LIVE

Η χιπ χοπ ένωσε δύο διαφορετικές γενιές στην Πλατεία Νερού

Από τον Anser μέχρι τους Cypress Hill, όλες οι ηλικίες έφυγαν χαρούμενες από το Φάληρο.

Από την αρχή, το line up της ‘χιπ χοπ’ ημέρας του Release Athens, ήταν ιδιαίτερο, καθώς τη σκηνή του φεστιβάλ θα μοιράζονταν εκπρόσωποι της σχετικά νέας γενιάς του χιπ χοπ στην Ελλάδα, όπως ο Anser, ο Νέγρος του Μοριά, ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ και ο 12ος Πίθηκος και τη βραδιά θα έκλειναν ο Dub FX και φυσικά οι θρυλικοί Cypress Hill. Εν ολίγοις, healdliners ήταν μια μπάντα που μετράει 28 χρόνια πορείας και πριν από αυτούς, στη σκηνή ανέβηκαν καλλιτέχνες που γεννήθηκαν όταν οι Αμερικάνοι έκαναν τα πρώτα τους βήματα.

Το αποτέλεσμα αυτής της συνύπαρξης, ήταν τελικά πολύ όμορφο, αφού η Πλατεία Νερού γέμισε με πιτσιρικάδες που προφανώς και ήξεραν τους Cypress Hill όμως ήξεραν απ’ έξω και κάθε στίχο των Ελλήνων εκπροσώπων της ημέρας, οι οποίοι απέδειξαν για ακόμη μια φορά πως το επίπεδο της χιπ χοπ σκηνής στη χώρα, είναι αρκετά υψηλό, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της τραπ να το ισοπεδώσει.

Ενθουσιασμένοι 15χρονοι χόρευαν και τραγουδούσαν, καθώς στο Φάληρο κατηφόριζαν σιγά-σιγά και οι άνω των 30, οι οποίοι είχαν αγοράσει το εισιτήριό τους για να θυμηθούν τα νιάτα τους με τους Cypress Hill, όμως ήταν ξεκάθαρο πως διασκέδαζαν και με το vibe του ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, του 12ου Πίθηκου και των υπολοίπων.

Όταν στη σκηνή ανέβηκε ο Αυστραλός Dub FX, ο κόσμος είχε ήδη ζεσταθεί και ο χορός υπό τους ρυθμούς του one man show καλλιτέχνη της street art βγήκε αβίαστα.

Μόλις όμως τα φώτα έσβησαν και εμφανίστηκε ο θρυλικός Mix Master Mike των Beastie Boys, επικράτησε πραγματικός πανικός. Ένας θρυλικός DJ, ο οποίος από το 2018 έχει ενώσει τις δυνάμεις του με τους Cypress Hill, έδωσε ρεσιτάλ με τα mix και τα σκρατς του (κάπου εδώ σταματάω την περιγραφή γιατί θα φαίνομαι σαν άσχετος 45αρης θείος) και λειτούργησε σαν προπομπός της σπουδαίας τετράδας από την Καλιφόρνια.

Το show των Cypress, με τον Mike μαζί τους, ήταν όπως το περιμέναμε. Τίγκα στο vibe, το χορό και την ενέργεια, τίγκα στα τσιγάρα και τις φωτοβολίδες επίσης, ένα ξέφρενο και κάπως νοσταλγικό πάρτι με κορυφαίες στιγμές αναμφίβολα τα Tequila Sunrise, How I Could Just Kill a Man και Insane in the Brain, αλλά και τη διασκευή του Jump Around, στην οποία έγινε όπως φαντάζεσαι ένας κακός χαμός.

Κλείνοντας η βραδιά, έχω την αίσθηση πως τόσο οι 15ρηδες όσο και οι 40ρηδες, έφυγαν για τα σπίτια τους εξίσου γεμάτοι και χαρούμενοι.