BREAKING BAD

14 σοκαριστικές στιγμές από το “Breaking Bad”

Η τελευταία σεζόν ξεκινά απόψε στην Αμερική. Τι καλύτερος τρόπος να προετοιμαστείς, από την επιστροφή στις πιο σοκαριστικές στιγμές του Γουώλτερ Γουάιτ.

Απόψε ο Γουώλτερ Γουάιτ ξεκινά το τελευταίο του τηλεοπτικό ταξίδι, ένα τελευταίο μαγείρεμα θα έλεγε κανείς, πριν συναντήσει την τελική του μοίρα. Σε 8 επεισόδια θα ξέρουμε. Και όπως και πέρσι το καλοκαίρι, θα ακολουθούμε τη διαδρομή μαζί, μέσα από το ΟΝΕΜΑΝ, κάθε Τετάρτη.

Για ιδανική προετοιμασία, θυμόμαστε 14 στιγμές-σοκ από όλη τη σειρά, που οδηγούν στο σήμερα. Επίσης υπάρχει κι αυτή η επική 9λεπτη σύνοψη.

 

Αναλυτικότερα, δες ό,τι έχουμε γράψει για τη σειρά στο ειδικό section του site, όπου και θα εμφανίζονται κάθε Τετάρτη τα reviews κάθε νέου επεισοδίου.

Ακολουθούν spoilers για όλη τη σειρά ως τώρα καθώς μετράμε 14 από τις πιο αξέχαστες στιγμές της.

Η Σκάιλερ και τα λεφτά

“Πόσα πρέπει να είναι;” ρωτάει τον άντρα της η Σκάιλερ, έχοντας φτάσει στα όριά της. Είναι η στιγμή που μοιάζει να τραβάει τη γραμμή, αλλά θα έπρεπε να έχει ήδη καταλάβει πως το να αφήσεις πίσω σου μια αυτοκρατορία εγκλήματος δεν είναι κάτι που μπορείς απλά να αγοράσεις.

Πάρε το κεφάλι και τρέχα

Ο Χανκ παίρνει μετάθεση αλλά όταν βρίσκει το κεφάλι ενός πληροφοριοδότη στερεωμένο πάνω σε μια χελώνα ως μήνυμα καλωσορίσματος, ξανασκέφτεται την θέση του. Από τα κατεξοχήν visuals που εκπροσωπούν άρτια τον συνδυασμό φρίκης και κατάμαυρου χιούμορ που χαρακτηρίζει τη σειρά.

Η ανατίναξη στου Τούκο

Ο Γουώλτ για πρώτη φορά περνάει σε φουλ Μπάτμαν mode, ανατινάζοντας το αρχηγείο του Τούκο με ένα εκρηκτικό στοιχείο που μοιάζει με crystal meth. Είναι η πρώτη φορά στη σειρά, λίγο μετά τα μισά της 1ης σεζόν για την ακρίβεια, που νιώθουμε πως πραγματικά αυτός ο άντρας είναι φτιαγμένος για πολύ-πολύ άσχημα πράγματα.

Το κελεπούρι

Σε μια στιγμή βγαλμένη κατευθείαν μέσα από την κωμωδία “Το Κελεπούρι” με τον Τομ Χανκς (αν εκείνη η κωμωδία εστίαζε σε ένα ζεύγος άμαθων εγκληματιών αντί σε ένα ζευγάρι που προσπαθεί να εγκλιματιστεί στο νέο του σπίτι), η ιδέα του Τζέσι να αφήσει το πτώμα με το οξύ στη μπανιέρα έχει δυσάρεστα αποτελέσματα. Λες και δεν έχει δει ποτέ του το “Άλιεν”, κι αυτός.

TELL ME WHERE THE MONEY IS

Ο Γουώλτ το χάνει τελείως, λίγο πριν το τέλος της 4ης σεζόν, όταν διαπιστώνει πως λείπουν πολλά λεφτά από το υπόγειο. Δεν είσαι βέβαιος αν το εγκεφαλικό το παθαίνει αυτός ή εσύ κοιτώντας τον με κομμένη την ανάσα.

Bang bang you’re dead

Ο Γουώλτ φέρνει τον Τζέσι σε μια αδύνατη θέση: Αν δεν σκοτώσει τον Γκέιλ, τότε ο Γκας θα σκοτώσει τον Γουώλτ. Κι έτσι ο Τζέσι περνάει μια γραμμή που ποτέ δεν ήθελε να αγγίξει. Το βιντεάκι προφανώς δεν είναι από τη σκηνή της εκτέλεσης, αλλά ήταν η καλύτερη αφορμή να το βάλουμε και απλά έπρεπε να το βάλουμε, καταλαβαίνετε.

