Τα 27 καλύτερα εξώφυλλα του μήνα

Μια ματιά στα ωραιότερα εξώφυλλα που είδαμε τον Μάιο και τον Ιούνιο, χωρίς ούτε έναν Trump αυτή τη φορά. Αλλά με Muhammad Ali, Brexit και Euro 2016.

Στο ΟΝΕΜΑΝ και στο PopCode αγαπάμε τα περιοδικά, και η ταυτότητα ενός περιοδικού είναι πρώτα και κύρια το εξώφυλλό του. Ευχάριστο λοιπόν το ότι πλέον βλέπουμε πιο ωραία εξώφυλλα από ποτέ, και είναι και ευκολότερο από ποτέ να φτάσουν σε εμάς ακόμα κι από τις πιο μακρινές χώρες. Μια φορά το μήνα, μαζεύουμε λοιπόν μερικά από τα ωραιότερα εξώφυλλα των περασμένων 4 εβδομάδων και τα ποστάρουμε εδώ για λίγο χάζεμα.

Επειδή είχαμε κατασκευές αυτό τον καιρό η στήλη πήγε διακοπές για ένα μήνα για να δει τι ωραία που είναι έξω την άνοιξη. Οπότε αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά εξώφυλλα του τελευταίου διμήνου, πολύ θυμό, πολλά χρώματα, αρκετό Βαρουφάκη και αρκετό Φελαϊνι, για κάποιο λόγο.

ATLANTA Inline Image

Καταρχάς ξεκινάμε με κάτι δροσιστικό γιατί έχουμε πεθάνει εδωπέρα. Όσο πιο ζέστη κάνει έξω τόσο πιο ωραίο φαίνεται αυτό το εξώφυλλο. Επίσης εγώ σε ένα τέτοιο βαζάκι πίνω τον φραπέ μου εδώ και μερικούς μήνες. Το πρωτοχρησιμοποίησα από απόγνωση σε μια φάση που ήταν άπλυτα όλα τα ποτήρια και μου άρεσε #happy_accidents

LE NOUVEL OBSERVATEUR Inline Image

Η αληθινή μαγκιά θα ήταν να κυκλοφορούσε το περιοδικό σε τέτοιο σχήμα κιόλας, όχι μόνο εξώφυλλο.

ELEPHANT Inline Image

Είμαι υπέρ κάθε χρήσης αναγνωρίσιμων ποπ στοιχείων ως οπτικοποίησης του οποιοδήποτε σημαντικού ζητήματος. Σε άλλα νέα το Netflix έβαλε όλα τα επεισόδια όλων των σειρών 'Star Trek' οπότε πραγματικά θα το κάψω φέτος στην άδειά μου, έχει να γίνει ανεπανάληπτο γλέντι.

GLOBE MAGAZINE Inline Image

Ο Charles P. Pierce γράφει για τη χειρότερη γενιά στα χρονικά της Δύσης και πολύ ταιριαστά το περιοδικό βάζει εξώφυλλο μια σύνθεση από copy/paste τρολάκια.

THAT'S BEIJING Inline Image

Ένα ακόμα ωραίο εξώφυλλο του πολύ ωραίου Κινέζικου περιοδικού. Το προηγούμενο τεύχος μιλούσε για τους εκατομμύρια single Κινέζους, αυτό εδώ πιάνει τους webcam stars της χώρας. Έτσι γίνεται το σωστό lifestyle.

THE SUNDAY TIMES MAGAZINE Inline Image

Λοιπόν εγώ γι'αυτό που λέτε συνδυάζω mindful eating με αμύγδαλα, αποξηραμένα φρούτα, μπάρες δημητριακών κλπ ΜΕ σουβλάκια και κινέζικο. Υγεία παιδιά, υγεία.

SUDDEUTSCHE ZEITUNG MAGAZIN Inline Image

Αυτό το εξώφυλλο είναι η απάντηση στο αποπάνω.

ESQUIRE Inline Image

Για το θάνατο του Ali το Esquire ανέσυρε μια αχρησιμοποίητη φωτογραφία από την εμβληματική φωτογράφιση του αθλητή στα τέλη των '60s. Ανατριχιαστικό.

