ΒΙΒΛΙΟ

Τα 22 καλύτερα εξώφυλλα του μήνα

Μια ματιά στα ωραιότερα εξώφυλλα που είδαμε τον Ιούλιο, από την Χίλαρι και τον Σεπ Μπλάτερ μέχρι Πολ Μακάρντεϊ και τη Σχεδία.

Στο ΟΝΕΜΑΝ αγαπάμε τα περιοδικά, και η ταυτότητα ενός περιοδικού είναι πρώτα και κύρια το εξώφυλλό του. Ευχάριστο λοιπόν το ότι πλέον βλέπουμε πιο ωραία εξώφυλλα από ποτέ, και είναι και ευκολότερο από ποτέ να φτάσουν σε εμάς ακόμα κι από τις πιο μακρινές χώρες. Μια φορά το μήνα, μαζεύουμε λοιπόν μερικά από τα ωραιότερα εξώφυλλα των περασμένων 4 εβδομάδων και τα ποστάρουμε εδώ για λίγο χάζεμα.

Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά εξώφυλλα του Ιουλίου, γεμάτα φαγητά, καλοκαίρι, πολυσυζητημένα πρόσωπα, και μια σημαντική Ελληνική προσπάθεια.

The New York Times Magazine

Ας ξεκινήσουμε με μια χαλαρή Χίλαρι Κλίντον. Πρέπει να ομολογήσω πως η προεδρική κούρσα του 2016 μοιάζει τρομερά απογοητευτική. Περιμέναμε 8 χρόνια για να έχουν ανοιχτό χρίσμα και οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι μπας και δούμε λίγο δράμα, κούρσα, αγωνία κλπ, και αυτό που παίρνουμε είναι μια Χίλαρι υπερ-φαβορί για την προεδρεία και τον Ντόναλντ Τραμπ πρωτοπόρο στους Ρεπουμπλικάνους; Never go full retard είπε κάποτε ο Κερκ Λάζαρους! Το best case σενάριο των εκλογών θα είναι ένα Κλίντον εναντίον Μπους; Θα φάω το καπέλο μου.

Das Buch als Magazin

Σε μια αλλαγή ταχυτήτων, εδώ έχουμε ένα λεγόμενο ‘bookazine’, κάτι δηλαδή που συνδυάζει λογοτεχνία και μοντέρνα δημοσιογραφία. Prost!

Time Out, το Νεοϋορκέζικο

Περνάμε στην ενότητα Time Out, η οποία ξεκινά με χαρούμενες φατσούλες σε ένα ποτήρι γεμάτο αλκοόλ, που δηλαδή γιατί να μην είναι χαρούμενες, στη Νέα Υόρκη μένουν, μέσα σε αλκοόλ είναι βουτηγμένες. κι εγώ όταν είχα πάει στη Νέα Υόρκη όλη την ώρα έτσι ήμουνα. (Δηλαδή και χαρούμενη φατσούλα και βουτηγμένος στο αλκοόλ.)

Time Out, το Λονδρέζικο

Πάμε στο Λονδίνο για να πεθάνουμε από το φαγητό.

Time Out, το Λονδρέζικο με την Ισλανδή

Πριν τελειώσει time out των Time Out, ένα εξώφυλλο για τη Bjork το οποίο είναι throwback στα τρομερά εκείνα οπισθόφυλλα του περιοδικού MAD που ήταν ξερωγώ μια εικόνα με σκουλήκια να τρώνε το ένα το άλλο και την τσάκιζες στα κατάλληλα σημεία κι έβγαινε η φάτσα του Άλφρεντ Ε. Νιούμαν. Πάντα αυτές οι εικόνες με έκαναν να αγχώνομαι ότι θα έρθουν κάμπιες και θα χωθούν στο στόμα μου ή κουνούπια στα ρουθούνια μου.

