ΒΙΒΛΙΟ

Με το Read for Greece, ο κόσμος του βιβλίου στηρίζει τους πυρόπληκτους

Αναγνώστες και συγγραφείς ενώνονται για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές. Διάβασε πώς μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις.

Το Read for Greece (#readforGreece) είναι μια πρωτοβουλία της βιβλιοφιλικής κοινότητας somuchreading και του online περιοδικού για την λογοτεχνία & τέχνη του τρόμου και φανταστικού Nyctophilia.gr, για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Η ιδέα προήλθε από fundraisers του εξωτερικού, όπως τον ετήσιο έρανο του Worldbuilders, όπου συγγραφείς και άνθρωποι των βιβλίων δωρίζουν βιβλία, κόμικς και αντικείμενα με σκοπό τη βοήθεια φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Πώς θα λειτουργήσει η δράση

Το Read for Greece συγκεντρώνει λοιπόν βιβλία και κόμικς από συγγραφείς, δημιουργούς αλλά και απλούς αναγνώστες (αρκεί αυτά να μην είναι χρησιμοποιημένα), τα οποία θα μπουν σε μια μεγάλη κλήρωση. Η φόρμα δωρητή είναι ανοιχτή και περισσότερα από 180 βιβλία έχουν γίνει ήδη pledged στο σκοπό, μέσα στις πρώτες 36 ώρες της καμπάνιας.

Δικαίωμα συμμετοχής στη μεγάλη κλήρωση έχει κάθε πολίτης που θα στηρίξει οικονομικά τους επίσημους λογαριασμούς της ελληνικής κυβέρνησης ή του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου. Με κάθε κατάθεση των €3 στους λογαριασμούς, το όνομα του καταθέτη μπαίνει 1 φορά στην κλήρωση. Με όσα περισσότερα χρήματα συμβάλει κανείς, τόσο περισσότερες συμμετοχές έχει στην κλήρωση των βιβλίων που θα συγκεντρωθούν. Το μόνο που χρειάζεται είναι η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής, με την αποστολή του αποδεικτικού της κατάθεσης.

Το Read for Greece δεν είναι έρανος. Η προσπάθειά μας δε σου ζητά να δώσεις χρήματα σε εμάς. Αντίθετα, φτιάχτηκε ως ανταμοιβή σε όσους συνεισφέρουν σε επίσημους λογαριασμούς για τους πληγέντες. Λειτουργούμε ως ένα επιπλέον κίνητρο για να συνεισφέρεις υπέρ των πυρόπληκτων, όχι ως μεσάζοντες.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.