Τα 20 καλύτερα εξώφυλλα του μήνα

Μια ματιά στα ωραιότερα εξώφυλλα που είδαμε τον Απρίλιο, από τα αφιερώματα στον Prince και τα πορτρέτα των Esquire μέχρι τους απαραίτητους Ντόνταλντ Τραμπς.

Στο ΟΝΕΜΑΝ αγαπάμε τα περιοδικά, και η ταυτότητα ενός περιοδικού είναι πρώτα και κύρια το εξώφυλλό του. Ευχάριστο λοιπόν το ότι πλέον βλέπουμε πιο ωραία εξώφυλλα από ποτέ, και είναι και ευκολότερο από ποτέ να φτάσουν σε εμάς ακόμα κι από τις πιο μακρινές χώρες. Μια φορά το μήνα, μαζεύουμε λοιπόν μερικά από τα ωραιότερα εξώφυλλα των περασμένων 4 εβδομάδων και τα ποστάρουμε εδώ για λίγο χάζεμα.

Στο ΟΝΕΜΑΝ αγαπάμε τα περιοδικά, και η ταυτότητα ενός περιοδικού είναι πρώτα και κύρια το εξώφυλλό του. Ευχάριστο λοιπόν το ότι πλέον βλέπουμε πιο ωραία εξώφυλλα από ποτέ, και είναι και ευκολότερο από ποτέ να φτάσουν σε εμάς ακόμα κι από τις πιο μακρινές χώρες. Μια φορά το μήνα, μαζεύουμε λοιπόν μερικά από τα ωραιότερα εξώφυλλα των περασμένων 4 εβδομάδων και τα ποστάρουμε εδώ για λίγο χάζεμα.

Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά εξώφυλλα του Απριλίου, με μωβ βροχές, με τη μηνιαία εμφάνιση του Τραμπ, πολλά Esquire, και το τελευταίο φύλλο μιας μεγάλης εφημερίδας.

WIRED Inline Image

Το Wired παίζει με πενταπλό εξώφυλλο αυτό το μήνα με αφορμή την επιστροφή του 'Silicon Valley' κι ένα έξυπνο κόνσεπτ συνεπές με την κωμική αγωνία της σειράς: Στο κάθε εξώφυλλο το ένα από τα 5 μέλη του καστ φαίνεται να διαβάζει ένα τεύχος Wired που στο εξώφυλλο είναι οι άλλοι 4, πετυχημένοι, χωρίς εκείνον. Επιλέξαμε τον Kumail Nanjiani που είναι ο αγαπημένος μας.

NEW YORK MAG Inline Image

Ο πρώτος μας Τραμπ για σήμερα. Το τι έχει να γίνει μέχρι το Νοέμβριο δε λέγεται.

BERLIN WELTKUNST Inline Image

Εδώ ένας θαμώνας της Πραξιτέλους σε βόλτα στο Βερολίνο.

SUDDEUTSCHE ZEITUNG MAGAZINE Inline Image

Τίτλος εξωφύλλου γραμμένος στο χώμα της επιφάνειας τένις. Ελπίζω να συμφωνούμε όλοι πως χώμα > χορτάρι > τσιμέντο > κινούμενη άμμος > πυρακτωμένα κάρβουνα > σκουριασμένες πρόκες > greenset.

NATIONAL GEOGRAPHIC Inline Image

Το National Geographic σε πολύ δυνατή wild west μικρο-παραλλαγή του εξωφύλλου του.

ESQUIRE, ΤΟ ΕΓΓΛΕΖΙΚΟ Inline Image

Σπουδαίος μήνας για τα Esquire, εδώ ο Idris Elba στο εξώφυλλο των συνδρομητών του Αγγλικού. Φυλάχτε και κανένα για όταν θα γίνει Τζέιμς Μποντ παίδες.

ESQUIRE, ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ Inline Image

Ρώσικο, το καλύτερο Esquire όλων, με Μπιλ Μάρεϊ μπροστά από μια ταπετσαρία με λουλούδια επειδή φυσικά και ναι.

ESQUIRE, ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ Inline Image

Ισπανικό, το δεύτερο καλύτερο Esquire, με λίγο Miles Davis. Γενικώς μπράβο σε όλους.

COURIER Inline Image

Είναι ένας τρόπος κι αυτός να κάνεις τα χρηματοοικονομικά να μοιάζει ποπ και χαριτωμένα.

STYLIST Inline Image

Εξώφυλλο που παραπέμπει σε κόμικ Tales from the Crypt ζωγραφισμένες από τον Mike Allred, γνωστό και ως '#ΝΑΙ'.

DAS MAGAZIN Inline Image

Το ελβετικό ένθετο με ένα μινιμαλιστικά επιθετικό εξώφυλλο, να ντύνει το cover story για την εμπειρία ενός πατέρα με την αιμοφιλία του παιδιού του. Σκληρό και, απλά, δεν το ξεκολλάς από το μυαλό σου.

TAKE Inline Image

Περιοδικό για την κουλτούρα της New England. Δεν έχω ιδέα για αυτό, αλλά το εξώφυλλο είναι πανέμορφο.

NME Inline Image

Ποτέ δεν μπορείς να αστοχήσεις αν φτιάξεις το πρόσωπο του αντικειμένου σου από σύνθεση άλλων εικόνων, εφημερίδων κλπ. Εδώ το περιοδικό αναρωτιέται ποιος είναι ο Άλεξ Τέρνερ, μια απορία που έχουμε κι εμείς μιας και κάθε φορά που βγάζουν άλμπουμ οι Arctic Monkeys μοιάζουν να θαυμάζουν και μια διαφορετική μπάντα.

SIGNATURES Inline Image

Εξαμηνιαίο περιοδικό για την καλλιτεχνική κοινότητα της Γκάνας, στο οποίο έχουμε να πούμε μόνο 'μπράβο'.

INDEPENDENT Inline Image

Η εφημερίδα αποχαιρέτησε το κοινό της με ένα σκοτεινό εξώφυλλο και τίτλο Lights Out. Πλέον τη βρίσκει κανείς μόνο online. #το_μέλλον

THE NEW YORK TIMES MAGAZINE Inline Image

Εξώφυλλο σε θέμα για το Minecraft, αλλά θα το δεχόμουν και για οποιοδήποτε θέμα παγκόσμιας πολιτικής και κοινωνίας, για να είμαι ειλικρινής. Εξαιρετικό.

WE ARE DUBLIN Inline Image

Το ταξιδιωτικό περιοδικό που χρησιμοποιεί μόνο lo-fi οπτικό υλικό, τραβηγμένο από κινητά, από social κλπ, ξαναχτυπά. Δε θα βγάλει ποτέ μη-πανέμορφο εξώφυλλο.

NEW YORKER Inline Image

Κι ένα ελάχιστο αντίο στον Prince από το New Yorker, στο καλύτερο tribute εξωφύλλου που είδαμε για αυτόν.

THE REAL DEAL Inline Image

Και, φυσικά, Τραμπ. Τραμπ Τραμπ Τραμπ, Τραμπ: Τραμπ!

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟInline Image

VOLKSKRANT

Για δεύτερο σερί μήνα βγάζουμε καλύτερο εξώφυλλο του ίδιου εντύπου. Πανέμορφο όσο και περίεργα αγχωτικό.

(Για περισσότερα φανταστικά εξώφυλλα περιοδικών, όρμα στο coverjunkie.)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