Pictorial Press Ltd / Alamy Stock Photo
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ο χαρακτήρας που αντιπαθούσα στο Beverly Hills

Με αφορμή το reboot της εμβληματικής σειράς, το πλήρωμα του Oneman θυμάται τον ήρωα που δεν άντεχε να βλέπει.

Το Beverly Hills επιστρέφει, όπως κάνουν σχεδόν όλα όσα αγαπούσαμε στη δεκαετία του ’90. Για να είμαστε ακριβείς, το εγχείρημα δεν αφορά reboot του κλασικού Beverly Hills του ορθόδοξου, αλλά για ένα παράξενο meta revival, στο οποίο οι ηθοποιοί θα αναπαριστούν μια κάπως πιο εξεζητημένη περσόνα του εαυτού τους, καθώς προσπαθούν να γυρίσουν νέα επεισόδια της σειράς. Μάλιστα.

Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, δεν μας εμποδίζει απ’ το να θυμηθούμε εκείνον τον ένα χαρακτήρα από το Beverly Hills που δεν αντέχαμε να βλέπουμε. Τον ήρωα που αντιπαθούσαμε, που θέλαμε να κλείσουμε την τηλεόραση και βρίζαμε μόλις εμφανιζόταν. Οι δημοσιογράφοι του Oneman, κάνουν μια βουτιά στις αναμνήσεις τους και ξεσπάνε.

Την Μπρέντα, ο Μάνος Μίχαλος

Δεν θέλω να παίξω βρώμικα. Μπορώ να πω Ρέι Προύιτ με τις κολοκυθογιορτές του, να μιλήσω για τον Ματ που ήταν ένα κακό σπυρί στον κώλο της σχέσης του Ντίλαν με την Κέλι, να ασχοληθώ με τον Κόλιν, ένα λούζερ της ζωής και της τέχνης, αλλά δεν θα πάω με τις εύκολες επιλογές, τους πρόσθετους χαρακτήρες της σειράς. Η επιλογή είναι μία και λέγεται Μπρέντα που ισούται στο μυαλό μου με κούραση, γκρίνια, μιζέρια και κλαψομοιριά. Η ελληνική εκδοχή της κάποια χρόνια μετά ήταν η Ηρώ στο Λόγω Τιμής, στο πολύ χειρότερο όμως, στο πολύ πιο μαύρο. Καταλαβαίνω, η Μπρέντα την πάτησε από την Κέλι την καλύτερη της φίλη, αλλά κανείς δεν λέει ότι γείωσε τον Ντίλαν και τον έστειλε με μπαλιά στο ανοιχτό γήπεδο (και την πισίνα) της Τέιλορ. Η Μπρέντα ήταν αυτή που προσπαθούσε να κερδίσει τον καλύτερο γκόμενο, τον καλύτερο βαθμό, να έχει το χειροκρότημα των ξένων και την αγάπη της οικογένειας της και ήταν αυτή που έκανε τις περισσότερες επαναστάσεις χωρίς αιτία. Πιθανότατα, στην αντιπάθεια μου προς το πρόσωπο της, να έπαιξαν ρόλο και οι αφέλειες που το κάλυπταν. Όπως ξέρουν οι κοντινοί μου άνθρωπο, δεν μπορώ τις αφέλειες. Προτιμώ τις ατέλειες.

