασε μια μέρα από το ‘Μην αντιστέκεσαι’.

ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Όταν έφτασε η ώρα να αλλάξει το σκηνικό για τις ανάγκες μιας καινούριας σκηνής, έγινε διάλειμμα και έγινε και η γνωριμία μας.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ότι εγώ γενικά με όλους τους σελέμπριτι το παίζω κουλ -ακόμη και να μην είμαι. Για να περιγράψω όμως την εμπειρία της γνωριμίας, θα χρησιμοποιήσω εικόνα από το παρελθόν του Σάκη.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ στο X-Factor την Ήβη Αδάμου να ανεβαίνει πρώτη φορά στη σκηνή και τον Σάκη Ρουβά να της λέει:

Εσύ είσαι 16 χρονών;

Και την Ήβη Αδάμου να του απαντάει:

Και εσύ είσαι ο Σάκης;

Φανταστείτε εγώ να είμαι η Ήβη Αδάμου, κάθε φορά που μου απηύθυνε τον λόγο ο Σάκης, μόνο που δεν κατάφερνα καν να πω “Και εσύ είσαι ο Σάκης”;.

Ενώ λοιπόν έτρωγα τοστάκι που είχε φτιάξει η παραγωγή, έχοντας μόλις τελειώσει ένα μανταρίνι, ακούω τον Σάκη να μου λέει με χιούμορ:

Πάλι τρως;

Μετά από κάποια δευτερόλεπτα “who me?”, η δική μου απάντηση ήταν να καταπιώ. Ο Σάκης όμως επανήλθε με δεύτερη ερώτηση θέλοντας να με κάνει να νιώσω άνετα και επιτέλους να πω κάτι:

Δηλαδή εσύ είσαι influencer;

Αν μπορούσα να βρω τα λόγια, θα έλεγα ότι δεν είμαι influencer, αλλά gatekeeper -μ’ αρέσει να το λέω αυτό, το μάθαμε στη σχολή. Δεν τα βρήκα όμως, και η Στέλλα από το management του Σάκη, του εξήγησε ότι γράφω στο Oneman και ήρθα να καλύψω το κλιπ. Το τοστάκι που προανέφερα εικονίζεται στη φωτογραφία.

Οπότε κάπου σε εκείνο το σημείο, εγώ προσπαθώντας να ξεπεράσω το τρακ από το starstruck, έκρινα σωστό να του πω με όλες τις λεπτομέρειες, ότι πέρσι πήγα να τον ακούσω live στο κέντρο που εμφανιζόταν και μετά έγραψα κείμενο γι’ αυτό, που ήταν από τα πιο διαβασμένα του μήνα. Θα ήθελα να πάω πίσω στο χρόνο και να βρω τον περσινό μου εαυτό εκείνη τη βραδιά και να του ψιθυρίσω στο αυτί ότι του χρόνου τέτοια εποχή θα τα λες με τον Σάκη.

Tου είπα επίσης, ότι μου έκανε εντύπωση το ρεπερτόριο, αφού είπε όλα-μα όλα τα τραγούδια, που ήθελα να ακούσω, ενώ στα περισσότερα live που έχω πάει, και μιλώ για όλα τα είδη μουσικής, φεύγω απογοητευμένη από τις απώλειες κομματιών. Φέτος, μου είπε, ότι το πρόγραμμα στο Estate είναι ακόμη μεγαλύτερο. Εδώ να σημειώσω ότι, ύστερα από αυτά τα λόγια, κλείσαμε κατευθείαν τραπέζι για Παρασκευή.

Όσο για το κλιπ, το αναμένουμε μέσα στις επόμενες μέρες. Ο Φεβρουάριος άλλωστε είναι πάντα ο μήνας του Σάκη.

ΙΝFO

ESTATE ATHENS ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο

Κανονική τιμή φιάλης:  160 € (4 άτομα)

Φοιτητική προσφορά Παρασκευής 120 € (6 άτομα με 3 Πάσο)

Φοιτητική προσφορά Σαββάτου 140 € (6 άτομα με 3 Πασο)

Είσοδος με ποτό: 15 €

Τηλέφωνο κρατήσεων: 210-3450345