RELEASE ATHENS

Iggy Pop, Manowar, New Order και Disturbed στο Release

Ακόμα ένα καλοκαίρι θα βουλιάξουμε την Πλατεία Νερού.

IGGY POP

Το Release Athens 2019 υποδέχεται μία από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία της rock’n’roll μουσικής! Ο μοναδικός Iggy Pop θα είναι μαζί μας, το Σάββατο 8 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού, για να αποδείξει πως παραμένει μία αστείρευτη πηγή ενέργειας πάνω στη σκηνή, με ένα live show που συμπεριλαμβάνει όλες τις μεγάλες στιγμές της τεράστιας καριέρας του. Μία πραγματική εμπειρία που δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα!

Ο “Νονός του Punk”, ζωντανός θρύλος του rock, όχι απλά ως μουσικός αλλά και ως νοοτροπία και στάση ζωής, στην ουσία δεν χρειάζεται συστάσεις. Κάθε rock και, κυρίως, punk μπάντα ή καλλιτέχνης “δανείστηκε”, συνειδητά ή ασυνείδητα, ένα-δυο πράγματα από τον Iggy. Αν δεν υπήρχε αυτός και οι θρυλικοί Stooges η μουσική σήμερα θα ήταν διαφορετική. Η επιδραστικότητά τους επιζεί και προσπερνά κάθε μόδα και ρεύμα, γι’ αυτό και αγγίζει κάθε γενιά, εδώ και δεκαετίες.

Όλοι θέλουν να δουν τον Iggy ζωντανά στη σκηνή! Όλοι πρέπει να τον έχουν δει, τουλάχιστον για μία φορά στη ζωή τους! Γιατί με την παρουσία του καθόρισε την αγαπημένη μας μουσική όσο ελάχιστοι, γιατί οι live εμφανίσεις του είναι η επιτομή της rock συναυλίας, γιατί η πρώιμη συμπεριφορά του “δεν με νοιάζει τίποτα” και του “ζω για το τώρα” δεν τον εγκατέλειψε ποτέ, γιατί είναι ο… εφευρέτης του stage diving και παραμένει, μέχρι σήμερα, το αγέρωχο και επιβλητικό real wild child του rock’n’roll!

INFO

Σαβ 8/6

17:00 (doors open)

Εισιτήρια από 40,00€ στο viva.gr

MANOWAR

Το Release Athens παρουσιάζει τους βασιλιάδες του metal, Manowar, ζωντανά στην Αθήνα, στο πλαίσιο της επικής αποχαιρετιστήριας  “The Final Battle World Tour 2019”! Την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού, θα ζήσουμε ένα show μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά, που θα εκπληρώσει το όνειρο κάθε οπαδού των Manowar, σε μία αποκλειστική συναυλία για την Ελλάδα και τις γύρω χώρες!

Ένα συντριπτικό set γεμάτο από αγαπημένα κομμάτια των fans της μπάντας σε μία ολοκαίνουρια multimedia παραγωγή. Πάνω από δύο ώρες, γεμάτες με όλες τις κλασικές στιγμές, μια εμπειρία ζωής για κάθε οπαδό του metal! “Kings of Metal”, “Brothers of Metal Pt. 1”, “Battle Hymn”, “Hail and Kill”, “Black Wind, Fire and Steel”, “Metal Warriors”, “Kill With Power” και δεκάδες ακόμα, στην “Τελική Μάχη” μίας πανίσχυρης μπάντας με τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο πάντα στο πλευρό τους.

“Θα παίξουμε σε ένα από τα πιο θρυλικά, μαγικά μέρη στη Γη”, είπε ο Joey DeMaio. “Μια χώρα που έχει μια τόσο πλούσια ιστορία, που μας έδωσε τον Έκτορα, τον Αχιλλέα, ένα πάνθεον από Θεούς και αιώνιους μύθους, οι οποίοι ανέκαθεν μας ενέπνεαν. Οι Έλληνες Manowarriors θα δείξουν, για άλλη μία φορά, πως κληρονόμησαν το πνεύμα των προγόνων τους! Ο αληθινός metal στρατός μας θα ξαναγυρίσει μαζί μας στην Τελική Μάχη, στις όχθες της Αθήνας!”

