ΒΙΒΛΙΟ

Τα 17 καλύτερα εξώφυλλα του μήνα

Μια ματιά στα ωραιότερα εξώφυλλα που είδαμε τον Μάρτιο, από τα emoji της Χίλαρι Κλίντον μέχρι τον γυμνό Ρον Σουάνσον.

Στο ΟΝΕΜΑΝ αγαπάμε τα περιοδικά, και η ταυτότητα ενός περιοδικού είναι πρώτα και κύρια το εξώφυλλό του. Ευχάριστο λοιπόν το ότι πλέον βλέπουμε πιο ωραία εξώφυλλα από ποτέ, και είναι και ευκολότερο από ποτέ να φτάσουν σε εμάς ακόμα κι από τις πιο μακρινές χώρες. Μια φορά το μήνα, μαζεύουμε λοιπόν μερικά από τα ωραιότερα εξώφυλλα των περασμένων 4 εβδομάδων και τα ποστάρουμε εδώ για λίγο χάζεμα.

Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά εξώφυλλα του Μαρτίου, γεμάτα lego, emoji, και μυστηριώδεις αριθμούς.

Crumbs

Ας ξεκινήσουμε με κάτι εντυπωσιακό, Κυριακή μεσημέρι είναι εξάλλου.

MC1R

Και συνεχίζοντας με κάτι εξίσου εντυπωσιακό, τη διαπίστωση πως στη Γερμανία υπάρχει περιοδικό αφιερωμένο για κοκκινομάλληδες και πως το εξώφυλλό του (του 1 από τα 2 τεύχη που βγάζει κάθε χρόνο) είναι τέλειο.

The New Yorker

Στον New Yorker με παιχνιδιάρικη διάθεση. “A rose is a rose is a rose.”

The New York Times Magazine

Τεύχος ταξιδιού με μια επιβλητική εικόνα που καταφέρνει να σου κόψει την ανάσα και να σου δώσει την outdoors αίσθηση κινδύνου και ενθουσιασμού ενώ κάθεσαι στον καναπέ σου και διαβάζεις ΟΝΕΜΑΝ από το tablet.

Popular Science

Υπάρχει κάποιο οπτικό concept που να μη βελτιώνεται 28% με τη χρήση Lego;

FP

Το Foreign Policy με το εξώφυλλο-Ντέμπι Ντάουνερ της σημερινής μας συλλογής.

Shoes-Up

Περιοδικό αστικής κουλτούρας από τη Γαλλία, με τεύχος αφιερωμένο στη μουσική.

Bahamontes

Συνεχίζουμε το απρόσμενα πολυενθικό σημερινό ρόστερ εξωφύλλων με το περιοδικό ποδηλασίας του Βελγίου. Το Βέλγιο εδώ που τα λέμε θα μπορούσε να έχει περιοδικά μόνο για ποδήλατο και για πατάτες και τώρα πραγματικά θα ήθελα να δω ένα κουλ εξώφυλλο περιοδικού για πατάτες.

The Big Issue

Ενα ακόμα εντυπωσιακό εξώφυλλο για το περιοδικό δρόμου της Αγγλίας.

Structo

Κι αυτό από Αγγλία: Περιοδικό αφιερωμένο στην ποιοτική λογοτεχνία.

Fortune India

Δυνατή γραφιστική απεικόνιση της ιδέας πως η Ινδία αλλάζει την εικόνα και την αφήγησή της εκ των έσω.

Suddeutsche Zeitung Magazin

Ευφυέστατο- “θες να ξέρεις τι κρύβει από πίσω του αυτός ο αριθμός;” γράφει στο σάιτ του περιοδικού, δίπλα στο εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους, θέλοντας να μιλήσει για την περιέργεια. ΟΚ, πείτε μας περισσότερα.

J Magazine

Φανταστικό εξώφυλλο πάνω στην προσπάθεια ενός ανθρώπου να επανασχεδιάσει την Αραβική γλώσσα την εποχή των χιλιάδων fonts. Μέχρι πρόσφατα υπήρχαν ελάχιστες γραμματοσειρές για την Αραβική, λέει το περιοδικό, και τώρα κάποιος προσπαθεί να το αλλάξει αυτό.

Esquire, το Ισπανικό

Το Ισπανικό Esquire μπορεί να κάνει τα στάνταρ πορτρέτα να μοιάζουν πίνακες. Σταθερά εκπληκτικές δουλειές.

Esquire, το Αγγλικό

Την ίδια ώρα στην Αγγλία έχουμε ένα πολύχρωμο όνειρο για εξώφυλλο.

Esquire, το Αμερικάνικο

Και στην Αμερική ο Νικ Όφερμαν κι η Τσέλσι Χάντλερ ποζάρουν γυμνοί σε ένα τεύχος για τη σχέση αντρών και γυναικών. Εύγε.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

The New Yorker

Back to back New Yorker δίνουμε αλλά τι να κάνουμε άλλο. Σε ένα εξώφυλλο πάνω στην αφήγηση της πολιτικής ιστορίας της Χίλαρι Κλίντον, η ιδέα των emoji χρησιμοποιείται με τρόπο που πρακτικά αποφεύγει τη σύνδεση με την τεχνολογία. Είναι σα να σου λέει πως δε θέλω να σου μιλήσω για την εξέλιξη ή για τα νέα ήθη ή κάτι τέτοιο. Τα emoji έχουν αναπαραχθεί μέσα από την αισθητική του περιοδικού, στην υπηρεσία της ιστορίας που θέλει να πει. Ο Μπάρι Μπλιτ, ο καλλιτέχνης πίσω από το εξώφυλλο, λέει κάτι φανταστικό: “Πού θα ήμασταν χωρίς τα emoji; Σοβαρά, πώς καταλαβαίνει κανείς οτιδήποτε που είναι γραμμένο μόνο με γράμματα; Λυπάμαι την αλφάβητο. Περιμένω το πρώτο πρωτότυπο βιβλίο που θα έχε γραφτεί αποκλειστικά με χρήση emoticons.” Κι εμείς, αν το θέτεις έτσι.

(Για περισσότερα φανταστικά εξώφυλλα περιοδικών, όρμα στο coverjunkie.)