Τον σιχαμένο Τζον Σίαρς ο Θοδωρής Δημητρόπουλος

Δεν έχω βαρεθεί να το λέω, τελικά με έχει στιγματίσει αυτό το άτομο. Στο πέρασμα των χρόνων αλλάζει η κατάταξη, ας πούμε μεγαλώνοντας σιχαίνομαι όλο και περισσότερο την ύπαρξη του Ρέι Προύιτ, αλλά δε νομίζω ποτέ τίποτα να φτάσει έστω κοντά στον Τζον Σίαρς, τον λιγδερό αρχι-douchebag της αδελφότητας του Στιβ στο κολέγιο. Καταρχάς το μίσος μου εντείνεται κι από το πώς μεγαλώνοντας συμπαθώ όλο και περισσότερο τον Στιβ, έναν από τους λιγοστούς αγνούς dudes της σειράς, τον Τζόι του 90210 θα λέγαμε. Ο Στιβ είναι λιγότερο τοξικός alpha bro που θα μπορούσε να έχει φανταστεί ανθρώπινος νους στη διάρκεια των ’90s, οπότε φυσικά και ο Τζον Σίαρς θα τον είχε στη μπούκα. Όταν τέθηκε θέμα “ή αυτός ή εγώ”, όλη η αδελφότητα φυσικά ψήφιζε την αποχώρηση του ψάρακλα Στιβ με ένα γενικότερο “σε συμπαθώ αλλά καταλαβαίνεις” ύφος. Μέχρι που ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΤΖΟΝ προσπέρασε τη γυάλα του Στιβ και έριξε την ψήφο του εντελώς δραματικά, στη γυάλα του Τζον, αλλάζοντας εντελώς το κλίμα και προκαλώντας την αποχώρηση του alpha dog κολλητού του από την αδελφότητα. Γιατί; Γιατί ο Τζον Σίαρς ήταν ένας σιχαμένος κόπανος που προκάλεσε την τιμωρία του από τον ίδιο του τον bro. Σε κάνει να σκέφτεσαι;;;; Δεν ξέρω, αλλά τόσο ανεξίτηλα που μου έχει εντυπωθεί από τα παιδικά του χρόνια, το μόνο σίγουρα είναι ότι εμένα με έκανε σίγουρα να σκεφτώ.

Τον Steve Sanders o Πάνος Κοκκίνης

Τo ξέρω ότι μοιάζει ακατανόητο, αλλά αυτός ήταν που μου την έδινε στα νεύρα από την πρώτη στιγμή που αντικρίσαμε ο ένας τον άλλο. Ίσως γιατί ήμασταν εντελώς, μα εντελώς διαφορετικοί. Εγώ ένα μελαψό αγόρι από την Καλλιθέα, που εκείνη την εποχή άκουγε EMF, είχε τσουλούφι και φορούσε μόνο Βέρμαχτ. Εκείνος ένας ξανθός γαλανομάτης βουτυρομπεμπές με μπουκλωτά μαλλιά, six pack και άπειρα φράγκα. Επίσης ένας κάργα επιφανειακός τύπος που εννοείται πως δεν του άξιζε η Kelly (για την οποία είχε βγάλει και άδικες ‘βρώμες’) και του οποίου στόχος στην ζωή ήταν να μπει -όπως και έγινε- σε μια ελεεινή κολεγιακή αδελφότητα. Προφανώς και ως χαρακτήρας ο Steve δεν ήταν ποτέ ο χειρότερος, απλώς ο πιο χαζοβιόλης. Ήταν, ωστόσο, εκείνος ο τύπος με τον οποίο δεν θα άντεχα να πιω ούτε μια μπύρα μαζί του. Ο πιο ανυπόφορα μέτριος, μη κουλ και συνηθισμένος όλων.

Την Andrea, η Ναστάζια Καπέλλα

Μην με πυροβολήσετε (δεν είμαι η Kelly), αλλά αντιπαθούσα πολύ την Andrea. Δεν άντεχα που συνέχεια ήταν τόσο η φωνή της λογικής και είχε την απάντηση σε όλα. Αυτό το καλό κορίτσι, που έχει το αλάθητο δεν το πιστεύω ποτέ και σε κανένα storyline, ειδικά σε μια σειρά σαν το ‘Beverly Hills’ που όλοι ζούνε για την ίντριγκα. Ήταν ο πιο βαρετός χαρακτήρας και διαρκώς party pooper για τους υπόλοιπους. Kαι δεν πίστεψα και ποτέ στον έρωτα με τον Brandon, τον πιο ξενέρωτο έρωτα του Beverly Hills.

