LIVE

Οι 1000mods είναι πια ένα μεγάλο ελληνικό συγκρότημα

Μερικά εύκολα συμπεράσματα από την πρόσφατη εμφάνιση της μπάντας στο Θέατρο Βράχων.

Υπάρχει μία χιουμοριστική σελίδα στο Facebook, η οποία λέγεται ‘Αιλλυνικό Στόνερ Υπερεκτιμημένο‘ και σατιρίζει την διαρκή άνθηση και εξάπλωση των stoner συγκροτημάτων στη χώρα μας. Θα με συγχωρήσουν οι διαχειριστές της σελίδας, αλλά αν παρακολουθήσουν από κοντά μία συναυλία των 1000mods, είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξουν άποψη.

Τα σημάδια που προδίδουν ότι η μπάντα από το Χιλιομόδι είναι πια ένα σημαντικό συγκρότημα της ελληνικής σκηνής, είχαν έρθει από καιρό. Περιοδεία στην Βόρεια Αμερική, παρουσία στο σπουδαίο Hellfest, απανωτές sold-out συναυλίες στο Πειραιώς Academy κι ένα κοινό που διαρκώς μεγαλώνει. Όπως φάνηκε όμως το βράδυ της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων, στο πρώτο outdoor headline show των Mods, το κοινό αυτό είναι και τρομερά θερμό.

Ο Λάμπρος, ο Δάνης, ο Γιάννης και ο Γιώργος, μετά από σχεδόν δυο χρόνια περιπλανήσεων στο δρόμο, γύρισαν σπίτι τους για να ολοκληρώσουν αυτόν τον κύκλο των συναυλιών, πριν ανοίξουν έναν νέο κύκλο για να τζαμάρουν και να δουλέψουν το νέο υλικό τους. Οι πιστοί τους φαν, ήταν και πάλι εκεί για να τους υποδεχτούν και ανταμείφθηκαν με μία από τις πιο μεστές και γεμάτες εμφανίσεις του συγκροτήματος τα τελευταία χρόνια.

Ο Million Hollers φρόντισαν να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα στο θέατρο και μόλις οι 1000mods βγήκαν στην σκηνή, ο κόσμος άρχισε να χορεύει και να τραγουδάει σαν τρελός. Είναι αληθινά εντυπωσιακό να βλέπεις αγόρια και κορίτσια να τραγουδάνε δυνατά τους στίχους από όλα τα κομμάτια του συγκροτήματος, από το ‘El Rollito’ μέχρι το ‘She’ και από το ‘Road to Burn’ μέχρι το ‘Electric Carve’, αγκαλιασμένοι, φτιάχνοντας moshpits και ανάβοντας φωτοβολίδες. Όταν λίγες ημέρες πριν την συναυλία τα παιδιά έλεγαν ότι το ελληνικό κοινό είναι το πιο θερμό που έχουν συναντήσει, θεώρησα την απάντησή τους κάπως διπλωματική. 1-2 κομμάτια μετά την εμφάνισή τους στην σκηνή, είχα πειστεί ότι έλεγαν την αλήθεια.

Ο Δάνης με δυσκολία έκρυβε τον ενθουσιασμό του καθώς απευθυνόταν στους εκστασιασμένους θεατές, ο Λάμπρος βαρούσε τα τύμπανα με μανία και όλοι τραγουδούσαμε τα κομμάτια της μπάντας, σε μια βραδιά που θα έκανε κάποιον που δεν είχε ξανακούσει ποτέ τους Mods να τους ψάξει και να τους ακολουθήσει. Οι 1000mods είναι πια ένα μεγάλο ελληνικό συγκρότημα και απέδειξαν πως το ελληνικό stoner είναι εδώ και δεν είναι καθόλου υπερεκτιμημένο. Για ρωτήστε και τον φίλο Νορβηγό που είχα συναντήσει πέρσι στη Ρώμη και φορούσε καπελάκι με το σήμα της μπάντας.

Πλέον, περιμένουμε με αγωνία νέα μουσική από τα παιδιά, αν και κάτι μου λέει ότι όλο και κάπου θα τους ξαναδούμε σύντομα.

Κεντρική φωτογραφία: Αφροδίτη Ζαγγανά