Shortlist

Τέλεια φωτογραφία για την ώρα που συμβαίνει η μεγάλη ταχύτητα. Μπορεί να ντουμπλάρει και σαν χαρακτήρας της Pixar επίσης.

VIP

Σοφιστικέ περιοδικό φαγητού, λέει. Το κατακρεουργημένο χταποδάκι όλους μας ενώνει.

Journal Frankfurt

Το κάτω 1/3 της εικόνας θυμίζει το first world problems meme που τουητάρισε ο Καμμένος χωρής να έχη καταλάβοι την ειρωνική του διάσταση.

Wired, το Αμερικάνικο

#ΧΡΩΜΑΤΑ.

Edgar

Ο Σεπ Μπλάτερ, behind bars. Ευχαριστούμε, περιοδικό!

Big Issue

Το αγγλικό περιοδικό δρόμου αφιερώνει το εξώφυλλό του στην ελληνική αντίστοιχη προσπάθεια, τη Σχεδία.

Suddeutsche Zeitung Magazin

*μαζεύει τα παιδιά γύρω από τη φωτιά*

Πριν το playbuzz, παιδιά μου, τα κουίζ έμοιαζαν κάπως έτσι! Ήταν σε μία σελίδα 6 ερωτήσεις, και δε μπορούσες καν να πατήσεις πάνω στην απάντηση. Έπρεπε να την κυκλώνεις!

Variety

Ωραίο, η Έλεν τι φταίει δεν κατάλαβα.

New York Mag

Πολύ δυνατό: Το New York συγκεντρώνει σε ένα θέμα και σε μία εικόνα σχεδόν όλες τις γυναίκες που κατηγορούν τον Μπιλ Κόσμπι για βιασμό. Γυναίκες διαφορετικών φυλών και ηλικιών, σε ένα από τα πιο ανατριχιαστικά και πιο σημαντικά stories της χρονιάς. “An unwelcome sisterhood”, όπως γράφει και το χτύπημα του εξωφύλλου.

Slanted

Περιοδικό για τυπογραφία και γραφιστικές τέχνες, κάθε τεύχος αφιερωμένο σε ένα άλλο μέρος, που τώρα μόλις που γράφω το ποστ διαπιστώνω πως είναι το Παρίσι κι όχι η Νέα Ορλεάνη όπως λανθασμένα νόμισα βλέποντας το background, τελοσπάντων δεν έχει σημασία, Geux Saints!

Free

Αυτή η κόκκινη βούλα είναι το λογότυπο του περιοδικού; Από τις πιο κουλ εξυπνάδες που έχω δει τελευταία, εύγε.

Zeit Magazin

 

Elsie

Ντιζάιν, φωτογραφία, και άλλα πράγματα που καταλαβαίνεις κοιτώντας αυτό το εξώφυλλο.

Esquire, το Αγγλικό

Το αγγλικό Esquire έχει τέλειο εξώφυλλο Πολ ΜακΚάρτνεϊ για τους συνδρομητές του, απλό, λιτό, ωραίο.

Esquire, το Ισπανικό

Κάτι που λειτουργεί ακόμα καλύτερα στο καλοκαιρινό-παύλα-ερωτικό εξώφυλλο του Ισπανικού. Είμαι σίγουρος πως μπορούσε να έχει διατυπωθεί καλύτερα αυτή η φράση, αλλά τελοσπάντων, φανταστικό εξώφυλλο.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Flaunt

Το Flaunt στο καλοκαιρινό τεύχος – αφιέρωμα στα summer camps, πετυχαίνει την τέλεια απόδοση της νοσταλγικής προσέγγισης στο καλοκαιρινό αυτό φαινόμενο: πιξέλιασμα κι ό,τι θυμάται ο καθένας. Τέλειο. (Σχετικοάσχετο: Δείτε το “Wet Hot American Summer”!)

(Για περισσότερα φανταστικά εξώφυλλα περιοδικών, όρμα στο coverjunkie.)