ESPN Inline Image

Τρομερός αθλητής είναι κι ο Vince Wilfork, και το περιοδικό του ESPN σε μια σειρά εξωφύλλων που μιλούν για τα σώματα των αθλητών, ξεχωρίζει κι αυτόν. Φανταστικό.

VOLKSKRANT MAGAZINE Inline Image

Για ένα θέμα για τον Gay Talese του Esquire, αυτοί εδώ ριμίξαραν όμορφα τον πιο ταιριαστό πιθανό πίνακα. Έλειπε ένα quote Bukowski από τον τοίχο βέβαια.

PITCHFORK REVIEW Inline Image

Γελάω.

SPORT Inline Image

Συνεχίζω να γελάω.

THE BIG ISSUE Inline Image

"Don't call me handsome", έχω πέσει ανάσκελα. Κατά τα άλλα με αυτό το, αχμ, ενδιαφέρον εξώφυλλο του Big Issue περνάμε σε ένα mini-Brexit section της σημερινής στήλης.

THE NEW YORKER Inline Image

Όπου αυτό εδώ είναι ένα instant classic, δηλαδή είναι τόσο #πολλαπλής που θέλω να φωνάξω.

SPORT Inline Image

Και η απαραίτητη ποδοσφαιρική διάσταση της εξόδου.

EPOCA Inline Image

Κι ένα εξώφυλλο που κόπηκε από το Βραζιλιάνικο έντυπο που παίζει με την εικονογραφία των Sex Pistols.

ZEIT MAGAZIN Inline Image

Και τώρα ένα μικρό διάλειμμα με αυτό το απίστευτο εξώφυλλο του Zeit που ξερωγώ δεν έχω καν ιδέα σε τι αναφέρεται (ένα χτύπημα "Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς σπριχτ" βλέπω στην κορυφή του εξωφύλλου αλλά υποπτεύομαι δεν έχει σχέση) αλλά παραμένει ανατριχιαστικό. Πεθαίνω για σωματική λεπτομέρεια στην εικόνα.

MUD Inline Image

Αυτό εδώ είναι ένα τεύχος-αφιέρωμα στο Αϊντχόβεν επειδή μάλλον έχει πολλά χταπόδια εκεί...;

METROPOLI Inline Image

Σταθερά το Metropoli συνεχίζει να ξεπετά εξωφυλλάρες για κινηματογραφικά αφιερώματα που είναι καλύτερα από τα πόστερ των ίδιων των ταινιών. Και σε αυτή την περίπτωση καλύτερο κι από την ίδια την ταινία.

MODUS Inline Image

Δεν έχω ιδέα αλλά yay χρώματα.

VICE Inline Image

Kind reminder.

THE NEW YORK TIMES MAGAZINE Inline Image

Και πολύ καλά έκανε!

THE NEW YORK TIMES MAGAZINE Inline Image

Δε θα πω ποτέ όχι σε ένα εντυπωσιακό εξώφυλλο νυχτερινής πόλης.

TIME Inline Image

Καθώς φτάνουμε στο τέλος της στήλης περνάμε στο mini-section Ορλάντο. Το ΤΙΜΕ κυκλοφόρησε με τη λίστα ονομάτωνν των θυμάτων στο εξώφυλλο, ρωτώντας "γιατί πέθαναν".

THE NEW YORKER Inline Image

Ο New Yorker σε ένα ακόμα πολύ δυνατό του, topical εξώφυλλο.

THE ADVOCATE Inline Image

Και το Advocate δεν ξεχνά με ένα έξώφυλλο αγρύπνιας

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟInline Image

THE NEW YORKER

Εντάξει, στήλη διμήνου ήταν, τρεις New Yorkers δεν είναι και τόση υπερβολή. Στην τελική τι φταίμε άμα οι άνθρωποι κεντάνε; Αυτό το gif-εξώφυλλο υπογραμμίζει την απόλαυση της καλοκαιρινής ανάγνωσης βιβλίων. Στην πρώτη του στήλη για το PopCode Ο Γιάννης πολύ σωστά μάντεψε πως θα το συμπεριλαμβάναμε στα καλύτερα.

(Για περισσότερα φανταστικά εξώφυλλα περιοδικών, όρμα στο coverjunkie.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