Οι Manowar μόλις γιόρτασαν την επέτειο της πρώτης συναυλίας που έδωσαν ποτέ στην Ελλάδα, στις 21 Νοεμβρίου 1992, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην Αθήνα.

ΙNFO

Παρ 14/6

17:00 Doors Open

Εισιτήρια: από 37,50€ στο viva.gr

 

NEW ORDER

Το Release Athens παρουσιάζει μια από τις πιο επιδραστικές και καταξιωμένες μπάντες στην ιστορία της pop/rock μουσικής. Οι περίφημοι New Order θα είναι στην Πλατεία Νερού, την Κυριακή 16 Ιουνίου, σε μια βραδιά γεμάτη με τα διαχρονικά και αγαπημένα τραγούδια της απίστευτης πορείας τους.

Προερχόμενοι από τις στάχτες των μοναδικών Joy Division, οι πάντα αινιγματικοί New Order κατόρθωσαν να μετατρέψουν την οδύνη από την απώλεια του μοναδικού Ian Curtis σε αληθινό θρίαμβο. Πραγματικά, αποτελούν μία σπάνια περίπτωση όπου στην ουσία οι ίδιοι άνθρωποι κατάφεραν να σημαδέψουν τη σύγχρονη μουσική εις διπλούν.

Από τη μία, η βαριά κληρονομιά των θρυλικών Joy Division, ενός βραχύβιου συγκροτήματος που ακόμα και σήμερα αποτελεί αντικείμενο λατρείας για αμέτρητους φίλους της post-punk / dark wave σκηνής (και όχι μόνο) ανά τον κόσμο, επηρεάζοντας χιλιάδες άλλες μπάντες μέσα στα χρόνια, και από την άλλη η μετεξέλιξή τους σε New Order, η στροφή στον ηλεκτρονικό ήχο και η επίδρασή τους στις επόμενες γενιές μουσικών και ακροατών, καθιστούν τη μπάντα από το Manchester ως ένα από τα ονόματα που έχουν καθορίσει την πορεία της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όσο ελάχιστοι.

ΙNFO

Κυρ 16/6

17:00 (doors open)

Εισιτήρια: από 35,00€ στο viva.gr

 

DISTURBED

To Release Athens 2019 παρουσιάζει τους Disturbed, μία από τις πιο επιτυχημένες μπάντες των τελευταίων 25 χρόνων, για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Οι 4 μουσικοί από το Σικάγο των ΗΠΑ θα “ισοπεδώσουν” την Κυριακή 30 Ιουνίου το Κλειστό Φαλήρου (Ταε Κβον Ντο), αποδεικνύοντας γιατί συγκαταλέγονται στους κορυφαίους εκπροσώπους του σύγχρονου metal!.

Από την ίδρυσή τους το 1996 και έως σήμερα, με περισσότερες από 17 εκατομμύρια πωλήσεις, οι Disturbed έχουν πετύχει ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ με πέντε σερί κυκλοφορίες δίσκων τους να κάνουν ντεμπούτο στην κορυφή του chart των ΗΠΑ, κάτι που μόνο οι Metallica έχουν καταφέρει. To φετινό τους album, “Evolution”, θεωρείται ένα από τα καλύτερα της καριέρας τους, ενώ το πρώτο single, “Are you Ready”, είναι το όγδοο νο 1 τους στο Mainstream Rock Chart.

Με παράλληλες και συνεχείς sold-out περιοδείες και μια σειρά από κλασικά hits, είδαν τη φήμη τους να εκτοξεύεται σε δυσθεώρητα ύψη το 2015 με την καταπληκτική διασκευή τους στο “The Sound of Silence” που έκανε το όνομά τους ακόμα πιο διάσημο αποτελώντας, μέχρι και σήμερα, ένα από τα πλέον επιτυχημένα και αναγνωρίσιμα κομμάτια στα ραδιόφωνα σε ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι κι αλλιώς, για τους πολυπληθείς fans τους, οι Disturbed παραμένουν μια ασταμάτητη heavy μηχανή, πανέτοιμη για το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας της.

ΙNFO

Κυρ 30/6

17:30 (doors open)

Eισιτήρια από 36,00€ στο viva.gr