Την Andrea και ο Κωνσταντίνος Αμπατζής

Γεννήθηκε 50 χρονών, με το που την έβλεπες τα μάτια σου αντανακλαστικά έκλειναν από τη νύστα και δεν υπήρξε ποτέ κανένας που βρήκε έστω μια ιστορία της ενδιαφέρουσα. Πραγματικά, αν ο έρωτάς της με τον Brandon προχωρούσε, θα μιλούσαμε πιθανότατα για το πιο βαρετό ζευγάρι όλων των εποχών. Θα ξυπνούσαν, θα έτρωγαν πρωινό και μετά θα κοιταζόντουσαν αμήχανα, όσο γρύλοι θα αυτοκτονούσαν στο μπαλκόνι τους. Καλά κατάλαβες, ούτε το καλό παιδί Brandon συμπαθούσα, αλλά η Andrea τον κερδίζει άνετα.

Τον Ray Pruit, η Ιωσηφίνα Γριβέα

Δεν αποφοίτησε η Donna Martin για να τις φάει από τον Ray Pruit. Τον κιθαρωδό με μαλλί κολοκύθα που και καλά πονούσε βουβά κι εμείς έπρεπε να τον ανεχτούμε. Ο Jamie Walters στο μεταξύ είχε αληθινό τραγούδι εκείνη την περίοδο από την Atlantic Records και δίσκο που έγινε πλατινένιος, αλλά μάλλον έκανε λάθος που το προμόταρε και μέσα στη σειρά (πόσο αναίτια σκηνή, θεέ μου). Ποιος θέλει να γίνει γνωστός ως ο τύπος που έριξε τη Donna Martin από τις σκάλες; Επίσης, πείτε μου αν έχετε δει πιο γελοίο οτιδήποτε από αυτό:

Τον Ray και ο Γιάννης Δημητρέλλος

Ανέκαθεν μου φαινόταν πολύ εύκολος στόχος η Brenda και η Valerie Malone, δυο χαρακτήρες που – λογικά- γράφτηκαν για να προκαλέσουν το μίσος των θεατών και μπορώ εύκολα να ξεχάσω την Andrea Zuckerman γιατί πέρα από το ξεδιάντροπο καμάκι στον Brandon, ο χαρακτήρας της δεν είχε κάτι το επιδραστικό στη σειρά. Όμως ο Ray Pruit κυρίες και κύριοι, αυτό το μέτριο κάντρι αντίγραφο του Χρήστου Κυριαζή (επιπλοποιός και συνθέτης) άξιζε πάντα το μίσος μου, μαζί και το δικό σας.

Ο Ray εμφανίζεται για 40 επεισόδια στη σειρά. Αρχικά γοητεύει την Donna Μartin προβάλλοντας το λαϊκό του προφίλ και στη συνέχεια χρησιμοποιεί την μιζέρια του σαν μαγνήτη για να τραβήξει την Donna μακριά από τους ‘κακούς πλούσιους’ φίλους της. Ο Ray καταλήγει να σπρώχνει την Donna σε κάτι σκάλες (!), να την κερατώνει επειδή ήθελε να περιμένει μετά το γάμο για να κάνει σεξ (ΑΦΟΥ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ) και να γίνεται εν τελει το ιδανικό ‘όχημα’ ώστε να επιστρέψει η αδελφή ψυχή της, ξέρεις ποιος.

Ο Ray Pruit μοιάζει με βλάχικη εκδοχή performer που κόπηκε από τους Backstreet Boys γιατί βαριόταν να κουνήσει τον πισινό του, είναι ένα ανθρωπάριο που αν το συναντούσε ο Σάκης ο υδραυλικός στο δρόμο, θα του έριχνε ένα δυνατό χαστούκι. Ray, hold on, η κόλαση της ανυποληψίας είναι κοντά.

* Το ‘BH90210′ έρχεται στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο αποκλειστικά στο FOX Life.