LIVE

Oι Madrugada ξεκίνησαν το Industrial Silence European Tour 2019

Τα 2 πρώτα shows της περιοδείας τους στο Oslo Spektrum.

Στο παγωμένο Όσλο και στο «καυτό» Spektrum Arena πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου η πρεμιέρα του Industrial Silence Tour 2019 των Madrugada. Τα δυο shows των αγαπημένων Νορβηγών έγιναν sold out μέσα σε 48 ώρες, από τη στιγμή της ανακοίνωσής τους, και έτσι το μόνο που έμενε ήταν το team να εκτελέσει το σχεδιασμό της εντυπωσιακής παραγωγής, που έπρεπε να είναι αντάξια της μεγάλης επιστροφής.

Περίπου 20.000 Madrugada φανς από τη Νορβηγία αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο (ναι, υπήρξαν αρκετές «αντιπροσωπίες» και φυσικά πολλοί Έλληνες!) γέμισαν αυτά τα δύο βαθιά συναισθηματικά βράδια.

Η σκηνή του Spektrum Arena έμοιαζε με …διαστημόπλοιο έτοιμο για απογείωση. Όλα ήταν έτοιμα από νωρίς και στις 20.30 ακριβώς, όπως είχε ανακοινωθεί, οι Madrugada ανέβηκαν στη σκηνή με τις πρώτες νότες του Vocal. H συγκίνησή τους ήταν ολοφάνερη, όπως και η συγκίνηση του κοινού, που τους υποδέχθηκε με ένα ηχηρό ασταμάτητο χειροκρότημα…

To πρώτο μέρος του (δίωρου) set, όπως είχαν υποσχεθεί, ήταν αφιερωμένο στο Industrial Silence. Άλλωστε αυτό το reunion γίνεται με αφορμή τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του. Οι Madrugada έπαιξαν όλα τα κομμάτια του δίσκου, κάτι που θα ευχαριστήσει ιδιαίτερα το κοινό στην Ελλάδα, καθώς πολλά από τα κομμάτια αυτού του άλμπουμ, έχουν χρόνια να ακουστούν live… To δεύτερο μέρος ήταν αφιερωμένο σε Madrugada classics, τα οποία δεν θα αναφέρουμε εδώ, καθώς ο Sivert μας υποσχέθηκε ένα διαφορετικό δεύτερο set, ειδικά για την Ελλάδα.

Στα highlights της βραδιάς η guest εμφάνιση της υπέροχης Ane Brun που τραγούδησε μαζί με τον Sivert Høyem το Lift Me, ένα από τα καλύτερα ερωτικά τραγούδια των Madrugada… Φυσικά δεν έλειψε η καθιερωμένη «κάθοδος» του Hoyem στο κοινό στη διάρκεια του Kids, μόνο που αυτή την φορά ήταν ακόμη πιο πανηγυρική, με εκατοντάδες μπαλόνια να πέφτουν από την οροφή και χρυσά κομφετί να γεμίζουν στην ατμόσφαιρα.

Άψογος ήχος, εντυπωσιακά φώτα και προβολές σε τεράστια led οθόνη. Ο Sivert να φλέγεται επί σκηνής, ο Frodde να είναι εμφανώς βαθιά συγκινημένος και ο Jon να δείχνει ότι πραγματικά το απολαμβάνει… Στο ύψος των περιστάσεων στάθηκαν όπως πάντα ο “Viking” Cato Salsa, που έκλεψε το χειροκρότημα και ο ιδιαίτερα αγαπητός Christer Knutsen ενώ στα κρουστά αναγνωρίσαμε τον Erland Dahlen.

Στους ήχους του If I can dream του Elvis Presley οι Madrugada υποκλίθηκαν και αποχώρησαν.

Πίσω στα καμαρίνια στις κουβέντες επικράτησε η ανυπομονησία τους για τα shows στην Ελλάδα και η υπόσχεση “it will be epic”.

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ εισιτηρίων για τις συναυλίες των MADRUGADA στην Ελλάδα ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

INFO

Θεσσαλονίκη – Παρασκευή 5 Απριλίου – ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ: Helexpo Pavilion 5

Αθήνα – Κλειστό Παλαιού Φαλήρου – Tae Kwon Do Arena, SOLD OUT: Κυριακή 7 Απριλίου, EXTRA DATE: Δευτέρα 8 Απριλίου

Εισιτήρια

Αθήνα: Προπώληση: Ορθίων (Standing): 35 ευρώ, Καθήμενοι (Seated): 43 ευρώ, ΤAMEIO Ορθίων: 40 ευρώ, Καθήμενοι: 48 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Η συναυλία είναι Ορθίων (Standing), Προπώληση: 30 ευρώ, Ταμείο: 33 ευρώ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ στην Αθήνα

Στο viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876, στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Καταστήματα Wind, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, στον πολυχώρο Yoleni’s (Σόλωνος 9), στο Viva Kiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στο χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης).

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ στη Θεσσαλονίκη

Στο viva.gr, επιπλέον στα: Musicland, Μητροπόλεως 102, τηλ.:2310 264 880 και Rover Bar, Σαλαμίνος 6 Λαδάδικα τηλ.: 231 054 4304