Προς γνώση και συμμόρφωση

Ο Γκας γενικά δεν το πήρε πολύ καλά το ότι ο Γουώλτ τον παγίδεψε έτσι και στην πρεμιέρα της επόμενης σεζόν έστειλε το μήνυμά του. Σα να λέει “κερδίσατε αυτή τη μάχη, αλλά δε το έχω και σε πολύ να μου τη βιδώσει”. Μήνυμα ελήφθη.

Το δηλητήριο που κράτησες για μένα

Η στιγμή στο τέλος της 4ης σεζόν που συνειδητοποιείς πως ο Γουώλτ όντως δηλητηρίασε ένα αθώο παιδί στο πλαίσιο μιας (ελαφρώς κωμικά περίπλοκης) μηχανορραφίας να φέρει ξανά τον Τζέσι κοντά του. Κάποιος έχει ξεφύγει.

Κανένας μάρτυρας

Όταν ένας αναπάντεχος μάρτυρας είδε τι συνέβη στη διάρκεια της Μεγάλης Ληστείας του Τρένου (η οποία στο μεταξύ ήταν από τα πιο απολαυστικά over the top πράγματα που έχει κάνει ποτέ η σειρά), ο Τοντ, ο νέος, ‘βελτιωμένος’ Τζέσι, δε διστάζει να τον καθαρίσει εν ψυχρώ. Το σοκ είναι διπλό καθώς αναλογιζόμαστε πως την ειδεχθή αυτή πράξη φέρει σε πέρας ο κακομοιρούλης ο Λάντρι από το “Friday Night Lights”.

The Walking Dead

Ο Γκας τη βρίσκει από ποιον, από τον Σαλαμάνκα φίλε. Και πώς! Μιλώντας για απολαυστικά over the top στιγμές μιας σειράς που ποτέ δε δίστασε να κοιτάξει κατάματα την υπερβολική και κωμική πλευρά της. Το “Breaking Bad” μπορεί να σε κάνει να κοιτάς σοκαρισμένος ενώ σε έχει πιάσει νευρικό γέλιο. Σπάνια το κατάφερε καλύτερα από εδώ.

Μούμπλε μούμπλε

Καθώς η ημι-σεζόν του περασμένου καλοκαιριού έφτανε στο τέλος της, περιμέναμε να δούμε με τι σοκ θα μέναμε για παρέα τους επόμενους 12 μήνες. Ο Χανκ πάει στην τουαλέτα, κι εκεί που εικάζαμε ακραία σενάρια από “η Σκάιλερ θα εκραγεί και θα τη σκοτώσει ο Γουώλτ!” μέχρι “ο Χανκ κάτι θα πάθει!”, συνέβη το πιο απλό. Πώς κάποιες φορές έχεις όλα τα στοιχεία που χρειάζεσαι κι απλά πρέπει να ανακατευτούν και να κάτσουν καλά μέσα σου για να τα βάλεις σε σειρά; Ε, αυτό. Ο Χανκ κατάλαβε.

Χανκ εναντίον όλων

Βέβαια η κορυφαία στιγμή του αδερφού Χανκ παραμένει εκείνη όπου άνοιξε στα δύο το κεφάλι ενός εκ των δύο απειλητικών δολοφόνων στην επική σκηνή κορύφωσης του “One Minute”.

Like the legend of the Phoenix

Απλά χωρίς την αναγέννηση. Ο Γουώλτ κοιτάζει καθώς η Τζέιν, αυτή η τόσο μεγάλη για τα σχέδιά του ενόχληση, πέφτει θύμα της χρήσης ναρκωτικών. Θα λέγαμε πως είναι σκληρό ακόμα και για μεγαλέμπορο ναρκωτικών…

Danger danger

…αλλά δες εδώ φάση. Ο τύπος είναι ξεκάθαρα επικίνδυνος. Κι αυτός είναι ένας από τους καλύτερους μονολόγους στην ιστορία της τηλεόρασης.

*Το “Breaking Bad” επιστρέφει απόψε με τα τελευταία του επεισόδια. Κάθε Τετάρτη το ΟΝΕΜΑΝ θα αναλύει μέχρι και το μεγάλο φινάλε.